Pihenj úgy, mint egy királynő - 6 mesés történelmi úti cél, ahol megállt az idő

utazás kikapcsolódás szórakozás program nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd valóra váltani gyermekkori álmaidat, és szívesen összebújnál pároddal egy antik baldachinos ágyban, gyertyafényes vacsorát költenél el egy romantikus kastélyban, ám a kényeztető szolgáltatások mellett kíváncsi vagy a történelmi emlékekre is? A Life.hu megmutatja a tökéletes helyszíneket egy szenvedélyes, kettesben töltött vakációhoz.

1. Sababurg-kastély, Németország - Ahol Csipkerózsika 100 éves álomba szenderült

Ha kislányként te is imádtad a Grimm történeteket, mi más lehetne varázslatosabb úti cél, mint a németországi Észak-Hessen tartomány, ahol szinte megelevenednek az örökzöld mese helyszínei. A gyönyörű Reinhard erdőrengetegben, a híres "Német Meseút" szívében található Csipkerózsika középkori vára, a Sababurg, ahol régen gyakori szállóvendégek voltak a német Grimm testvérek. Ebben az egyedülálló történelmi környezetben élvezheted a régi szép idők hangulatát, és igazán meghitt napokat tölthetsz a kedveseddel. A több mint 675 éves kastély tökéletes helyszín a kikapcsolódáshoz, ahol kellemesen vacsorázhatsz a kandallónál, a pincében finom nedűket kóstolgathatsz, a várszínpadon pedig árnyjáték-előadásokon hallgathatod meg a legszebb Grimm meséket. Kiváló családi program a vár közvetlen közelében található gyönyörű állatkert, melyet 1571-ben IV. Wilhelm alapított.
Bővebb infó: http://www.sababurg.de



A Life tippje:

Feltétlenül látogass el Trendelburgba, ahol a legenda szerint a toronyba rekedt a Grimm mesék egyik hősnője, Aranyhaj hercegnő.


2. Mena House Oberoi, Egyiptom - Egy letűnt korszak mágikus varázsa

Ha titokban mindig egy romantikus utazásról álmodtál, most megvalósíthatod, amire oly régóta vágytál. Az egyiptomi világ rendkívül izgalmas, és Kairó végtelenül színes forgataggal vár, ami emlékezetessé tesz egy közös vakációt a szerelmeddel. A város egyik legegyedibb szállodája a Mena House Oberoi, ahol olyan hírességek pihentek, mint Winston Churchill, Frank Sinatra, és itt írta egyik regényét Agatha Christie. Az 1886-ban épült luxusszállót 40 hektáros zöldellő kert veszi körül. A szálloda történelme jól tükröződik a fényűző belső terekben, melyeket gyönyörű régiségek, kézműves bútorok és eredeti művészeti alkotások díszítenek. Itt többféle stílusú étterem és számos szabadidős tevékenység közül válogathatsz: feltöltődhetsz a spában, lubickolhatsz a medencében, és fitneszezésre, golfozásra is lehetőséged nyílik. Ha gyönyörködni szeretnél a világhírű gízai piramisokban, válaszd a romantikus lovaskocsis vagy tevehátas túrát a sivatagba.
Bővebb infó: http://www.oberoihotels.com/

3. Hotel Parador de Ronda, Spanyolország - Felejthetetlen időutazás Andalúzia szívében

A történelmi hangulatot árasztó andalúz kisváros igazán különleges élményeket ígér, ami egykor Ernest Hemingwayt, Ava Gardnert és James Joyce-t is teljesen elvarázsolta. Ha szeretnél elmenekülni a mindennapok taposómalmából, és exkluzív pihenésre vágysz, a Parador de Ronda történelmi luxusszálloda fejedelmi választás. A hotel az emblematikus Puente Nuevo híd mellett található, a színes és modern belsővel rendelkező tágas szobákból gyönyörű kilátás nyílik a Guadalevín folyó mély szurdokára és a közeli hegyekre. Az étteremben belekóstolhatsz az andalúz ételkülönlegességekbe, a hotel teraszairól finom hűsítők kíséretében lazíthatsz, vagy csobbanhatsz egyet a medencében. Ha felfedező útra indulsz, az óváros keskeny utcái számos építészeti remekművet rejtenek, mint például a Mór Király Háza, a San Sebastián Minaret és a Mondragón-palota, a modern negyedben pedig feltétlenül nézd meg Spanyolország legrégibb bikaviadal arénáját.
Bővebb infó: http://www.parador.es/es/parador-de-ronda

