a nap cikke Cannes ruha filmfesztivál vörös szőnyeg Eva Longoria sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten Cannes-ban is leterítették a vörös szőnyeget, hogy a 65. Cannes-i Filmfesztiválon felvonulhassanak az eseményre érkező A-listás sztárok. Bár még csak alig telt el pár nap, pazarnál pazarabb estélyi ruhákat láthattunk, amelyeken az uszály kapta a főszerepet. Azért a francia városon kívül is van vörös szőnyeges élet, ahol szintén akadt néhány hihetetlen szerelés.

Heti trend: barack és limoncello

Az utóbbi időben megtanultuk, hogy például a narancssárga és a ciklámen vagy a királykék és a récezöld színkombinációk már nem számítanak tabunak. Az élénk színek mellé a pasztellszínek üdítő kombinációja is csatlakozott idén. Eddig ritkán látott párosítás volt a barackszín és a limoncello. A héten Marion Cotillard színésznő és Jaime King szupermodell is kombinálta a két színt, ami szerintünk izgalmas választás a részükről.

AFP
AFP

Cannes-i uszályháború

Már az idei Met gálán is az uszályos ruhákból számolhattuk össze a legtöbbet - a részben vagy teljesen áttetsző darabok mellett. Cannes-ban egyelőre az uszályos ruhák hódítanak. Eva Longoria hófehér Emilio Pucci ruhájánál csak a saját Marchese ruhája volt káprázatosabb, amelynek többméteres uszályával azért akadtak gondjai a színésznőnek. Fan Bing Bing kínai modell viszont mesterien pózolt a cannes-i lépcsőn a kínai porcelánok mintavilágát idéző ruhában, amely a Ting-dinasztia történetét mutatja be.

AFP
AFP

Cannes-i istennők

Bár csak néhány napja tart a filmfesztivál, máris több kedvenc összeállításunk is van. A nude kezd egyre inkább kikopni a vörös szőnyeges felhozatalból. Fan Bing Bing igazán kitett magáért Cannes-ban: a kínai modell csodálatos, púderszínű Elie Saab Couture ruhát viselt. A másik kedvencünk Diane Kruger belépője volt, aki a fesztivál első estéjére mentaszínű alkalmi modellt választott. A mentaszínt mi is imádjuk, a színésznő pedig igazi istennőként tündökölhetett ebben a bámulatos darabban.

AFP
AFP

Borzalmas ruhák Cannes-ból és máshonnan

Az ilyen, több napig tartó vörös szőnyeges eseményen nem csak istennőnek öltözött hírességek képviseltetik magukat. A héten megtanultuk, hogy a feltűnés legegyszerűbb receptje - ha már bejutottunk a kamerák elé -, hogy minél furcsább ruhában mutassuk meg magunkat. Az biztos, hogy Hofit Golan izraeli modellnek, Elena Lenina orosz tévésnek - ha csak percekre is, de - sikerült elrabolniuk a show-t Cannes-ban. A francia városon kívül sem csak jóra számíthattunk: a héten Jennifer Lopezen, de leginkább a testtartásán, szörnyülködhettünk. A ruha kivágása megkívánja a királynői tartást, amelyet el is várunk a pózolás nagymesterétől.

AFP
AFP

Merész combvillantás

Míg jó egy-másfél éve pironkodva írtunk volna arról, hogy valaki selymes combtőbőrt villantott, a különböző eseményekre bugyi és melltartó nélkül érkező, meredő mellbimbóval és átlátszó ruhában érkező hírességek megedzettek bennünket. A héten Nicole Scherzinger magasan felsliccelt ruhája adott okot a találgatásokra, hogy vajon visel-e bugyit a sztár vagy sem.

AFP
AFP

A kiegészítők dicsérete

Egy jó ruha megalapozza a sikert, de a kiegészítők teszik igazán feledhetetlenné az összeállítást. Így történt ez a héten Elizabeth Banks színésznővel is, aki Az a kilenc hónap című film premierjére érkezett egy Alexander McQueen ruhában, amely önmagában nem az igazi, ráadásul inkább őszre kellett volna tartogatnia, de a kiegészítők miatt hatalmas piros pontot érdemel. A cipő csak a kezdet, de a különleges gyűrűt, a drámai részletekben gazdag marokretikült és a hajékszert csak dicsérni tudjuk.

AFP
AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.