jótékonyság B. Tóth László borok rali ittas járművezetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
B. Tóth László navigátorként szeretett volna részt venni  a XVIII. Magyar Borok Útja Rallye első napján, ám végül neki kellett vezetnie. Sofőrjénél ugyanis kiakadt a szonda. A Life.hu fotóriportere megörökítette a kínos pillanatokat.

A jótékony célokat is szolgáló háromnapos autós túra indulása előtt B. Tóth László még széles mosollyal magyarázta az újságírónknak, hogy az első nap csak navigál: ő iszik és a partnere vezet. A sofőrködést bevállaló társa sejthetett már valamit, mert aggódva kérdezte a rajtolók szondáztatását végző rendőröket, hogy megfújhatná-e a hivatalos procedúra előtt a szondát, így azonnal kiderülne, hogy a párosból ki ülhet a volánhoz. Laci eleinte jókedvűen nevetett, majd rájött, hogy aznap ő már biztosan nem kóstol finomabbnál finomabb borokat és kénytelen volt helyet cserélni a sofőrrel. Az indulás előtti szondáztatást a verseny szervezői által felkért rendőrök végzik, ezzel is biztosítva, hogy az esti bulik után olyan sofőr üljön a volánhoz, aki 100%-ban megfelel a Kresz szabályainak.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Még több fotóért kattints a képre!

"A szonda által mutatott érték szerint a sofőr nem vezethet" - tudtuk meg a helyszínen a mérést végző rendőröktől. Végül Laci ült a volánhoz, aki ennek ellenére nem marad ki a borkóstolásból. A sofőrök minden pincészettől ajándékba kapnak 1-1 palack bort. A jótékony célokat is szolgáló túra ünnepélyes díjátadó gáláján tombolasorsolást és borárverést tartanak, amelynek bevételéből a Gyermekrák Alapítványt valamint az Afrikai-Magyar Egyesület munkáját támogatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.