ünnep romantika szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért ne lehetne a nőnap is a romantika ünnepe? Ha nem ragaszkodtok a megszokott virághoz, ez a nap is kiváló alkalom lehet egy finom forró csokira, egy remek vacsorára vagy egy kellemes hétvégi utazásra.  

Az sem lehet akadály, ha épp nincs kivel romantikáznod. Ne kényszerként, inkább lehetőségként éld meg ezt a napot - hívd össze a barátnőket, és ünnepeljetek női körben. A Life.hu megmutatja, hol és hogyan!

A forrócsoki-szezon vége

Ez a március eleji nap kiváló arra, hogy a forrócsoki-szezon vége felé még egyszer alaposan feltöltekezzetek e remek édességgel, mielőtt a meleg napokon felváltja a jeges gyümölcskoktél. A forró csokinak és a remek, kézműves édességeknek valóságos kultusza alakult ki az utóbbi években, így a fővárosban szinte minden sarkon találhattok egy kiváló csokoládézót. A klasszikus persze még mindig a Károly körúti Azték Choxolat, ahol a narancsostól a chilisen keresztül számtalan különlegességet kóstolhatsz meg, de feljövőben van az új kedvenc, a Jókai utcai La Delizia is, amelyet elsősorban a kekszekért és a sütikért szeretünk, de a forró csokijuk is említésre méltó. A békebeli receptek és a "megáll benne a kanál" forró csoki kedvelői a Szamos Marcipán cukrászdáiban találhatják meg a számításukat, Pestről Budára átruccanva pedig a Kiss János altábornagy utcai Csokissimo választékát találtuk ellenállhatatlannak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Ne ragadj le a hagyományos csokinál, légy merész, és próbáld ki a chilis vagy fűszeres forró csokikat is. Ha pedig az édesnél is édesszájúbb vagy, vár a fehér forró csoki.

Gyertyafényes vacsorák

Ha a nőnapot nemcsak egy csésze finomsággal, hanem egy egész vacsorával ünnepelnéd, érdemes körülnézni az éttermek nőnapi menüajánlatai között. A budapesti Jardinette étterem például 4 fogásos vacsorával készül erre az estére, olyan finomságok kerülnek a tányérra, mint például a Pink Lady elnevezésű spárgakrémleves vagy a kéksajttal töltött jércemell mandulás bundában. De hogy ne maradjunk kizárólag Budapesten, a sopronbánfalvai pálos-karmelita kolostor étterme is csodás fogásokat kínál ezen az ünnepen: megkóstolhatod például a zabtejszínnel és fenyőmaggal ízesített céklapürélevest vagy a füstölt pisztrángfilét, végül pedi az epersörbetet. A lipóti Orchidea hotel étterme is speciális ajánlattal várja a hölgyeket, mind az Aphrodité, mind pedig a Bella menü válogatott finomságokat tartalmaz.

A Life.hu tippje:

Ha nagyon aggódsz a vacsora kalóriái miatt, kérd a főételt salátával, desszert helyett pedig egyél egy könnyű sörbetet.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Pihentető utazások

Ha egész hétvégén ünnepelni szeretnél, szakadj ki a hajtós mindennapokból, és válassz egy regeneráló wellness-hétvégét. Az ország wellness-szállodáinak jó része vonzó csomagajánlatokkal készül a nőnapi hétvégére. A debreceni Platán hotelben például az üdvözlő koktél mellett ajándék masszázs jár a kedvezményes csomagot igénybe vevő vendégeknek, sőt, az Aquaticum élményfürdőbe is jutányos áron válthatsz jegyet. A móri Hétkúti Wellness hotelben ki sem kell lépned az épületből ahhoz, hogy felfrissülj a szaunában, az aromakabinban vagy a medencékben, az ajánlat pedig a speciális vacsoramenükkel és a borkóstolóval lesz teljes. Dunakilitiben, a négycsillagos Diamant Hotel Szigetközben az élménymedence, a jakuzzi és a szauna használata mellett kedvezményt kapsz a masszázs árából, és meglepetésként finom csokoládés desszertet is bekészítenek a szobádba.

A Life.hu tippje:

A szigetközi wellness-hétvégét megfejelheted egy kis csajos shoppinggal a parndorfi outletcenterben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.