4. Villa Soleil, Olaszország - Értelmiségiek egykori találkahelye

Az észak-olaszországi Piedmont tartomány egy igazi olasz gyöngyszem és az ínyencek paradicsoma, ahol élménydúsan töltheted a szabadságodat. Ha hangulatos szállást keresel, válaszd a Colleretto Giacosa községben található elegáns 18. századi villát, mely a híres olasz építész, Alfredo d'Andrade mesterműve. Falai elmesélik Giuseppe Giacosa történetét, aki több Puccini opera szövegét írta, a hamisítatlan olasz hangulatról pedig a jellegzetes kazettás mennyezett, a veranda, a korhűen berendezett szobák és a hatalmas ősfákkal teli park gondoskodik. A villa konyhájában egy évszázaddal ezelőtt olyan irodalmi nagyságok diskuráltak, mint Fogazzaro, Carducci és Boito, az "Írók Éttermében" egy különleges vacsora keretében te is újra átélheted a történelmet. Fedezd fel a régió legizgalmasabb színfoltjait, látogass el Ivrea 1358-ban épült kastélyához, és Torinóba, a tartomány kozmopolita fővárosába, ám a festői szépségű Valle d'Aostát is könnyedén megközelítheted autóval.
Bővebb infó: http://www.villasoleil.it/



5. Alvito-kastély, Portugália - Töltődj fel egy fejedelmi kastélyban

Ha olyan pihenésre vágysz, ahol csak egymásra figyelhettek, és teljes kikapcsolódást nyújtó, főúri kényeztetésben lehet részetek, légy bátor. Portugália nálunk talán kevésbé ismert régiója Alentejo történelmi provinciája, ahol hatalmas arany búzamezők hullámzanak a szélben, viszonylag érintetlenek a strandok, és időként csodálatos várak, kastélyok emelkednek ki a dombokból. A fehér házak és a Mánuel-stílusú építészeti elemek adják Alvito falujának különleges karakterét. A nemrégiben felújított kastély 1494-ben épült, és a maga nemében Portugália egyik legérdekesebb épülete. A kastélyszállónak igényesen berendezett szobái, gyönyörű kertje és uszodája van, éttermében megízlelheted a régió hagyományos ételeit és borait, de akár középkori vacsorára is befizethetsz. A környék kihagyhatatlan látnivalója Beja XIII. századi vára, valamint a világörökség védelme alatt álló Évora városa, a világhírű római kori Diana-templommal.
Szállást is foglalhatsz: http://www.booking.com/hotel/pt/pousada-castelo-de-alvito.en.html

6. Riad Chi-Chi, Marokkó - Mesék az Ezeregyéjszakáról

Egy marokkói vakáció ideális mindazok számára, akik szeretnék összekapcsolni a történelmi bájt modern és eklektikus hangulattal. A vörös város, Marrakesh bővelkedik az izgalmas rejtélyekben, melyek garantáltan megdobogtatják a szívedet. Legcsodásabb látnivalói a Palais Dar Si Siad szépművészeti múzeum, a Koutoubia mecset, a Menara kert, a Bahia-palota, a nyüzsgő Jemma El Fna tér, valamint a szukok (vagyis bazárok), ahol varázslatos keleti ajándékokat vásárolhatsz. Ha megfizethető luxust keresel, az óváros szívében lévő Riad Chi-Chi elegáns butikhotel tökéletes választás egy romantikus kiruccanáshoz. Felejthetetlen élmény a müezzin imára szólító énekére ébredni a hűvös szobában, és hagyományos marokkói ételeket fogyasztani az udvaron lévő berber sátorban. A tetőterasz ideális hely a kikapcsolódásra, esténként pedig teljes gyertyafényben élvezheted a kilátást az Atlasz-hegység csúcsaira.
Bővebb infó: http://www.riadchichi.com/


A Life tippje:

Fakultatív programként kirándulhatsz a sivatagba, és pároddal zavartalanul eltölthetsz néhány kellemes órát Essaouira kikötővárosában.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.