Veszekedő mentorok és félmeztelen énekes az X-Faktor második élő adásában

élő show X-Faktor énekesek tehetségkutató Keresztes Ildikó kieső Malek Miklós Geszti Péter Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok hamis hang és nagy küzdelem jellemezte az X-Faktor második élő adását, ahol a végső párbajban Lass Bea és a P.J.Z.-s fiúk mérhették össze énektudásukat.

Ahogy halad előre a műsor, egyre élesednek a viták a mentorok között, az énekesek pedig mindent be - és le - vetnek a siker érdekében, Zámbó Krisztián pedig már csak ordítani tudott a feszültségtől.

rtlklub.sajtoklub.tv
rtlklub.sajtoklub.tv

Ördög Nóri Baumgartner Félix sikeres ugrására emlékezve mókásan szkafanderben nyitotta az estét, ami annyira megtetszett neki, hogy egy darabig abban vezette a műsort, még az első énekes felkonferálásakor is.

Vélemény: Súlyos ízlésficamítás főműsoridőben



Nehéz a feltörekvő tehetségek élete: nemcsak versenyzőtársaikkal kell együtt élniük, de napjaik is feszített tempóban zajlanak: többek között énekórákkal, szövegtanulással, interjúkkal és forgatásokkal küzdenek - no meg mentoraik tanácsaival, s ha van egy kis szabadidejük, akkor is mp3 lejátszóval a fülökön lazítanak. Lass Beának mindezek mellett a körülötte kialakult médiahisztériát is kezelni kellett, talán ezért is mutatta meg most drámai helyett a bulisabb oldalát: Shirley Bassey Let's Get The Party Started című számával el is érte a vágyott sikert. Geszti Péter ugyan kiemelte a hamis hangokat, de értékelte a jó hangulatot, ahogyan a többi mentor is.

A Spirit múlt heti sikere után most egy hangulatos, bár kissé egyhangú, Save the World Tonight című dallal próbálkozott. Malek Miklós a dalválasztást dicsérte, de ezzel Geszti Péter persze nem értett egyet, és a csapat energiáit hiányolta.

A mezőny legesélyesebb versenyzője, Antal Timi a kisfilmben boldog párkapcsolatáról beszélt, mentora pedig arról, hogy ebből hogyan lehet tőkét kovácsolni a szerelmes dalok eléneklésénél. A modern, Euphoria című dalban Timi ismét megmutathatta tiszta és erős hangját, amit a mentorok is méltattak: Ildikó a legbiztosabb csatalónak, Feró pedig szupersztárnak nevezte a lányt, akit a büszke Miklós is csak dicsérni tudott.

Múltkor egy érzelmes Enrique Iglesias-számmal mutatkozott be Szabó Dávid, most tovább erősítették szépfiú imidzsét konditermi súlyzós edzéssel és egy újabb csajozós dallal. A zavarba ejtő csípőkörzések után Dávid még a pólóját is ledobta a hatás kedvéért, de a dal eredetiben még a nyakig begombolkozott Robbie Williamstől is sokkal jobban hangzik. Ildikó szuperlatívuszokban beszélt a fiúról, de Feró szerint unalmas volt az egész, Miklós pedig a dalválasztást kifogásolta a kialakuló éles vitában.

Ákos-dallal próbálkozott Ildikó második mentoráltja, Stone, aki most sem tudott átütően szerepelni. Igazi érzelmek helyett keménykedést kaptunk, most Miklós unta az előadást, ami Ferónak és Gesztinek viszont nagyon tetszett.

Sokat fejlődött az időközben beszédórákat vett P.J.Z., így most sokkal érthetőbben rappelték el az I Love Rock and Roll című számot. Geszti és Ildikó a fiúk energiáit méltatta ugyan, de vidéki hakninak minősítette az előadást, Miklós a dalválasztást kifogásolta - ezen jól elvitatkoztak Feróval, aki persze védte mentoráltjait.

Múlt heti párbaja ugyan nagyon megviselte Fehér Zolit, de szépen összeszedte magát, és újult erővel, sőt, kifejezetten férfiasan adta elő Robin Thicke dalát. Ildit meglepte a fiú energikussága, Feró is a dinamikusságát és a férfiasságát dicsérte, Ördög Nóri pedig kimondta azt, amit a mentorok csak kerülgettek, egyszerűen tökösnek nevezte a produkciót.

A Like csapat tagjai is előző adásbeli kudarcukon búslakodtak, míg Feró életre nem pofozta őket. Most cseppet sem voltak unalmasak, sőt, a mentorok állva tapsoltak a nehéz Shakespeare's Sister dal után. Ildikó szokásos dicséreteit puffogtatta, Miklósnak is bejött a xénás hangulat, Szulita pedig hihetetlen hatással volt Geszti Péterre.

A múlt heti kudarctrió harmadik tagja, a rettenetesen lebőgött Zámbó Krisztián hol tökéletes, hol hallgathatatlan produkciót nyújt. Ildikó lovasterápiával próbálta feloldani Krisztián feszültségét, ami sikeresnek is bizonyult: a félelemről szóló Harc és vágy című dal már sokkal jobb volt Geszti és Feró szerint is, de még mindig nem érezték azt, hogy Krisztián a középszerűnél jobbat nyújtana. Miklósnak viszont átjöttek a férfi érzelmei, Ildikó pedig anyatigrisként védte fiát.

Talpig tapadós pirosban mutatta meg egy másik oldalát Csobot Adél, akinek csak mentora tapsolt állva. Feró viszont hiányolta a korábbi cserfes, fruskás Adélt, akitől Ildi is többet várt. A megszokott vitában Geszti Péter megvédte az ő "lakkcicáját", akit mentora is csak dicsérni tudott - Ördög Nóri pedig aranyos volt, ahogy az Adél szája alatt éktelenkedő rúzsfoltot folyamatosan takarni próbálta a mikrofonnal.

Oláh Gergőnek nemcsak álmai, de anyagi helyzete miatt is nagyon fontos, hogy befusson. A férfi már nagyon hiányolja családját, így feleségének küldte James Brown It's A Man's Man's World című dalát. A mentorok végre egyszer egyetértettek: Miklósnak és Ferónak is tetszett a sallangmentes előadás, Ildikó a legjobb énekesnek, Péter pedig istenadta tehetségnek nevezte Gergőt.

Míg a szavazatok összegyűltek, a The Carbonfools együttes új slágerének televíziós premierjét láthattuk - természetesen hatásosan beharangozva.

Hosszú várakozás után Nóri elkezdte sorolni a továbbjutókat: elsőként Antal Timi nevét mondta ki, de Zámbó Krisztián is megúszta kiesés nélkül. Nem volt ilyen szerencsés Lass Bea és a P.J.Z., így ők párbajoztak. A fiúk kezdték a sort hamiskásan, amire Lass Bea mentora dalával felelt - a lány meglepő nyugalommal nyújtotta eddigi egyik legjobb produkcióját. Ezt a mentorok is értékelték, így végül három nemmel a P.J.Z.-t küldték haza. A fiúk sokáig ölelkeztek Beával és Feróval is, Bea pedig megrendülten csatlakozott a továbbjutókhoz.

rtlklub.sajtoklub.tv
rtlklub.sajtoklub.tv

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.