Kijátszotta a rendőröket Bándy Kata gyilkosa - elmenekült az őt kereső rendőrök elől

gyilkosság kihallgatás menekülés ügyvéd Bándy Kata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kijátszotta a rendőröket Bándy Kata gyilkosa. A Bors információi szerint az elfogását megelőző napon P. László hidegvérrel elsétált az őt fotó alapján kereső rendőrök elől.

Szerdán senki sem juthatott be a pécsi bíróság épületébe, amikor az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra hozták Bándy Kata gyilkosát. Legalább félszáz rendőr biztosította az épületet, P. Lászlót egy elsötétített üvegű furgonnal, kommandósok vitték a bíróságra. Végül megszületett a döntés: P. Lászlót 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

MTI/Kálmándy Ferenc
MTI/Kálmándy Ferenc

,,Nem fellebbeztünk, védencem elfogadta a döntést, és fenntartotta keddi vallomását, amely szerint egyedül követte el a gyilkosságot. Védencem többszörösen büntetett előéletű, egészen fiatal korában kezdett el bűnözni. Eddig lopásért, gépjármű önkényes elvételéért, illetve zsarolásért ítélték el. Július 2-án valóban börtönbe kellett volna vonulnia, ám ő azt állítja, hogy már Pécsett tartózkodott, amikor az értesítés megérkezett a kelebiai tanyán élő édesanyja címére, így ő nem is tudott erről a rendelkezésről" - mondta a Borsnak dr. Solymos Sára ügyvéd, aki hozzátette: nem tud arról, hogy egy kisfiú találta volna meg Bándy Kata holttestét.

Tipp! Képek a pécsi gyilkosságról. Kattints a galériáért!



,,Az pedig végképp életszerűtlen, hogy rejtőzködő ügyfelem megfenyegette volna a gyermeket, hiszen ezzel felhívta volna a figyelmet magára. Ilyen fenyegetésről a rendőrségi kihallgatásokon sem esett szó" - tette hozzá az ügyvédnő.

A Borsnak egyébként P. László lakóhelyének egyik volt lakója elmondta: a rendőrség már szombaton elfoghatta volna P. Lászlót, azonban a férfinak akkor még sikerült egérutat nyernie. ,,Száz rendőr jelent meg itt, jöttek a kommandósok is, Lászlónak azonban sikerült elsétálnia. Pedig a rendőrök a fotóját tartották a kezükben. Még szerencse, hogy másnap el tudták kapni azt a gazembert" - mondta a neve elhallgatását kérő volt lakó a Borsnak.

Az előzményekről itt olvashatsz:

Bándy Katát egy autóba tuszkolták - Tanúja is van a történteknek

Megvan a tettes? - Fordulat Bándy Kata meggyilkolása ügyében

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.