Magas sarkú? Ugyan! - Íme az ősz legszexisebb és legkényelmesebb cipősarkai

fashion week cipő ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magas sarkúba bújtatott láb szexi formájával nehéz felvenni a versenyt, de nem mindenki született olyan képességekkel, mint Victoria Beckham. Szerencsére 2012 olyan cipősarkakat hozott, amelyek elegánsak, csinos lábakat formálnak és a maguk módján nagyon szexisek is. A Life.hu ezeket mutatja meg.

Magas sarkú balerina

A balerinacipőt ugyan rengeteg kritika éri azzal kapcsolatban, hogy mennyire kényelmetlen, milyen könnyen elfárad benne a láb, és mennyire egészségtelen a lapos talpa, ennek ellenére évekig ez volt a legkedveltebb cipőfazon. A balerinának ugyanis számtalan előnye van, többek között nagyon jól kombinálható, mert szinte mindenhez illik. Most azonban úgy tűnik, megérkezett egy új kedvenc, amely a Valentino, a Chloe és a Chanel divatházak kifutóin is szerepelt. A magas sarkú balerinacipőkben a hatvanas évek vonalvezetése köszön vissza. Az orrforma szinte ugyanaz, mint a balerinánál, csak éppen a saroknélküliséget 2,5-4 centiméteres sarkak váltják fel. A lábfej kényelmesen elfér bennük, a kicsit magasabb sarkak miatt pedig nem fájdul meg bennük a lábad.


1. Vagabond - 20.990 forint, 2. Montonelli - 21.900 forint, 3. Zara - 17.995 forint

Klasszikus körömcipő

Az egyik vezető őszi cipőtrend nem is igazán mondható trendnek, hiszen a klasszikus körömcipő soha nem megy ki a divatból, de ez alkalommal reflektorfénybe került. A klasszikus körömcipő orra és sarka sem extrém hegyes, hanem finom vonalvezetésű, csúcsos, de inkább lekerekített. Nem kell extrém magasságban gondolkodnod, az 5-6 centis cipősarok még kényelmes, jól viselhető akár egész nap és nagyon csinos. Ha nem érzed magad biztonságban a kecses sarkakon, válassz kicsit vastagabb sarokkal készített darabot. Mivel az idei ősz nagyon színes, így a klasszikus körömcipő természetesen nemcsak fekete vagy piros színben divatos, hanem a récezöldtől kezdve a pinken át a királykékig bármilyenben. Az olyan darabokra is érdemes figyelned, amelyek egy kicsi pluszt adnak a klasszikus vonalakhoz - ilyen például a szegecsekkel kirakott bokapánt vagy a csillogó cipősarok.


1. Zara - 17.995 forint, 2. Vagabond - 22.990 forint, 3. Montonelli - 13.500 forint

Kényelmes tönksarkak

Ha azok közé tartozol, akik szeretik, ha a cipő sarka magas, de nem szívesen egyensúlyoznak tűsarkakon, akkor tökéletes választás lehet számodra a tönksarkú cipő. Egyetlen, de nagyon nagy hibája ennek a lábbelinek, hogy vastagítja a lábat, ezért csak akkor ajánljuk, ha kecses, vékony lábaid vannak. Ezekkel a sarkakkal különleges, retro hangulatot csempészhetsz a ruhatáradba.


1. H&M - 9.990 forint, 2. Promod - 36,95 euró, 3. Vagabond - 24.990 forint

Átalakítunk! Mintha nem is ő lenne - Kicserélték Angelikáthttp://www.life.hu/legytrendi/20121002-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.htmlLegyél csinos izzadtan is! - Trendi és praktikus sportruhák őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/oszibutik/20121002-legyel-csinos-izzadtan-is-trendi-es-praktikus-sportruhak-oszre.htmlTop 3 blúz őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20120928-divat-trend-a-legdivatosabb-noi-bluzok-oszre.htmlDivatbotrányok: Vivienne Westwood, a divatvilág vörös démonahttp://www.life.hu/legytrendi/20120925-divatbotranyok-vivienne-westwood-divattervezo-a-divatvilag-voros-demona.htmlHogy tudott benne menni? Különleges sarkakon tipegett Marion Cotillardhttp://www.life.hu/legytrendi/20120927-kulonleges-sarku-cipoben-marion-cotillard-szineszno.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.