Meghalt a népszerű spanyol énekes, Manolo Escobar

halál sláger Manolo Escobar Spanyolország rákbetegség szimbólum énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Y viva Espana szerzője 82 éves volt. Rákbetegségben hunyt el.

Manolo Escobar halálhírét családja közölte. A színész-énekes élete során nyolcvan hanglemezt készített. Legnagyobb sikerét négy évtizeddel ezelőtt az Y viva Espana című dallal érte el. A nagylemez eredeti változatából hatmillió, az újabb kiadásokból tízmillió kelt el, 1992-ig ez volt a spanyol zene történetének legnagyobb példányszámban eladott lemeze.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Színészként több mint húsz játékfilmben szerepelt, ő volt a hatvanas-hetvenes években gazdaságilag egyre erősödő Spanyolország szimbóluma. Az ország délkeleti részén, El Ijidóban született, földműves és kisvállalkozó szülők tíz gyermekéből az ötödikként. Több fivérével együtt fiatal korában Barcelonába költözött. 1959-ben feleségül vett egy Costa Brava-i nyaralóhelyen megismert német lányt, a pár egy kislányt fogadott örökbe. A kilencvenes évek elején a család a kelet-spanyolországi Benidorm tengerparti fürdőhelyre vonult vissza, az énekes itt élt haláláig - írja az MTI.
Legismertebb számával búcsúzunk az énekestől:

Fésűs Nelly kíváncsi Győzike csúnyájárahttp://www.life.hu/legykepben/20131024-fesus-nelly-szineszno-megnezte-gaspar-gyozo-showman-alsonadragjat.htmlPikali Gerda megszólalthttp://www.life.hu/legykepben/20131024-pikali-gerda-szineszno-rekasi-karolyrol-es-ferjerol-gezarol-vallott.htmlMegszületett Kucsera Gábor kisfiahttp://www.life.hu/legykepben/20131024-megszuletett-kucsera-gabor-kisfia-bence.htmlVádat emeltek a "margitszigeti szatír" ellenhttp://www.life.hu/legykepben/20131024-szemeremsertes-vetsege-es-mas-buncselekmeny-miatt-vadat-emeltek-a-margitszigeti.htmlAlföldi felkarolja Krasznait?http://www.life.hu/legykepben/20131022-alfoldi-robert-az-rtl-klub-xfaktoraban-krasznai-tundenek-szinpadi-szerepet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.