fashion week szabály tippek trendi csizma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne emlékezne a jelenetre, amikor Julia Roberts felhúzza a biztosítótűvel megjavított cipzárt a térd fölé érő lakkcsizmáján. Bár a Micsoda nő-láz már jó ideje alábbhagyott, az ominózus lábbeli divatosabbnak számít, mint valaha. Viselésekor azonban nem árt betartani néhány alapvető szabályt.

AFP
AFP

Juliának nem volt túl nehéz dolga, hiszen az ő alakjával és égig érő lábhosszával gyakorlatilag bármit magára húzhat. De mi a helyzet a kevésbé szerencsés adottságúakkal? Szó sincs arról, hogy mellőznünk kellene a térd fölé érő csizmatrendet, de a beruházás, illetve a viselés előtt azért tudnunk kell néhány szabályt.

1. Ismerd az adottságaidat!

Nem vagy 180 centi és 50 kiló? Semmi probléma, ettől még nyugodtan viselhetsz térd fölé érő csizmát. Ha viszont inkább alacsony vagy, mint középtermetű, maradj inkább a vádliközépig érő fazonnál, ugyanis a térded fölé érő lábbeli groteszkké tenné a tested: a felsőtestedhez képest aránytalanul megnyújtaná a lábaid hosszát. Épp úgy néznél ki, mint a Janikovszky Éva könyvekben látható illusztrációk.

iStockPhoto
iStockPhoto

2. Balanszírozz!

Kézenfekvő, hogy térdig vagy térd fölé érő csizmához csakis szűk nadrágot húzunk. Természetesen a leggings is szóba jöhet, sőt a harisnya is. A trükk csupán arról szól, hogy a szűk nadrágot, leggingset vagy harisnyát erősen javallott lazább felsőrésszel ellensúlyozni, így nem lesz túl feszes az összkép. Tökéletes lehet egy ingruha, hozzá leggins és persze az elmaradhatatlan csizma, amiből ha a lapos sarkú változatot húzod magadra, nőies, mégsem szigorú összhatású lesz a szetted.

Neked tetszik a térd fölé érő csizma?



3. Ne mutass túl sokat!

Képzeljünk magunk elé egy miniruhás, testszínű harisnyás, térd fölé érő csizmás összeállítást! Ugye közönséges? Ha ilyen fazonú csizmát választunk, mindenképp ügyeljünk arra, hogy ne mutassunk túl sok szabad bőrfelületet, hiszen épp ettől lesz juliarobertsesen olcsó a ruházatunk. Persze ha partira mész, vagy mondjuk színházba, korántsem kell szkafandert húznod, de célszerűbb, ha a felsőd kivágott, mondjuk a hátadon. Sejtelmesen izgalmassá válsz így, kicsit sem közönségessé.

iStockPhoto
iStockPhoto

4. Kapard elő minden önbizalmad!

Ha térd fölé, esetleg egészen combközépig érő csizmákról beszélünk, óhatatlan megemlíteni az önbizalmat, hiszen ezt a fazont enélkül nem viselhetjük. Ha magas sarkú, feltűnő darabot választasz, ez a dolog persze csak hatványozódik, és mint tudjuk, kevés szánalmasabb látvány van, mint a ruhájában kényelmetlenül feszengő nő képe. Ha bátortalan vagy, inspirálódj egy igazi stílusikonból: a francia Vogue éléről nemrégiben távozó Carine Roitfeld a térd fölé érő csizma elkötelezett rajongója. És az ő összeállításaiban még sosem csalódtunk!

AFP
AFP


Hogyan legyünk jó nők? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=BiBWuAc0uLeXELiz


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!




Még több csizma galériánkban:

/1101/T_rd_2011118215450





Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



A legszörnyűbb ruhák a Golden Globe-onhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110117-a-legszornyubb-estelyik-a-golden-globe-dijatadon.htmlA leggyönyörűbb estélyik a Golden Globe-onhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110117-a-leggyonyorubb-estelyik-a-golden-globeon.htmlMeghízott az álompasi - fotók!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110115-8-kilot-hizott-zac-efron.htmlNagyon csúnya, mégis modellkedik a sztárcsemete - fotókkal!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110114-nagyon-csunya-megis-modellkedik-a-sztarcsemete-fotokkal.htmlAz elmúlt évtized legégőbb divathóbortjaihttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110113-az-elmult-evtized-legegobb-divathobortjai.htmlBorostás hónalj, kivillanó fenék - Botrányos reklámfotók!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110112-tul-messzire-ment-az-american-apparel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.