Két évre térhet vissza a börtönbe Stohl András

büntetés Stohl András börtön könyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stohl András akár két évre is újra börtönbe kerülhet! A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága feljelentést tett nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt a színész ellen a Magyar börtönpokol című könyvben leírtakért.

Ahogy azt korábban már megígérték, nem hagyták szó nélkül a büntetés-végrehajtásnál Stohl András könyvét, amelyben sokszor kínzásokról, rabverésről és alázásokról írt - írja a Blikk. Stohl és a könyv írója, Szalai Vivien azonban egy cseppet sem fél, mert amit leírtak az a börtönök valósága, ám a leírtakat bizonyítani kell.

Fotó: Szabolcs László
Fotó: Szabolcs László

A sokkoló valóságként megírt bántalmazásokat és megalázásokat ugyanúgy bizonyítania kell majd Bucinak, ahogy azt is, hogy szerinte csak az ő panaszkodása miatt történt rovarirtás a börtönkörletében.

"Stohl Andrásnak minden könyvében szereplő, kifogásolt tényállítását bizonyítania kell a bíróság előtt, különben elvileg visszakerülhet a börtönbe, mert a büntető törvénykönyv kétéves szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé súlyos rágalmazásért. Igaz, az ítélkezési gyakorlatunkban eddig általában csak pénzbüntetést szabtak ki" - mondta a Blikknek Magyar Gábor ügyvéd, az ilyen eljárásban többmilliós kártérítéssel járó elmarasztaló ítéletek szoktak születni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.