A legszebb menyasszonyi ruhák 2012-re - A magyar tervezők kedvencei

fashion week divattervező esküvő menyasszonyi ruha Makány Márta házasság Benes Anita menyasszony Sármán Nóra vőlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menyasszonyi ruha trendekről egy-egy esküvő-kiállításon is tájékozódhatunk, de sokkal pontosabb képet kapunk, ha magukat a tervezőket kérdezzük. A Life.hu-nak a 2012-es irányvonalakról négy hazai menyasszonyi ruha kreátor mesélt, akik azt is elárulták, melyik a kedvencük a saját kollekciójukból.
Becker Beatrice - Becker Beatrice Couture

Becker Beatrice 2008-ban nyitotta meg szalonját, amelyet elsősorban egyedi ruhákra vágyó menyasszonyok keresnek fel. Azok, akik idén a trendeket szeretnék követni, a kétrészes ruhák helyett inkább az egyberuhák, az abroncsos helyett pedig a tüllös szoknyák közül válasszanak, ajánlja a tervezőnő. "Divatos a nagyon mély hátkivágás, de Kate Middleton esküvői ruhája miatt kedvelt a romantikus vonal, a csipke és a királynői stílusú hosszú vagy a háromnegyedes ujj."

www.beckerbeatrice.com/mennyasszonyi_oltozekek.html
www.beckerbeatrice.com/mennyasszonyi_oltozekek.html

Beatrice idén nem állt elő külön menyasszonyi ruha kollekcióval, ami nem véletlen, hiszen az egyik legdominánsabb irányvonal az alkalmi és esküvői ruhák összefonódása. "A nagyon finom, pasztellszínű, például a meleg karamell, a vízzöld vagy a vízkék ruhák jöttek be az idén. A kedvenceim ezek közül is az illúzióhatású darabok. Ilyenkor bőrszínű, leheletvékony tüllanyagra kerülnek a díszítések. Messzebbről csak ezek a csillogó applikációk, gyöngyök, kristályok látszanak, és úgy tűnik, mintha azon a részen nem lenne anyag." A tervező ezeket a darabokat elsősorban azoknak a menyasszonyoknak ajánlja, akik mernek elrugaszkodni a klasszikus vonalaktól és bátran követik a trendeket.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Benes Anita - Daalarna Szalon

"Nem az extrém, élénk színekre kell gondolni. Nagyon divatos idén a bézs, a pezsgő és a tejeskávé, de a nude és púder árnyalatok is közkedveltek"



www.daalarna.hu
www.daalarna.hu

A tervezőnő ugyan követi a nemzetközi divatirányzatokat, leginkább azonban az alapanyaggyárak új kollekciói indítják be a fantáziáját. Nem véletlen, hogy az alapanyag különlegessége dominál azon a ruhán is, amely Anita számára az idei kollekció legkedvesebb darabja. "Ez egy különleges, miniszoknyás, haute couture darab, melynek 80 százaléka - a csipke, a taft és a többi díszítés is - kézzel készített. Egy könnyedebb hangvételű esküvőhöz, legyen szó tengerparti ceremóniáról vagy egy nyári partiról, kiváló választás. Viszont semmiképp sem ajánlatos templomi vagy kastélyban tartott esküvőhöz felvenni."

Tipp! Nézd meg az idei esküvői dekorációs trendeket! Kattints a galériáért!


Makány Márta Bridal Wear

"Nagyon divatos az a nyakrész, amely finoman takarja a nyakat, de egyben sejtet is, ugyanígy a két- vagy háromrétegű szoknyamegoldás és a vágott szoknyarész is hódít."



www.makanymarta.com
www.makanymarta.com

Mivel Márta kedvenc anyaga a csipke, ezért ez trendektől függetlenül minden kollekciójában megtalálható a többi klasszikusnak mondott esküvői anyag mellett. A tervezőnő egyébként azt vallja, hogy a divatnál, a tervező ízlésénél sokkal fontosabb maga a menyasszony. "Fontos, hogy a menyasszony jól érezze magát a ruhában, ezért az ő személyiségét és kéréseit is figyelembe vesszük a ruhánál." Ruhaválasztásnál egyébként a szakember tanácsai mellett mindig érdemes a külső szemlélő véleményére hallgatnia a menyasszonynak, illetve arra, hogy melyik ruhában érzi jól magát.

Czinder Tímea - Myrdin esküvői ruha

"Ha valaki habcsókos ruhát szeretne, azt a hatást most rengeteg tüllel érik el" - mondja Czinder Tímea, a Myrdin esküvői és alkalmi ruhák tervezője és kivitelezője. A 2012-es trendek közül a tavalyi királyi esküvő ihlette a hosszú ujjú ruhákat, a csipkével vagy muszlinnal fedett dekoltázst is kiemeli.

http://myrdinfashion.com/eskuvoiruhak.html
http://myrdinfashion.com/eskuvoiruhak.html

Az előző tervezőkhöz hasonlóan neki is van kedvence: a halvány színekben pompázó ruhák, amelyek szerinte sokkal játékosabbak, mint a hófehér darabok, amelyek amúgy sem állnak jól mindenkinek. "Nagyon jól mutat, ha valami a menyasszony ruháján visszaköszön a vőlegény ruhájából, vagy az esküvő egyéb színeiből. Akár csak a masni színe vagy az öltöny színének egy egész halvány árnyalata" - tanácsolja a menyasszonyoknak. A tervező a pasztellszínű ruhákat azoknak ajánlja, akik elég merészek, hogy elszakadjanak a hagyományoktól. "És persze azoknak, akik már nem először mennek férjhez, ők általában nem szívesen viselnek fehéret."

Tipp! Mindig más frizurával lepi meg közönségét a gyönyörű színésznő. Kattints a galériáért!


Fehér Szalon

"A csipke örök divat, ami idén attól izgalmas, hogy különféle finomságú, plasztikájú csipkék kerülnek egymás mellé, egymás alá, ez pedig nagyon rafinált, gyönyörű látványt és mozgalmasságot eredményez. Nagyon szép, amikor az alsóbb tüllrétegeken is átsejlik"Különleges és új sziluett, amikor a karcsú sellőfazonra deréktól bő tüllrétegek kerülnek, ettől egy sejtelmes, éteri aura vonja körbe a menyasszonyt"



http://feherszalon.hu/category/eskuvoi-ruha/sarman-nora
http://feherszalon.hu/category/eskuvoi-ruha/sarman-nora

Fotó: Smink: Haj:Styling:Modell:
Fotóasszisztens:

"A világ változásaira és így a divatra is legérzékenyebb nők, azt hiszem, idén már zárt ruhát öltenek magukra. A teljesen zárt, átlátszó tüll felsőrész különleges csipkékkel sejtelmes és szexi" - mondja Nóra az egyik kedvenc ruhájáról. "Olyan nőknek ajánlom, akik titokzatosak, a kisugárzásukkal vonzzák magukra a tekinteteket. Emellett merészen képviselik véleményüket a világról, bátran kifejezik érzelmeiket az öltözködésükkel is és ennek megfelelően ünneplik ezt a különleges napot."

Tipp! Stílusikonok 60 felett, tőlük érdemes tanulni! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.