Halálos áldozatot szedett Xaver

orkán halál vihar Xaver Skócia széllökés Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ember életét vesztette, több tízezren maradtak áram nélkül Skóciában a vihar miatt és néhány budapesti járatot is töröltek.

Egy ember meghalt, húszezer háztartás maradt elektromos áram nélkül, és teljesen leállt a vasúti közlekedés csütörtökön Skóciában, miután a Xaver orkán elérte a Brit-szigeteket. Óránként 180 kilométeres sebességű lökéseket mértek. Számos utat és hidat lezártak elővigyázatosságból. Az orkán erejű szél miatt egy teherautó sofőrje meghalt, négy másik ember megsérült egy közúti balesetben – írja az MTI.

Forrás: AFP

A vasútközlekedést egész Skócia területén felfüggesztették csütörtökön, és sok repülőjáratot is töröltek. Londonnál a Temze folyó torkolatánál zárt állásba állították a Thames Barrier nevű hatalmas árvízvédelmi gátat, hogy megóvják a várost a tenger felől az elöntéstől. A Xaver névre keresztelt vihar a nap folyamán továbbvonul Hollandia, majd Észak-Németország felé. Németországban az utóbbi évtizedek legnagyobb és legveszélyesebb viharára készülnek. A hamburgi repülőtéren kora délutánig 55 járatot töröltek, köztük a Germanwings légitársaság Budapestre közlekedő, illetve Budapestről érkező járatát. A Xaver érezteti hatását Ausztriában is, ahol főként az Alpoktól északra várható pénteken havazás, erős szél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.