Felejtsd el a gondjaidat! Íme, a legtalálóbb idézetek a nehéz pillanatokra

Forrás: Thinkstock -
gond idézet pillanat stressz nehéz helyzet Legyen jó napod!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor kellemetlenség ér, elszomorodsz, stresszes leszel és ideges. Ilyenkor ne hagyd, hogy ezek az érzések eluralkodjanak rajtad! Gondolj arra, hogy ez múló állapot, és pár nap múlva már nem is emlékszel a pillanatnyi gondra. Íme, néhány idézet, amelyek feledtetik a problémáidat!

A kitartást a nehéz pillanatokban leginkább úgy tudod gyakorolni, ha megerősíted magad. Sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek a mindennapjaid, ha a gondjaid megpróbálod külső szemlélőként körbejárni, nem belesüllyedni a problémába. Így a megoldásra is jobban rálátsz majd.

Forrás: Thinkstock

Idézetek és mondatok, amelyek segítenek a kellemetlen percek átvészelésében:

Az emberek magukra koncentrálnak, észre sem veszik, hogy családtagjuk, barátjuk, kollégájuk ugyanúgy szenved, mint ő! Amikor erre rájössz, és felébred benned az együttérzés, a saját gondjaid eltörpülnek.

Egy negatív esemény lehet, hogy egy sokkal nagyobb bajtól óv meg! Például dugóban bosszankodsz, vagy nem tudsz elindulni az autóddal, mert eléd állt valaki a kocsijával. Lehet, hogy ez a pár perces késés megment egy balesettől!

Néha veszélyes, ha megállunk és gondolkodunk. Néha egyszerűen tovább kell menni. (Karen Marie Moning)

A feltételekhez kötött lét szenvedéssel jár. A szenvedésnek van oka, van vége, és vannak utak, melyek elvezetnek a végéhez. (Buddha)

Végül egy idézet a Life.hu sztárszerzőjétől, Müller Pétertől:

Egy magas nádszál azért nem törik meg a hó súlyos terhe alatt, mert lágyan és alázatosan a földig hajlik. Attól még nagyon erős marad. (Müller Péter)

Sportolj a mindennapos jó közérzetért – Íme, egy kis útmutató, hogyan csináld!http://www.life.hu/legyenjonapod/20140922-a-jo-kozerzet-es-a-sport-kapcsolata-kropko-peter-triatlonista-jo-tanacsai-a-mindennapokra.htmlA '70-es évek elején kezdett terjedni a felismerés, hogy a sportos életmód segíthet karbantartani testünket, lelkünket még akkor is, ha telik az idő felettünk. Erre egész iparágak épültek, érdemes azonban vigyázni, kihez fordulsz segítségért. A tapasztaltnak kikiáltott „szakemberek" tévútra vihetnek, ami nemcsak fizikai, hanem lelki sérüléssel járhat. A Life.hu sztárszerzője, Kropkó Péter triatlonista ad most néhány jó tanácsot, amelyek segítenek, hogy hamarabb ismerd meg önmagad és jó közérzeted legyen minden nap.Legyen jó napod!ThinkstockKezdd a napod színes mandalával, hogy szerencsés légy!http://www.life.hu/legyenjonapod/20140915-a-mandalak-amelyet-meditacios-kepeknek-hivnak-segitenek-abban-hogy-jol-induljon-a-napod.htmlA mandalák, amelyet meditációs képeknek hívnak, már egyetlen pillantás alatt feldobhatják a kedved és segíthetnek a problémáid feloldásában, hogy jól induljon a napod.Legyen jó napod!ThinkstockMozogj, hogy jó napod legyen!http://www.life.hu/legyenjonapod/hirdetes/20140918-mozogj-hogy-jo-napod-legyen.htmlSzakértők szerint az irodai munkát végzők átlagosan több mint öt és fél órát ülnek egy nap. Ha nem szakítunk elég időt a mozgásra, az komoly következményekkel járhat egészségünkre nézve. Az elhízás veszélyén túl, a mozgásszegény életmód növelheti például a stressz-hajlamot, ronthat az immunrendszerünk ellenálló képességén, sőt még alvászavart is okozhat. Akár már napi 20-30 perc mozgás is csodákra képes. A szeptember 16-22. között zajló Európai Mobilitási Hét üzenete is az alternatív közlekedési módok népszerűsítése. Pattanj biciklire vagy sétálj – legalább egy szakaszon – munkába menet! Hidd el, megéri!Hirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.