fashion week kövér a nap cikke Christina Aguilera duci Karl Lagerfeld Crystal Renn botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gömbölyded formák és hihetetlen önbizalom. A Life.hu Divatbotrányok sorozatában ez alkalommal a filmvászon és a kifutó telt bombázóié a főszerep, akik minden intrika ellenére istenien érzik magukat a bőrükben. Fogyni pedig egy dekát sem szeretnének.

Öltözz úgy, mint a szupermodell!


Hosszú évek óta megy a huzavona, hogy a sztároknak, ám legfőképpen a modelleknek hogyan is kellene kinézniük. A kritikus szemléletűek szerint - élen Karl Lagerfelddel - minél vékonyabb valaki, annál jobb. A tervezőknek többnyire egy mozgó vállfára, a rendezőknek pedig nádszál alkatú színésznőkre van szükségük. Nem is meglepő, hogy Lagerfeld egyik múzsája nem más, mint Freja Beha Erichsen.

Forrás: Facebook/Freja Beha Erichsen
Forrás: Facebook/Freja Beha Erichsen

Freja Beha Erichsen

Az évek óta sugárzott kép a karcsúságról lassan belénk ivódott. Egyre többen esnek az étkezési zavarok csapdájába, vagy éppen kezdenek felszedni extra kilókat az állandó fogyókúrák jojóeffektusai miatt. Mégis, amikor az urakat a nőideáljaikról faggatják, többségük a kerekded, telt idomokat részesíti előnyben. Sőt, sokan határozottan elutasítják a csontsovány, 0-s méretű nőket, mintha az elmúlt évtizedek vézna nő kultusza sosem létezett volna. Igaz, a divatszakma és Hollywood továbbra is csak ontja a szupervékony sztárokat, úgy tűnik, hogy gömbölyded kollégáik sem hagyják már magukat. A kerekded formák ismét egyre népszerűbbek.

Az vitathatatlan, hogy a vékonyság mindig is elsőbbéget fog élvezni, azonban már az is, hogy egyre többen vannak, akik büszkén vállalják telt idomaikat. Queen Latifah, Melissa McCarthy, Christina Aguilera, Crystal Renn vagy Marquita Pring. Az alábbi hölgyek mindegyike rendelkezik némi súlyfelesleggel, mégis minden negatív kritika ellenére sikeresek, gyönyörűek és elégedettek. Queen Latifah napjaink egyik leghíresebb és egyben legdögösebb színésznője, aki már rengeteg filmben nyújtott felejthetetlen alakítást. Kerekded idomaira hihetetlenül büszke, azzal pedig, hogy némely embereknek esetleg nem tetszik, egyáltalán nem foglalkozik. A bögyös színésznőnek persze férfiakból sincs hiánya. Az urak a tenyerükön hordozzák, sőt, egyenesen oda vannak érte.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Queen Latifah

Kínos címlapfotó a világsztárról


Melissa McCarthy, a Szívek szállodája, a Koszorúslányok és a Személyiségtolvaj népszerű sztárja szintén egyike azon gömbölyded színésznőknek, akiket imád a közönség. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legutóbbi filmjének egyik kritikája. Mikor Rex Reed újságíró Melissát egyszerűen böhömnek titulálta, Hollywood szinte felhördült. Kikérték maguknak, hogy a színésznőt emberi méltóságában, legfőképpen női mivoltában így megsértsék. Még akkor is, ha a film nem tetszett az idős kritikusnak. A színésznőnek az ügyben meg sem kellett szólalnia.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Melissa McCarthy

Az énekesnő, Christina Aguilera is sokáig küzdött fölös kilóival. Ma már azonban felhagyott a folytonos fogyókúrákkal. Dús idomai egyáltalán nem zavarják. Bátran jelenik meg olyan öltözékekben is, melyek talán már kevésbé előnyösek számára, ez azonban cseppet sem zavarja. "Így szeretem a testem, ahogyan a barátom is imádja és nem érdekel, hogy ki mit mond" - nyilatkozta az énekesnő.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christina Aguilera

Marquita Pring fiatal kora ellenére már évek óta modellként dolgozik. Azonban az igazi áttörést a V magazin The Plus Size kiadása jelentette számára, melyben a hangsúly a teltkarcsú modelleken és a divatmérleg pozitív irányba való eltolódásán volt.

Forrás: V Magazine
Forrás: V Magazine

Marquita Pring a V magazinban

Marquita azóta már Gaultier és más neves tervezők kampányaiban és kifutóján is megmutathatta, miért érdemes tervezni a kerekded idomokra.

Forrás: www.madisonplus.com
Forrás: www.madisonplus.com

Crystal Renn, egykori plus-size modell azonban egészen másként látja a boldogulást: a hölgy most már újra a vékony modellek táborát erősíti. Évekkel korábban, felfedezésekor azt tanácsolták az ifjú szépségnek, szabaduljon meg testsúlya harmadától, mert csak akkor lehet belőle sikeres modell. Ő pedig szorgalmas volt. Olyannyira, hogy egy idő után anorexiát diagnosztizáltak nála. Szerencsére azok közé tartozik, akik vissza tudtak fordulni erről az útról. Miután visszahízott, dögös plus-size modell lett. Sokáig ő volt az etalon szép arcával és arányosan telt alakjával. Olyan márkáknak és magazinoknak dolgozott, mint a Vogue, a J. Press, vagy éppen Jimmy Choo.

Forrás: Facebook/Crystal Renn
Forrás: Facebook/Crystal Renn

Crystal Renn

Egy idő után azonban elege lett abból, hogy modellként bekategorizálják, ezért ismét lefogyott. Állítása szerint azért, mert súlya fenntartása komoly veszélybe sodorta az egészségét, bulimia fenyegette. 2012 elejére pedig már inkább anorexiás önmagára hasonlított. Azonban észbe kapott ismét és bár most is karcsú, a külsejét azért nem lehet egészségtelennek nevezni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Hová tűnt a modell térde?



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.