Romantikázz Harry herceg módra

Svájc utazás program szabadidő Alpok Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szikrázó napsütés, mély hóban rejlő lejtők és lélegzetelállító hegyi panoráma: Svájc egyik legnagyobb sírégiója tökéletes menedékhely, ha szeretnél egy kis időre elbújni a világ elől. Verbier az alpesi építészet, a francia életöröm és a svájci elegancia lenyűgöző egyvelegét nyújtja, ahol télen-nyáron megtalálod a kedvedre való kikapcsolódási lehetőségeket! A Life.hu most ehhez ad neked tippeket.

Síelj illusztris társaságban

Néhány éve Verbier a legtrendibb üdülőhelynek számít az Alpokban, és rendkívül népszerű a hírességek körében, mint Hugh Grant, Leonardo DiCaprio, Jamie Oliver és Al Pacino, hogy csak néhány példát említsünk. A csodálatos napsütötte lejtőkön síelt alig 1 hónapja Harry herceg és modell kedvese, Cressida Bonas. Romantikus vakációjukhoz csatlakoztak a fiatal herceg unokatestvérei, Eugenie és Beatrice is, akikkel együtt ünnepelték András herceg születésnapját. A hírek szerint a család feltűnt a trendi Pot Luck Klubban, és James Blunt (brit popsztár - a szerk.) La Vache nevű hegyi éttermében is. A svájci síparadicsom méltán felkapott a sztárok és a turisták körében, melyet több mint 400 kilométernyi sípálya, közel 100 felvonó, elsőrangú freeride-terepek és a kozmopolita hangulat tesz igazán különlegessé.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Úton a csúcsra

A Wallis kantonban lévő Verbier - La Tzoumaz, Nendaz, Veysonnaz és Thyon mellett - része a hatalmas "Négy Völgy" sírégiónak, és egyes területei egész évben hóval borítottak. A francia ajkú alpesi üdülőhely egy napos fennsíkon fekszik, 1500 méter magasságban a festői szépségű Bagnes-völgy felett, és minden feltételt biztosít, ami a tökéletes vakációhoz szükséges. A térségben kezdő és haladó síelőként egyaránt megtalálhatod a megfelelő nehézségi fokozatú pályákat a Moulin egyszerű lejtőitől a hatalmas gleccserek csúcsáig. Fedezd fel a klasszikusnak számító Chassoure-Tortin és Mont-Gelé pályáit, az Esserts Fun Parkban élvezd a hófánkozás örömeit, és ha igazi "freestyler" vagy, a La Chaux hóparkban tesztelheted a tehetséged és az ügyességed. A sízők és snowboardosok fellegvára a Mont Fort gleccser (3330 méter), és innen indul a világ egyik leghosszabb sípályája is.

Forrás: www.verbier.ch
Forrás: www.verbier.ch

A Life tippje:

Ne hagyd ki La Tzoumaz fantasztikus szánkópályáját, és hogy teljesen felejthetetlen legyen az élmény, próbáld ki a heli-síelést és a siklóernyőzést is.

Kirándulj a friss hegyi levegőn

Bár az alpesi üdülőhely a télisport kedvelőinek a fellegvára, a környező hegyvidék nyáron is csodálatos, és a több mint 400 km túraútvonal végtelen lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra. A völgyek feletti hegyekben nem ritkán találkozhatsz kőszáli kecskével, mormotával és zergével, míg a buja legelőkön megcsodálhatod a virágzó orchideák és rododendronok különleges szépségét. A Bagnes-völgy remek kiindulópont a túrázáshoz, és az alpesi falvak között barangolva elérheted a lenyűgöző Louvie-tavat, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Grand Combinra. Útközben rengeteg hegyi fogadóra bukkanhatsz, ahol feltöltheted energiatartalékaidat forró csokival, forralt borral és almás rétessel.

Forrás: www.verbier.ch
Forrás: www.verbier.ch

A Life tippje:

Különösen szép és kihagyhatatlan célpont a Szent Bernát-hágó. 1800 tavaszán itt vezette át a seregét Napóleon.


Fedezz fel új ízeket távol a civilizációtól

Verbier és környéke gazdag választékát nyújtja a gasztronómiai ínyencségeknek. A falu legjobb étterme az elegáns" Le Chalet d'Adrien", ahonnan páratlan kilátás nyílik a hófödte hegyekre. A "Le Caveau"-ban elfogyaszthatsz egy igazi raclette-et savanyú hagymával, és hideg estéken nincs is kellemesebb program, mint olvasztott sajtba mártogatni a kenyeret vagy a nyers zöldségcsíkokat. Verbierben számos hegyi étterem közül választhatsz, amelyek teraszairól élvezheted a szikrázó napsütést, és kényeztetheted magad pl. egy fenséges marhatatárral. Ha vastagabb a pénztárcád, a faluban luxusfaházak ("Chalet") várnak lenyűgöző panorámával, tágas és elegáns belső térrel, kültéri jakuzzival és privát szakáccsal. Olcsóbb apartmanokat és B&B szállásokat Verbierben nem igazán fogsz találni, ezért érdemes a közeli Le Châble-ben megszállnod.
Bővebb infó: http://www.verbier.ch/en/

Forrás: www.chalet-adrien.com
Forrás: www.chalet-adrien.com

Hogyan juthatsz el a Svájci Alpokba?
- A repülés a leggyorsabb módja annak, ha szeretnél eljutni a Svájci Alpokba, a Budapest-Genf járatokat itt nézheted meg: http://www.easyjet.com/hu
- Az autóút Lausanne-tól kb. egy órát, Genftől két órát vesz igénybe, ám érdemes előzetesen tájékozódnod a parkolási lehetőségekről a szálláshelyeden, mert főszezonban meglehetősen körülményes helyet találni.
- Buszjáratok négy útvonalon közlekednek a régióban, 15 perces időközönként. Bővebb infó: http://www.verbinet.com/travel/



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.