fashion week kepp poncsó hideg idő ősz pelerin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint a bőrkabát, olyan elengedhetetlen őszi ruhadarab a kepp, azaz a pelerin is. Nem véletlen, hiszen sikkes és pihe-puha egyben, pont olyan, amire egy csípős őszi reggelen szükségünk van. Megmutatjuk, hol szerezheted be a legtrendibb darabokat!

A pelerin, azaz a kepp vagy poncsó egy ujjatlan, vállra vehető köpenyt vagy körgallért jelent. Egy pelerinnek minden nő gardróbjában ott a helye, hiszen klasszikus és időtálló. Ez a praktikus darab évszázadok óta jelen van a divatban, gondoljunk csak a középkori kosztümös filmekre, ahol a nemeskisasszonyok lélegzetelállító ruhájuk fölé, ha esett, ha fújt egy ilyen köpenyt terítettek. A divatban azóta is minden szezonban megtalálható, ahogyan a 2012/2013-as őszi-téli időszakban is.


Abodi Dóra, New Yorker, Nandi

Ha egy bőrkabátnál elegánsabb őszi felsőt szeretnénk felvenni, akkor a keppre van szükségünk. Szerencsére számtalan márka kínálatában találunk ilyen darabot. Abodi Dóra, a New Yorker és Nácsa Andrea, Nandi márkájánál is felbukkant egy-egy pelerin. Mind a három képen teljesen eltérő stílusú kepp látható: míg Abodi Dóráé a luxust testesíti meg, addig a New Yorker egy kényelmes, nőies darabbal rukkolt elő, a Nandi kínálatában pedig egy abszolút sportos verziót találunk.

A fotók is jól példázzák, hogy bár a pelerin alapvetően egy sikkes, nőies darab, ma már létezik sportos változata is. A legjobb benne, hogy felkaphatjuk egy farmer-kötött pulóver összeállítás fölé, de ugyanúgy egy ceruzaszoknyával is párosíthatjuk. Biztos, hogy mindenki megtalálja a neki valót!


Kattints a képre, és nézd meg, milyen pelerineket szerezhetsz be az idei szezonra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.