Csak Pákót nem engedték be Afrikába!

vízum Fekete Pákó komp rally Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barcelonában leszállították a Genovából Marokkóba tartó kompról Fekete Pákót, ugyanis az afrikainak nem volt afrikai vizuma.

Lehet, hogy Pákó számára a Budapest-Bamako rali Afrika kapujában véget ért. Ironikus, hogy a mezőny egyetlen afrikai indulója nem jutott vissza az anyakontinensre. A csapatok zöme már Marokkóban rója a kilométereket - adta hírül a Budapest-Bamako rali honlapja.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub


"Tegnap délután a Genovából Marokkóba tartó kompról leszállították Pákót a határőrök Barcelonában, mert nem volt érvényes marokkói vízuma. A mezőny egyetlen afrikai állampolgárságú indulóját nem fogadta be Afrika. Pákót megviselték a történtek, de nem adja fel. Navigátorával, Czakó Józseffel ma hajnalban érkeztek meg Almeriába, hogy az ottani marokkói konzulátuson rendezzék a vízumproblémát" - tudtuk meg a verseny honlapjáról.
"Éppen Spanyolországban vesztegelnek és arra várnak, hogy holnap kinyisson a konzulátus. Lehet, hogy már holnap sikerül vízumhoz jutniuk, de lehet, hogy csak egy hét múlva, viszont akkor lemaradnak. A kialakult helyzet érdekessége, hogy csak Pákónak kellett volna vízum Afrikába, de neki eszébe sem jutott, hogy ezt előre beszerezze" - mondta el a Life.hu-nak Szabó Gál András, a verseny ötletgazdája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.