Lánya nélkül egy tapottat sem tesz a gyönyörű magyar színésznő

Dobó Kata film Oscar 2013 jelölt kislány utazás Los Angeles gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karrier vagy anyaság? Dobó Kata egyikről sem mond le, igyekszik összeegyeztetni élete mindkét, számára meghatározó fejezetét. Februárban született kislánya nélkül el sem indult volna Los Angelesbe, ahol a legjobb színésznőnek járó díjra jelölték, és ahová  a Life.hu információi szerint megával vitte kislányát is.

Kata első gyermekét, Szofit, születése óta szinte ki sem adja a kezéből, eddig csak pár órára hagyta egyedül. Mosolygós, jókedélyű kislányát teljesen bevonja mindennapjaiba, így amikor kiderült, hogy Los Angelesbe kell utaznia az L.A. Shorts című kisfilmfesztiválra, azonnal döntött. Útlevelet csináltatott Szofinak és útra keltek, hiszen ki nem hagyhatta ezt a fesztivált, amely karrierjének egyik mérföldköve lehet.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A Juszt Balázs rendezte kisfilm, a Split Perfect, amelyben Valentin Titániával, Árpa Attilával és Haumann Mátéval együtt szerepel, a rendezvény versenyprogramjában indult, ahol 15 másik külföldi alkotással versenyez a legjobbnak járó elismerésért. Ráadásul nemcsak a magyar filmre, hanem Katára is felfigyeltek. Kata jelölt lett a legjobb színésznőnek járó elismerésre, ami különösen nagy szó, hiszen ez a filmfesztivál 41 Oscar-jelölést generált az elmúlt 15 évben, amiből tizenkét alkalommal szoborrá is vált az álom. "Kata természetesen magával vitte kislányát, egy lépésre sem hagyná egyedül. Szofi jól bírta a hosszú utat" - osztotta meg a Life.hu-val Kata titkát menedzsere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.