Európa legtisztább és legjobb strandjai

strand utazás szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csobb! Ebben a hőségben nem is vágyik másra az ember lánya. De nem mindegy, hogy a strand és a víz, ahol lehűsíted magadat mennyire tiszta és igényes. Hínárnak és békalencsének ezeken a plázsokon semmi nyoma! Lássuk, melyik vízpartra érdemes utaznod nyáron!

1. Ciprus

Ha Európa legjobb strandjaira vágysz, ülj repülőre és irány Ciprus. A hivatalos európai uniós vizsgálat szerint a szigetország 118 fürdőhelye - Larnakától Pafosig - kivétel nélkül kiváló. Ráadásul Ciprus évek óta az első helyen végez az összeurópai összesítésben.

www.visitcyprus.com
www.visitcyprus.com

Konnos Beach


A Life.hu tippje:

A ciprusi strandok királya Konnos Beach lehetne, ha megválasztanák a szigetországban a plázsok uralkodóját. A strand homokján szikrázik a napsütés, a víz ragyogóan kékeszöld és szinte egész évben fürdésre alkalmas a hőmérséklete. A kiszolgálás is teljes, sportolási lehetőségek, bárok és éttermek egész sora között válogathatsz.

2. Horvátország

Horvátország bár még nem az unió tagja, de Európa kedvenc fürdőhelyeként megilleti a vizsgálat. A szakértők nem kevesebb mint 944 strandot jártak be, az eredménnyel pedig mindenki elégedett lehet, a kontinens második legtöbb kiváló strandja itt található.

Thinkstock
Thinkstock

Krk


A Life.hu tippje:

Tudtad, hogy a Magyarországhoz legközelebbi tengeri sziget a horvát Krk? Nos, ezen a szigeten található a kimondhatatlan nevű Vrbnik városa. A plázshoz közeli vendéglőkben kedvedre ehetsz-ihatsz. A tenger ugyan hűs, csak nyár végére melegszik fel, de kristálytiszta, a halrajokkal együtt lubickolhatsz, a kavicsos parton megbújó tengeri sünökkel azonban légy óvatos!


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LXBCx1EBPBw6YOB8

(Hirdetés)


3. Málta

Málta kis ország, kevés stranddal, de azok igazán szuperek. A szigetország 87 strandjának néhány kivételtől eltekintve kiváló a vízminősége, pedig néhány évvel ezelőtt még közel sem voltak ennyire dicséretesek az állapotok, de azóta a máltaiak rengeteget tettek a szennyvíztisztítás modernizálása érdekében.

Thinkstock
Thinkstock

Blue Lagoon


A Life.hu tippje:

Blue Lagoon, avagy a Kék lagúna a kicsi máltai sziget, Cominotto dísze. Kék lagúna tiszta strandja, csillogó, türkiz színű vize nemcsak a fürdőzők, hanem a búvárok és a különböző vízi sportok szerelmesei számára is vonzó úti cél.

4. Görögország

A nyaralók körében Görögország mindig az egyik legnépszerűbb úti cél volt, és a válság ellenére is nagyon közkedvelt. A hivatalos európai vizsgálat csupán néhány strandon talált kivetnivalót a 2155 közül.

Thinkstock
Thinkstock

Olympic Beach


A Life.hu tippje:

Paralia! Paralia nemcsak Thesszália régió, hanem egész Görögország egyik legnépszerűbb városa, hosszú, homokos tengerpartjáért, lassan mélyülő, átlátszóan tiszta vizéért nem csak a magyar turisták rajonganak. A városka több strandja között a 3 kilométeres Olympic Beach a legkedveltebb és a leghosszabb is.

5. Bulgária

Bulgária ugyan már nincs a szűkebb élmezőnyben, de közelsége és népszerűsége miatt megér egy misét. Az uniós vizsgálat szerint a bolgár strandok vize többségében kiváló, de akadnak olyan területek, ahol nem tökéletes a helyzet.

Thinkstock
Thinkstock

Neszebar


A Life.hu tippje:

A Fekete-tenger egyik legnépszerűbb strandja a neszebari Yuzhen plázs. A vízminőség itt hosszú ideje kiváló minősítést érdemel, a homokos part pedig tiszta és egyáltalán nem zsúfolt. De Neszebar nemcsak emiatt közkedvelt úti cél, valódi kulturális világváros, és 1983 óta az UNESCO világörökségének része.

6. Ausztria

Ahol a tavak havas hegyekből eredő patakokból születnek, milyen lehetne a víz, mint tiszta? Ausztria ugyan nem rendelkezik homokos tengerpartokkal, türkizzöld tengerekkel, alpesi tavai nem kevésbé csábítóak és hívogatóak, még ha kicsit hidegebbek is. Éppen ezért, vagy ennek ellenére a fürdőzés mellett a vízi sportok kipróbálására is alkalmasak.

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Fuschlsee


A Life.hu tippje:

A Fuschlsee Salzburgot - az időjárástól függően - szinte egész évben hófedte csúcsok veszik körbe. A föveny puha, a tó vize természetesen kiváló, az időjárás változékonysága miatt azonban csak a legvakmerőbbek vetik magukat a habok közé. A kevésbé bátraknak marad a fűtött medence, közvetlenül a Fushlsee partján.

7. Magyarország

Hazánk nem véletlenül a vizek országa, hiszen a világhírű gyógyvizeken kívül a tavaink is nagyon népszerűek bel- és külföldön egyaránt. A Balaton, A Fertő-tó, a Velencei-tó és a Tisza-tó minősége is kiváló vagy jó, a folyók sajnos azonban már nem ennyire tiszták...

www.gyekenyes-vizpart.hu
www.gyekenyes-vizpart.hu

Kotró


A Life.hu tippje:

Tudtad, hogy Magyarországon található Európa egyik legtisztább, fürdőzésre is alkalmas bányatava? Pedig így van! Igaz, a tónak csak egyetlen strandja van, ami nem is túl nagy, de a kánikulában igazán jó felüdülést nyújt. A gyékényesi Kotró valóban kristálytiszta, friss vize nemcsak a strandolók, hanem a horgászok, a búvárok és a vízi sportok szerelmeseinek is kedvence. Sőt, a Kotró az európai édesvízi medúza egyik magyarországi élőhelye.

Tudtad?

Nem minden ország büszkélkedhet azonban dicsérettel az Európai Unió vízminőség-ellenőreitől. Sőt! Lengyelország, Hollandia és Belgium kimondottan rossz osztályzatot kapott a vizsgálat után.


7 szinte teljesen ismeretlen paradicsomi szigethttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110721-mint-egy-alom-7-szinte-ismeretlen-paradicsomi-sziget.htmlKalandorok figyelmébe! 8 úti cél, ami soha nem jutna eszedbehttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110712-kalandorok-figyelmebe-8-uti-cel-ami-sohasem-jutna-eszedbe.html4 bámulatos úticél itthon - Páros kikapcsolódás 30 ezer forintbólhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110701-szorakozas-utazas-program-ide-utazz-30-ezer-forintbol.htmlA világ 11 legizgalmasabb városahttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110616-utazas-szorakozas-program-a-vilag-legjobb-varosai.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.