fashion week baki ruha sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét elején rendezték meg a nemzetközi divatvilág egyik legrangosabb eseményét, a Met Gálát. A New York-i Metropolitan Múzeum Textil Intézetének éves jótékonysági gálájának vörös szőnyegén legalább annyi híresség bukkan fel, mint egy grandiózus filmes díjkiosztón. Ha pedig vörös szőnyegről és celebdömpingről beszélünk, akkor nem maradhatnak el a ruhák sem. Rendhagyó heti stílusmustránkban innen szemezgettünk a legjobb és a legborzalmasabb estélyik között. Megmutatjuk, hogy melyik híresség melyik másik hírességtől vehetne stílusórákat.

Naomi Campbell - Liv Tyler

A világ legismertebb szupermodelljeinek egyike semmit nem tanult az őt körülvevő divatszakemberektől. Hiába érkezett az Alexander McQueen kiállítás VIP-megnyitójával egybekötött gálára talpig McQueenben, ez a ruha nem volt jó választás - és akkor finoman fogalmaztunk. A Liv Tyler által viselt szabászati műremek láttán elgyengülve vesszük az ajkunkra a Givenchy és Riccardo Tisci nevét. A színésznő földöntúli jelenség ebben a ruhakölteményben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Fergie - Diane Kruger

Az énekesnő és a modellből lett színésznő hosszabb ujjú estélyit választottak. Fergie csipkehercegnős Marchesa ruhája tökéletes példája annak, hogy az énekesnő még ennyi vörös szőnyeges esemény után sem nőtte ki a "királylány vagyok, soktüllös ruhát akarok" szindrómát. Jobb lenne, ha beiratkozna Diane Krugerhez gyorstalpalóra, akinek magasan sliccelt Jason Wu estélyiéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christina Ricci - Gisele Bündchen

Van, amikor a sztárok a drámai belépőre utaznak. Christina Ricci valószínűleg ebből a megfontolásból választotta ezt a fekete-testszínű Zac Posen estélyit, ami nagy hiba volt. Nemcsak azért, mert a ruha kialakítása még inkább összenyomja az amúgy sem a hattyúnyakáról és sudár termetéről ismert színésznőt, de ez a pókasszony összhatás is inkább ijesztő, mint megkapó. Gisele Bündchen a drámai vörösre szavazott, amely nem mindig működik a vörös szőnyegen. A gyönyörű modell és a káprázatos McQueen ruha kettőse viszont igazi stíluslecke lehet mindenki számára.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rihanna - Eva Mendes

Rihanna és Eva Mendes is szerették volna félvállról venni a gálát, de csak az egyikük ment át a stílusvizsgán. Eva Mendes káprázatosan nézett ki ebben a királykék Stella McCartney ruhában. A tervezőnő kreációi egyébként kifejezetten népszerűek voltak a gálán. Tőle kellett volna leckét vennie Rihannának is, aki szintén Stella McCartney egyik feltűnő darabját választotta, ami alá a spekulációk szerint bugyit sem vett. Nekünk nem csak ez szúrta a szemünket...

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Beyonce - Kate Hudson

Az énekesnő ezt a fajta sellőszabású, kizárólag a vörös szőnyegen történő pózolásra alkalmas estélyit néhány éve már ellőtte egy Oscar-gálán. Azon túl, hogy sokáig tarthatott, mire belepasszírozta magát, félő volt, hogy az első nagyobb levegővételnél lepattan róla. Kate Hudson szintén olyan estélyit választott, amely nem rejti el a domborulatait, mégis mennyivel boldogabb és felszabadultabb!

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jennifer Lopez - Salma Hayek

Jennifer Lopez, Beyoncéhoz és Rihannához hasonlóan, szintén nem az a visszafogott típus. A ciklámenvörös Gucci ruhán burjánzó virágrengeteg a túlzás metaforája. Mennyivel harmonikusabb és finomabb Salma Hayek virágba csavarodó McQueen estélyije!

Forrás: AFP
Forrás: AFP



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.