Víz- és sárálló lábbelik őszre

eső lábbeli vízálló hideg idő cipő csizma ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen őszi, időjárásálló lábbelik léteznek a gumicsizmán kívül? Megkíséreltük a majdnem lehetetlent, és megpróbáltunk felkutatni néhány strapabíró darabot.

A gumicsizmák évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül, hiszen praktikusak, színesek és mókásak. De milyen sárálló és esőálló cipők léteznek a gyerekes gumicsizmákon kívül? Körbenéztünk az üzletek kínálatában, hogy találjunk néhány ilyen modellt.

Ha vízhatlan lábbelit keresünk, akkor bizony fel kell készülnünk, hogy nagy valószínűséggel kompromisszumot kell kötnünk: áldozni kell az esztétikum oltárán. Hiszen nem minden divatos modellből találunk az üzletekben teljesen víz- és sárálló verziót. De azért mi megpróbáltunk többféle stílusból is válogatni, hogy a nagyon csajos és a sportos olvasóknak is kedvezzünk.

Thinkstock
Thinkstock

Figyelj az anyagra!

Az anyagválasztás nagyon fontos, hiszen senki ne várja egy egyszerű textilből készült cipőtől, hogy vízhatlan legyen! A legjobb, ha egy bőr modell mellett tesszük le a voksunkat. Akik kedvelik a lezserebb irányvonalat, azok válogathatnak a sportmárkák polcain megtalálható technikai anyagokból készült lábbelik közül, hiszen ezek tervezésénél pont a vízállóságot tartották szem előtt a kreátorok.

Fontos a talpvastagság!

Bár a platform talpak már tavaly is fontos helyet foglaltak el a divatpalettán, azért még mindig hódítanak a papírvékony talpak is. Őszre semmiképpen ne válasszunk vékony talpú lábbelit, mert nemcsak felfázhatunk, de ezek könnyebben be is áznak. A platform térnyerésének hála ebben a szezonban vásárolhatunk egyenes, de vastag talprésszel készült cipellőket is. A magas talpakkal pedig a kisebb pocsolyákat akár ki sem kell kerülnünk!

Bokacsizmák

A legszélesebb kínálatot a bokacsizmákból találjuk ebben a szezonban az üzletekben. Ezúttal két kényelmes talpvastagságú, egyszerű modellt választottunk, egy talpának köszönhetően biztosan pocsolyaálló, nőies darabot, és egy vagyány, magas szárú, rejtett sarkú, sportos darabot a fiatalabbaknak.


1. Bőr bokacsizma - Deichmann, 2. Magas talpú, szürke bokacsizma - New Yorker,
3. Fekete, bőr bokacsizma - Vagabond, 4. Kék sportos - ASIA Center


Rock and roll

A szegecsek és a szaggatott pólók még mindig divatosak, így kicsit sem meglepő, hogy a cipőboltokat is ellepték a rockos modellek. Ebben a bazárban helyet kapott egy szegecselt csizma, egy csodás lakk lábbeli és egy virágmintás bakancs.

Thinkstock
Thinkstock

1. Szegecselt csizma - River Island (Asos), 2. Lakkcsizma - Vagabond,
3. Virágos bakancs - Martens

Sportos

Már említettük, hogy a legbiztosabban a sportmárkáknál találunk vízálló modelleket. A válogatásban látható sportos lábbeli neonszínű talpának és stílusának köszönhetően a hétköznapokban is megállja a helyét, a túracipők pedig a hétvégi kirándulásoknál tehetnek jó szolgálatot.


1. Narancs talpú, sportos cipő - Vagabond, 2. Kék túracipő - Quechua (Decathlon),
3. Vajszínű túracipő - Quechua (Decathlon), 4. Kék-fekete sportos cipő - ASIA Center

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.