Ezzel a videóval teljes Gyurta Dániel győzelme - Így kommentálta a szakma egyik legjobbja a versenyt

Gyurta Dániel olimpia Szántó Dávid közvetítés kommentátor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Papír nélkül, fejből, egy lenémított TV monitor elől közvetített az itthon hagyott Szántó Dávid arról, hogy Gyurtánál nincs jobb mellúszó a világon 200 méteren.

Szántó Dávidnál jobban senki sem közvetíti az úszást a hazai kommentátorok közül. A mókás füleiről is ismert kommentátort itthon hagyta a közmédia, mivel a fiú egy ideje már a Digisportnál dolgozik. Más külsősök azonban bekerültek a kommentátorok közé, mint például a vívást közvetítő Horváth Mariann, vagy az asztaliteniszt és kézilabdát kommentáló Matuz Krisztián. Az úszást azonban Szántó helyett Deák Horváth Péterre bízták.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

Szántó egyébként korábban megígérte Gyurtának, hogy leközvetíti olimpiai döntőjét, és állta a szavát. Leült a TV képernyője elé, levette a hangot, és ülve kommentálta a 200 métert. Dávid fejből, profiként sorolta az adatokat, évszámokat, és pontosan látta, hogy melyik versenyző hogyan áll. Ráadásul jól látszik, hogy szívét-lelkét is beleadja a közvetítésbe - lelkesedése csak úgy sugárzik a képernyőn keresztül.

Az MTV riportere, Deák Horváth Péter sok kritikát kap a nézőktől azért, mert szerintük a férfi sokszor kissé lemarad az eseményekről. Gyurta egyébként Dávid születésnapján nyerte élete első olimpiai bajnoki címét. Szántó elmondta, hogy semmilyen tüske nincs benne itthon maradása miatt az MTV felé. Azért sem, mert a megnyitó előtt egy nappal született kisfia, így a családfői teendők most mindennél fontosabbak számára - írja a Stop.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.