finálé Antal Timi X-Faktor Csobot Adél énekesek tehetségkutató döntő kieső Malek Miklós Oláh Gergő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen produkciókkal készült a három döntőbe jutott énekes, de a végső vasárnapi fináléba Antal Timi és Oláh Gergő jutott be. Szombat este Csobot Adélnak kellett távoznia a tehetségkutatóból a nézők szavazatai alapján.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

A műsort Ördög Nóri helyett egy komplett cirkusz nyitotta, ahol hastáncosoktól a fénykardosokig rengetegen mosolyogtak a kamerába.

A versenyzők szülőfalujaiból is lelkes kiabálással jelentkeztek be rendszeresen a rajongók, de a 12 döntőst is a színpadra zsúfolták egy közös dal erejéig, és láthatóan minden eszközzel igyekeztek fenntartani az izgalmat a két és fél órás műsoridő alatt.


Mindhárom énekes háromszor lépett a színpadra, először azzal a produkcióval, amivel az első válogatón megismerhettük őket, egy meglepetés-duettel, majd egy fel nem használt, begyakorlott párbajdallal.

Az első fellépő, Antal Timi utolsó énekóráján szülei tartották benne a lelket, no meg szintén pityergő mentora, de aztán szépen összeszedte magát, és jókedvűen adta elő Duffy Mercy című dalát. Ildi egy kicsi óriásnak nevezte a lányt, Geszti gömbvillámnak, Miklós pedig drágakőnek, akivel öröm dolgozni.

Oláh Gergő energiáira annyira odafigyelt mentora, hogy múlt héten minden percét beosztotta, de úgy látszik, jó a módszere, mert a Gergő kiemelkedően jól énekelte el a Part Time Lover című dalt. Feró azon gondolkodott, hogy hogy lehet ilyen könnyedén ilyen jól teljesíteni, a többiek pedig a sokat emlegetett gereblyén veszekedtek viccesen.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Már az első válogatáson mély nyomokat hagyott a mentorokban Csobot Adél, s bár azóta rengeteget fejlődött, széles mosolyát és pimaszságát azért megtartotta.

Ildi a természetességét, Feró a nagy ívű fejlődését méltatta, és arról beszéltek, hogy Adél akár a swing műfaját is újra divatba hozhatja.

Második dalát Antal Timi Kasza Tiborral adta elő duettben: az Amíg csak élek című Crystal dalban mindketten szépen kibontakoztak, és nagyon jól szóltak együtt.

Oláh Gergő és Bebe közös dala egyszerre volt könnyed és tökéletesen profi: az idei műsor egyik eddigi legjobb produkcióját nyújtották a Back to Black slágerrel.

A harmadik duettet Csobot Adéltől és Berytől hallhattuk, az énekes korábbi slágerét, az Egyedül-t adták elő, de a dal nem ütötte meg Timi és Gergő színvonalát.

Antal Timi viszont kitűnően énekelt harmadszor is, mikor azt a dalt adta elő, amivel korábban egy esetleges párbajra készült. Az eddig sokszor hiányolt érzelmesség most a Whitney Huston dalban szépen előjött, amit a mentorok is méltattak.

Szintén párbaj nélkül menetelt el idáig Oláh Gergő, így eddig tartogatta dalát, de most nagy öröm volt hallgatni: az átdolgozott Michael Jackson dal szuggesztív, erős, érzelmes és tökéletes volt, a mentorok már csak a jelzőket keresgélték: Péter szerint Gergőnél jobb dolog nem történhetett volna vele ebben az évben.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Csobot Adél mesés fehér ruhában, színpadi ködben adta elő a What A Wonderful World című dalt, ami pontosra, izgalmasra, és nagyon szépre sikeredett - a lassú dalok közül Adél talán ebben volt eddig a legjobb, végre tánc és huncutság nélkül is el tudta varázsolni a közönséget. Miklós angyalnak nevezte a lányt, Feró pedig egyenesen beleszeretett, és még Geszti Péter sem húzta elő szokásos kritikáit.

Míg a szavazatok gyűltek, több extra produkciót is megcsodálhattunk, színpadra lépett Viva Starr, majd Takács Nikolas és a Fool Moon is. A szavazás lezárása után Antal Timi jutott tovább elsőként a fináléba, őt pedig Oláh Gergő követte - ma este Adéltól kellett búcsúznunk.


Ráment Zámbó Krisztián magánélete az x-faktoros szereplésrehttp://www.life.hu/legykepben/20121214-zambo-krisztian-jimmi-fia-az-xfaktor-versenyzojenek-parkapcsolata-veget-ert.htmlEltűnt a süllyesztőben az X-Faktor tavalyi énekesehttp://www.life.hu/legykepben/20121211-xfaktor-tavalyi-versenyzoje-lil-c-a-verseny-utan-eltunt-a.htmlNem bánja a melegfilmet az X-Faktor sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20121211-szabo-david-az-xfaktor-versenyzoje-nem-banja-hogy-melegfilmben-szerepelt.htmlKülönös foglalkozást választana magának az X-Faktor versenyzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20121207-szabo-david-az-xfaktor-enekese-allatokkal-foglalkozna-valamilyen-segelyszervezet-kereteben.htmlCsaládi titkot fecsegett ki Csobot Adélhttp://www.life.hu/legykepben/20121214-xfaktor-csobot-adel-csaladi-titkot-fecsegett-ki-a-mezeskalacs-receptjet.htmlLebukott! Több pasija van egyszerre az RTL Klub sztárjánakhttp://www.life.hu/legykepben/20121215-erdelyben-is-van-pasija-az-xfaktor-dontos-enekesenek-csobot-adelnak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.