fashion week tanács öltözködés vastag derék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kezdhetnénk azzal, hogy "ó ugyan már, a vastag derék is vonzó", de nem tesszük, helyette azt mondjuk, hogy a rafinált ruhákba bújtatott vastag derék, na az valóban lehet vonzó. Nagyon is!
Így öltözz, ha kicsi a melled!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101102-igy-oltozz-ha-kicsi-a-melled.htmlÍgy öltözz, ha széles a csípőd!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101102-igy-oltozz-ha-szeles-a-csipod.htmlÍgy öltözz, ha vastag a combod!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-igy-oltozz-ha-vastag-a-combod.html

Akit vastag derékkal áldott meg a teremtő, érthető módon kissé megszédül a 90-60-90 triumvirátusától, jóllehet némi optikai csalással javíthatunk a látszaton. Nem ámítanánk senkit, aki alapvetően széles derekú, még a legjobban szabott nadrágtól vagy szoknyától sem tűnik majd darázsderekúnak, mégis érdemes tudni, hogy alakunkból miként hozhatjuk ki a maximumot.

Kezdjük a nadrággal! Fontos, hogy még a legszélesebb derék esetében is próbáljunk kontrasztot teremteni a csípő és a derék között, vagyis eme két testrészünk között láttassunk méretbeli eltérést. Ez megoldható egy jól szabott nadrággal, melynek dereka középmagasan végződik, és még csak minimálisan sem díszített. Igen, vastag derék esetében le kell mondanunk a cicomás övekről, ellenben csípőnket - legyen az akármennyire kerekded - a lehető legjobban próbáljuk kihangsúlyozni. Elegáns nadrágok esetében gyakran találunk olyan darabot, amin a derék és a csípő között vastagabb varrás található. Ezt a típust érdemes magaddal vinned a próbafülkébe, pláne ha oldalt cipzáros. A jól elhelyezett farzsebekkel szintén csalhatunk, lényeg, hogy alacsonyan, a fenekünkkel egy vonalban legyenek, ezzel máris eltereltük a figyelmet széles derekunkról.


Ha szoknyát választunk, érdemes betartani a nadrágra vonatkozó szabályokat, és még valamit: ceruzaszoknyát soha, semmilyen körülmények között ne viseljünk, mivel ez a fazon épp azt hangsúlyozza, amit palástolni szeretnénk. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem viselhetünk szoknyát, sőt! A tulipán-, a rakott-, illetve az A-vonalú szoknyák mind nőies sziluettet kölcsönöznek.


Széles derék esetén fontos, hogy a ruha vagy a felsőrész derékban semmiképp se legyen szűkített. Ilyen darabokat bőven találhatunk, sőt a tunikák és a boyfriend stílusú kardigánok és ingek épp reneszánszukat élik, szóval bátran viseljük őket. Minél lazább, minél bővebb, annál jobb. A slampos összképet elkerülendő, ezeket a darabokat ajánlott szűk szárú nadrággal, skinny farmerrel vagy leggingsszel párosítani. A túl egyenes vonalakat érdemes kiegészítőkkel, például egy hosszú nyaklánccal megtörni, de hosszú ingünk alsó gombjainak begombolása nélkül csomót is köthetünk a csípőnkre, ami szintén a figyelemelterelés egyik jó eszköze lehet.


Így öltözz, ha kicsi a melled!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101102-igy-oltozz-ha-kicsi-a-melled.htmlÍgy öltözz, ha széles a csípőd!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101102-igy-oltozz-ha-szeles-a-csipod.htmlÍgy öltözz, ha vastag a combod!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-igy-oltozz-ha-vastag-a-combod.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.