fashion week tavasz trendszín 2013 öltözködés ruhadarab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei szezon első darabjai már megjelentek a bevásárlóközpontokban: a fast fashion üzletek a tavalyi fagyiárnyalatokat még tovább sápasztották, így 2013-ban fakóra mosott farmerek és egyberuhák jönnek majd velünk szembe az utcán. Vajon a környezettudatosság vagy a '90-es évek inspirálta őket? A Life.hu összegyűjtötte az idei tavasz meghatározó színeit.

A neonmánia szemvakító árnyalataiból a tavalyi évre már csak a halvány pasztellszínek maradtak, idén pedig a fekete-fehér-szürke kombináció mellé földszíneket és sápadt sárgát, vértelen pirosat kapunk. A népszerű üzletláncok a színek helyett a mintákra helyezték a hangsúlyt. A korábbi évek közkedvelt nyomatai (afrikai, virágos, leopárd stb.) tovább élnek, és az örök klasszikus, a csíkos ruha is elfoglalja képzeletbeli trónját ruhatárunk legfelső polcán.

Ezek lesznek a tavasz trendszínei:

Hófehér

A fekete télikabátokat hófehér nadrágok, blézerek és topok váltják fel. Azok a darabok, melyek túlélik az esős-sáros időszakot, meghatározó részei lesznek a gardróbunknak nyáron is. A hófehér árnyalatot elegáns szabással párosították a tervezők, így végre a gimnazista lányoknak is sikerül majd ízlésesen felöltözniük az idei évzárókra.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Carolina Herrera, Burberry Prorsum, Francesco Scognamiglio

Stílustipp:
A közhiedelemmel ellentétben a hófehér csak nagyon kevés nőnek áll jól, ezért aki idén tavasszal divatos, ám mégis stílusos akar maradni, színes sállal vagy felsővel párosítsa.


1.
F&F; 4. és 6. Mango; 5.
H&M

Halványsárga

A kora tavaszi nap gyengéd simogatását oltották bele az idei sárga-trendbe. Az erőtlen árnyalat valójában nagyon is üdvözlésre méltó: a neon tónussal ellentétben ez a szín teltebb lányokon is jól mutat, ám a szabásvonalak sajnos még mindig nem kedveznek a 36-os méret felettieknek. A halványsárgát alsó- és felsőrészként is beépíthetjük a ruhatárunkba, hiszen átkötős blúz, egyenes szabású felsőrész és skinny fazonú szövetnadrág is készült belőle.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Just Cavalli, Zac Posen, Vera Wang

Stílustipp:
A halványsárga főként a nyár és tél típusoknak áll jól. A világosbarna, illetve vörös hajúak inkább a melegebb árnyalatokkal próbálkozzanak.


1. Orsay; 2., 3. és 7. F&F; 4. és 5. H&M; 6. Zara

Égkék

A tervezők lehozták nekünk a kikelet felhőmentes egét a 2013-as szezonra. Az erőtlen kék szín tökéletes kiegészítője lesz a koptatott, kőmosott és szaggatott farmereknek. Az egyszerű szabású kék felsőket a nagy divatházak stylistjai fehérrel, farmerrel és halványrózsaszínnel párosították. Jól működhet együtt a halványsárga-égkék kombó is.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Lanvin, Versace, Vera Wang

Stílustipp:
Az égkék szinte minden színtípusnak jól áll, ezért akár hosszú távú befektetésként is érdemes beszerezni egyet az idei szezonban.


1. F&F; 2. és 3. H&M; 4. és 7. Zara; 5. Pull & Bear; 6. Esprit; 8. Vagabond

Babarózsaszín

A tavasz könnyed bevezetéseként érkező babarózsaszín árnyalat hódítása egészen a nyári szezonig kitart majd. Nem csak a romantikus stílus kedvelőinek ajánlott: a sápadt tónus finomsága egyaránt kombinálható a szezon trendszíneivel, illetve földszínekkel is. A színtónus leginkább egyberuhaként és kiegészítőként lép majd be az életünkbe.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Vivienne Westwood, Valentino, Tommy Hilfiger

Stílustipp:
Feketével kombinálva csökkenthető az árnyalat babás hatása. Trendkövetők lakkövvel vagy velúrcipővel hordják.


1. és 4. Esprit2. és 5.F&FOrsay6. Táskapláza7. H&M8. Deichmann

Menta

Nem is kezdődhetne a tavaszi szezon egy hódító zöld árnyalat nélkül! A természetben alapvetően ritkán feltűnő mentaszín a rágógumi-reklámokhoz hasonlóan tényleg felüdülést jelent - nem csak a szemnek.


Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Just Cavalli, Lanvin, Valentino

Stílustipp:
A kezdő stílusikonok a mentaárnyalatot földszínekkel, feketével és farmerrel párosítsák, az igazi divatdiktátorok babarózsaszínnel és halványsárgával kombinálják!


1., 2. és 4. Orsay3. és 6. Takko Fashion 5. H&M7. F&F8. Vagabond

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Öltözz úgy, mint egy sztár: Michelle Williamshttp://www.life.hu/legytrendi/20130306-oltozz-mint-egy-sztar-michelle-williams-divatosan-elegans-ballonkabatjaban.htmlÁtalakítunk! Stílust váltott anya és lányahttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20130305-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.htmlA tavasz slágere a mintás nadrághttp://www.life.hu/legytrendi/20130303-trendi-ruhadarab-tavaszra-a-mintas-nadrag.htmlHíresek, családosok és van stílusukhttp://www.life.hu/legytrendi/20130226-hires-csaladok-akik-kovetik-a-divatot.htmlDivatbotrányok: Pirelli újratöltve (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20130226-a-lifehu-divatbotranyok-soorzataban-a-pirellinaptarak.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.