fashion week Katalin hercegnő Kate Middleton Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába imádja a hercegnőt egész Anglia, a divatvilág mégis lépten-nyomon bírálja őt. Vajon miért? 
több neves divattervező is bírálta Katalin öltözködését, sminktechnikáját

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Igaz ugyan, hogy Kate-nek korábban voltak divatbaklövései, de az utóbbi hónapokban mindig nagyon kifinomult, elegáns, alkalomhoz illő, és általában kényelmes ruhát választott. A hercegnő csinosan fest, bárhol jelenik meg, de nem követi mániákusan a divatot - nem egyszer vette már fel többször ugyanazt a ruhát, vagy viselt olyan kosztümöt, mely egy-egy tervező évekkel ezelőtti kollekciójából származott. A Kate-effektus ráadául nagyon kedvezően hat a brit divatiparra: Katalin szinte mindig angolok tervezte ruhát visel, és amint megjelenik egy fotóm amin a hercegnő egy új ruhában látható, a lelkes vásárlók órákon belül elkapkodják az összes hasonló darabot. Persze ez sokaknak nincs ínyére, úgy, ahogy az sem, hogy Katalin ahelyett, hogy a jövő év divatját favorizálná, és sokszor papagájnak öltözve jelenne meg, inkább az egyszerűségre szavaz. Ráadásul nem parádézik éjjel-nappal hatalmas platformcipőkben - ő nem szégyell balerinacipőt viselni egy-egy bevásárláshoz. Ezt imádják benne az angolok és a hétköznapi emberek, és ezt nem tudják megemészteni a divatőrültek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, Katalin sosem fog extrém divatos ruhába bújni, és pávaként díszelegni ultratrendi kiegészítőkben. Metálkékre sem festi majd a szemét, és vélhetően plasztikáztatni sem fog a közeljövőben. Az ő védjegye és ékszere a hatalmas mosoly, mely szebbé és divatosábbá teszi őt, mint bárkit, aki méregdrága luxuscuccokban, durcás arccal mutogatja magát. Katalin nem szórja a pénzt a luxus dizájnerdarabokra - ötvözi a drágát a hétköznapival. A nép pedig épp ezt szereti benne, ahogy mi is - a divatdiktároroknak pedig még így is megmarad Victoria Beckham és Paris Hilton.

Takács Nóra nemzetközi modell, a
Hogyan legyek jó nő? sorozatháziasszonyának véleménye:
"Ha különvesszük Kate-et a királyi családtól, és kitesszük New York utcáira, máris nincs is semmi különös a megjelenésében." - Ebben az egyben egyetértek a divatszakértővel. Valóban nincs Katalinban semmi különös. Talán egyedüli furcsasága a többi sztárral szemben, hogy van ízlése és tudja, hogy teljesen felesleges magára aggatnia a karácsonyfát is ahhoz, hogy szép legyen. A ruhái egyszerűek és gyönyörűek. Ő maga is gyönyörű. Akkor meg minek csinálná a felhajtást? A brit királyi udvarba került be, nem a Playboy-villába. Persze, hogy diszkrét. Meg bátor is, hogy fütyül a sok okoskodó dizájnerre. Megmaradt annak, aki mindig is volt: egy szép, okos, egyszerű de mégis fenséges nőnek!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.