fashion week híresség színésznő táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Grace Kellyről elnevezett Hermés táskát egyszer már bemutattuk, viszont nem a gyönyörű hercegnő volt az egyetlen, aki megihlette a nagy divatcégek táskatervezőit. Többek között Lady Diana, Jane Birkin, Brigitte Bardot vagy Sohia Loren után is elneveztek egy-egy modellt.
Birkin a Herméstől



Szeretnél sztár lenni?


Forrás: www.hermes-sac-birkin.com, AFP
Forrás: www.hermes-sac-birkin.com, AFP

Chanel 2.55 a Chaneltől

Chanel kis feketéje nemcsak ruhában létezik. A mára klasszikussá lett, steppelt, fekete, láncos oldaltáska 1955-ben született praktikussági okokból. A "Kisasszony" ugyanis olyan darabra vágyott, amely nem foglalja le a kezeit. A vállpántos újdonság természetesen Chanel igényeinek megfelelő dizájnt is kapott, anyagát a zsokék kabátja ihlette. 2006-ban Karl Lagerfeld újraélesztette a modellt, amelyet azóta is folyamatosan és gátlástalanul másol mindenki.

Forrás: AFP, www.chanel.com
Forrás: AFP, www.chanel.com

Tipp! Igazi szexistennő lett a visszafogott színésznőből! Kattints a galériáért!


Jackie O. a Guccitól





Forrás: www.net-a-porter.com, AFP
Forrás: www.net-a-porter.com, AFP

Brigitte Bardot a Lanceltől

Bohém, csajos, szertelen, szabad - ezek a jelzők jutnak eszünkbe, ha ránézünk a bőrdíszműveket készítő Lancel divatcég Brigitte Bardot-ról elnevezett táskájára. Leonello Borghi, a kreatív igazgató teljesen nőies, ugyanakkor természetességet sugárzó darabot álmodott meg - amilyen maga a színésznő is. A táska nem túl merev alapanyaga Bardot testének ívére emlékeztet, a bojtokat a színésznő kócos, feltupírozott frizurája ihlette. Köztudott, hogy a színésznő ellene volt minden olyan alapanyagnak, amelynek köze van az állatokhoz, így a táska készítésekor bőr és szőrme helyett tweedet és mű-szarvasbőrt használtak.

Forrás: AFP, www.lancel.com
Forrás: AFP, www.lancel.com

Novak az Alexander McQueentől

2005-ben az Alexander McQueen divatház is megérett arra, hogy egy lehengerlő, domináns modellel álljon a közönség elé. Az egyszerre nagyon modern és letisztult, ugyanakkor régies beütésű, klasszikusokra emlékeztető dizájnt az ötvenes évek egyik filmcsillaga, Kim Novak ihlette. A ma 78 éves színésznő legismertebb filmje a Szédülés című, 1958-as Hitchcock mozi. A Novakból először mindössze 200 darabot dobtak piacra, ez pedig olyan hisztériát váltott ki a táskamániások között, hogy a gyönyörű, íves darab egyből az időtlen klasszikusok közé került.

Forrás: AFP, www.bagsnob.com
Forrás: AFP, www.bagsnob.com

Tipp! Liptai Claudia szebb, mint valaha. Kattints a képekért!


Sofia a Salvatore Ferragamótól





Forrás: AFP, www.mytheresa.com
Forrás: AFP, www.mytheresa.com

Stam a Marc Jacobstól

A hollywoodi sztárok egyik nagy kedvence a Stam. Marc Jacobs divattervező egyik közeli barátjáról, Jessica Stam kanadai szupermodellről nevezte el a divatház egyik legsikeresebb táskamodelljét. A steppelt alapanyag és az aranyszínű lánc miatt nagyon hasonlít a Chanel klasszikusához.

Forrás: AFP, www.marcjacobs.com
Forrás: AFP, www.marcjacobs.com

Alexa a Mulberry-től

Alig mutatták be a 2010-es tavaszi-nyári Mulberry divatbemutatón az Alexa táskát, a modellért máris rajongani kezdtek a bloggerek és a szerkesztők. A táska névadója Alexa Chung brit modell, televíziós személyiség. Stílusa jelentősen befolyásolta a 2000-res évek végét: titka talán abban rejlik, hogy tökéletesen keveri a modern és vintage elemeket. Az Alexa táska is megtestesíti ugyanezt, talán nem véletlen, hogy ez napjaink egyik legkeresettebb modellje.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Forrás: AFP, www.net-a-porter.com
Forrás: AFP, www.net-a-porter.com

Tipp! Szexi képek Katie Holmes-ról! Kattints a galériáért!


Átalakítunk! Árad a nőiesség a fiús Renátábólhttp://www.life.hu/legytrendi/20120124-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.htmlSzörnyű nadrágot húzott a szupermodell - Ez lesz az új divat?http://www.life.hu/legytrendi/20120110-szornyu-nadragot-huzott-a-szupermodell-heidi-klum-ez-lesz.htmlHosszú ujjas, fekete öves, hagyományőrző - 2012 menyasszonyi ruha trendjeihttp://www.life.hu/legytrendi/20120117-hosszu-ujjas-fekete-oves-hagyomanyorzo-2012-menyasszonyi-ruha-trendjei.htmlTéli szoknyák - testalkatra szabvahttp://www.life.hu/legytrendi/20120116-valassz-teli-szoknyat-testalkatra-szabva.htmlAz elegánstól a hétköznapi viseletig - Így viseld a szőrös mellénythttp://www.life.hu/legytrendi/20120109-az-eleganstol-a-hetkoznapiig-igy-viseld-a-szoros-mellenyt.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.