Harminc páviánt szöktetett meg a hó Nyíregyházán

pávián hóvihar Nyíregyháza állatkert Szökés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harminc pávián lépett meg a Nyíregyházi Állatparkból pétekre virradó éjjel. A majmok a kifutójukra dőlt fán keresztül tudtak kimászni.


Forrás: MTI/Nagy Lajos
Forrás: MTI/Nagy Lajos

A gondozóknak fél óra elteltével sikerült megtalálniuk az ijedt, fáradt és fázó állatokat, majd ételes vödreik segítségével becsalták őket a fűtött kifutókba - mondta el a park igazgatója, Gajdos László. Egyik állat sem sérült meg. Az igazgató elmondta, hogy a meteorológiai előrejelzéseknek megfelelően igyekeztek felkészülni a havazásra és az erős szélre, ezért jó előre fedett helyre zárták be a veszélyes állatokat.

Forrás: MTI

Katasztrófa: ezrek éheznek és fáznak az utakonhttp://www.life.hu/legykepben/20130315-katasztrofahelyzet-marcius-15en-a-ho-miatt-panik-helyett-egyutterzes.htmlKatasztrófariadó - Tankokkal indulnak segítenihttp://www.life.hu/legykepben/20130315-katasztrofahelyzet-a-marciusi-havazas-miatt-tankokkal-kuzd-a-honvedseg.htmlElmaradnak a szabadtéri állami rendezvényekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130315-elmaradnak-a-marcius-15i-szabadteri-allami-rendezvenyek-a-ho-es.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.