Reggeliben a boldogság, hogy jó napod legyen!

Forrás: Thinkstock -
táplálék csoki étrend dietetikus étkezés Legyen jó napod! reggeli kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendszeres és megfelelő étkezés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen lelkiállapotban kezded és folytatod a napot.

A lendületes napkezdésre és a lelkiállapotodra is hatással van, hogy reggel milyen finom falatokkal kényezteted magad. Kiss-Tóth Bernadett dietetikus segített nekünk megfejteni a napindító étkezés csínját-bínját.

Forrás: Thinkstock

„A legfontosabbnak a rendszeres és összetételében megfelelő étrend követését tartom. A közérzet akkor lesz rendben, ha a szervezet a nap folyamán egyenletesen, megfelelő forrásokból jut a szükséges energiához. A napi ötszöri étkezés elengedhetetlen. A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, hiszen ilyenkor kezdjük napi aktivitásunkat az éjszakai nem evést követően. Reggel figyeljünk arra, hogy értékes, teljes kiőrlésű pékárut vagy teljes értékű gabonával készült gabonapelyhet, teljes értékű fehérjét, mint tejet, tejterméket, sovány húsfélét és minden esetben zöldséget és gyümölcsöt is fogyasszunk. Ha ezt betartjuk, biztosak lehetünk abban, hogy jó közérzettel kezdjük a napot, ami segítheti a napközbeni negatív történések kezelését" – magyarázza Bernadett, akitől megkérdeztük, mi a helyzet a kávéval.

„Kávét lehet fogyasztani reggel, de nagyon fontos, hogy ne magában, éhgyomorra igyuk meg. Étrendünk része lehet napi 2-3 csésze kávé, ami családtagunkkal, barátainkkal, kollégáinkkal együtt fogyasztva kellemes kikapcsolódást is nyújthat" – mondta Bernadett.

Kezdd a napot egészséges reggelivel!

Olyan napindító ételt keresel, amely a fogyókúrád tökéletes része lehet, egészséges, viszont felpörget és erőt ad egész napra, és megúszhatod a folyamatos nassolást is. Ha eddig folyamatosan bólogattál magadban, akkor a receptért kattints ide! Stőhr Gréta, a Life.hu sztárszerzője megmutatja, mit érdemes reggelizned.
Így dobd fel szeretteid napját egyetlen mondattalhttp://www.life.hu/legyenjonapod/20140905-igy-dobd-fel-szeretteid-napjat-egyetlen-mondattal.htmlA mindennapok mókuskereke sokszor annyira magába szippant, hogy úgy érezzük, nem jut elég idő tudatni szeretteinkkel, mennyire fontosak nekünk. Íme, egy egyszerű ötlet, amellyel akár az egész napjukat örömtelivé varázsolhatod!Legyen jó napod!--Energia-egyensúly egész naprahttp://www.life.hu/legyenjonapod/hirdetes/20140912-energiaegyensuly-egesz-napra.htmlA kiegyensúlyozott táplálkozás élettani szerepéről sokan, sokféleképpen írtak már. Legtöbbször ezeket a tanácsokat elolvassuk, gyakran még el is határozzuk, hogy a jövőben betartjuk azokat, aztán valahogy mégis elsikkad a megvalósításuk. Pedig tény, hogy a táplálkozás nagyban befolyásolja szellemi, fizikai aktivitásunkat, és még hangulatunkra is kihat.HirdetésLégy ma BOLDOG!http://www.life.hu/legyenjonapod/20140908-kezd-a-napot-boldogan-es-valaszd-ma-a-boldogsagot-segitenek-ebben-a-boldogsagrol-szolo-idezetek.html„Egyszer lent, egyszer fent" - tartja a mondás. A boldogság is így hullámzik bennünk, pedig ha megelégednél azzal, ami van a jelen pillanatban, te lehetnél a világ legboldogabb embere!Legyen jó napod!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.