család utazás szórakozás program Vidámpark gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vidámpark szó hallatán legtöbbünknek a párizsi Disneyland jut eszébe, holott rengeteg kevésbé ismert, ám meglepően szórakoztató élménykomplexum található Európában, amit legalább egyszer az életben látnod kell! A Life.hu most összegyűjtötte a legjobbakat, ahol szabadjára engedheted a benned élő kalandort!

1. Arccal a félelemnek - Alton Towers, Anglia

A Staffordshire megyében lévő Alton Towers felejthetetlen szórakozást nyújt mindenkinek, aki szereti a vidámparkokat. Modern hullámvasutak, vízi élményvilág és elegáns kertek garantálják a felhőtlen kikapcsolódást. A szórakoztatóközpont ad otthont Európa első kifordított hullámvasútjának (Nemesis) és a világ első függőlegesen zuhanó hullámvasútjának (Oblivion), ahol megtapasztalhatod a szabadesés mámorát. Az apokaliptikus tájat idéző Tiltott Völgyben kipróbálhatod a világ első repülő hullámvasútját (Air), és ha szeretnéd felpörgetni az adrenalint, száguldj a sebesség királynőjével (Rita), ami 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/óra sebességre. Ne hagyd ki a TH13TEEN nevű hullámvasutat, majd robogj kísérteties környezetben a Sötét Erdőben. Miután rekedtre sikoltoztad magadat, a lábremegést levezetheted a festői szépségű kertekben, csónakázhatsz a pároddal a tavon, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a parkra. A napijegy ára 46 font, de érdemes online foglalni, mert így megtakaríthatsz 11 fontot.

Bővebb infó: http://www.altontowers.com/

Forrás: www.altontowers.com
Forrás: www.altontowers.com

A Life tippje:

Utazz az új világ első hullámvasútján (The Smiler), ami májusban indul bevetésre, de ha kevésbé rázós kalandokra vágysz, a vízi élményvilágában átadhatod magad a forró karibi hangulatnak.


2. Szédítő kalandok öt földrészen - PortAventura, Spanyolország

Ha vakmerő és szenvedélyes típus vagy, PortAventurát neked találták ki! Spanyolország legnagyobb tematikus vidámparkja öt különböző világból áll, ahol minden egyes földrész sajátos építészeti, gasztronómiai és kulturális elemekkel büszkélkedhet. Ha bevállalós vagy, katapultálj a "Furius Baco"-ról, ami mindössze 3 másodperc alatt éri el a 129 km/órás sebességet. Próbáld ki a szédítő "Tutuki Splash"-t, ami látszólag egy szunnyadó vulkán, ám tele van váratlan meglepetéssel. Tegyél egy emblematikus túrát a fenséges "Kínába", és ha nincs benned félelemérzet, vezesd le az összes dühödet a Dragon Khan nevű hullámvasúton, ami 110 km/órás sebességgel száguld és 8-szor fordul át! A mexikói hurrikánon legyőzheted a gravitációt, de megéri felkapaszkodni a félelem tornyába is, mert lenyűgöző kilátás tárul eléd. A "Vadnyugatra" érve elképesztő sebességgel zuhanhatsz egy fatörzsben, és dacolhatsz a folyó erős sodrásával.

Bővebb infó: http://www.portaventura.es/


Forrás: www.portaventura.es
Forrás: www.portaventura.es


A Life tippje: Lazíts álomkörnyezetben a PortAventura aquaparkjában, kortyolj isteni koktélokat, és hűtsd le magad a hatalmas medence hullámaiban.


3. A szórakozás fellegvára - Európa Park, Németország

A Rustban lévő szabadidő-komplexum területe mintegy 850.000 nm, és ezzel Németország legnagyobb, egyben leglátogatottabb élményközpontja. A családi vidámpark egyesíti a szabadidőt, a gasztronómiát és a kultúrát, ahol éppúgy megtalálhatod a klasszikus játékokat, mint a legfélelmetesebb őrültségeket. Az Európa Park 16 témavilág köré csoportosul, és a különböző témák egy adott ország vagy régió sajátosságaira épülnek. A több mint 100 látnivaló közül az egyik legizgalmasabb a Silver Star hullámvasút, melynek múzeumában megtekintheted a Forma-1-es versenyautókat is. A Poseidon nevű vízi hullámvasút az első ilyen jellegű létesítmény volt Európában, ám érdemes kipróbálnod a gondolákat is, amik észvesztően forognak az utazás során. A francia negyedben található "Eurosat"-tal szédítő kirándulást tehetsz a világűrbe, a Blue Fire MEGACOASTER névre keresztelt attrakció pedig a legextrémebb adrenalinbomba, mivel 2,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról akár 130 km/órás sebességre.

Bővebb infó: http://www.europapark.de/lang-en/

Forrás: www.europapark.de
Forrás: www.europapark.de


A Life tippje:

A Globe Színházban világhírű musicaleket tekinthetsz meg, a 4 dimenziós moziban pedig kalandos utazásra invitál a park kabalafigurája, Euromaus.


4. Egy fantasztikus világ mesés lehetőségekkel - Gardaland, Olaszország

Lenyűgöző helyen, a Garda-tó délkeleti partján található a világ egyik legnagyobb szórakoztató parkja, ami kiváló kikapcsolódási lehetőség. A Gardaland vidámparkból, egy hotelből és a földalatti vízi világból áll, fő látványosságai pedig a fantázia és a kaland témái köré csoportosulnak. Próbáld ki az extrém repülést Olaszország egyetlen szárnyas hullámvasútján (Raptor), és tapasztald meg a sebességet egy szuperszonikus repülőgép fedélzetén (Blue Tornado). Teszteld a bátorságodat a szédítő hullámvasúton (Magic Mountain), és ha még mindig nem elég az izgalmakból, ugorj 40 méter magasból a mélybe a "Space Vertigo"-ról. A vizes kalandok rajongóinak kihagyhatatlan program a "Jungle Rapids", a "Top Spin"-ban pedig megtudhatod, hogy milyen érzés fejjel lefelé zuhanni.

Bővebb infó:http://www.gardaland.it/resort/

Forrás: www.gardaland.it
Forrás: www.gardaland.it

A Life tippje:

A Gardalandban található Olaszország első tematikus akváriuma, ahol megcsodálhatod többek között az idei év szenzációját, a lenyűgöző Polip Kertet is.

3 filléres úti cél tavaszrahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130410-utazas-szorakozas-program-3-filleres-uti-cel-tavaszra.htmlTavaszi villámlátogatás Brassóbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130411-szorakozas-utazas-program-amibe-jude-law-is-beleszeretett-.htmlA kolbász és a pálinka nyomában - gasztrotúra Gyulánhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130405-utazas-gasztronomia-program-a-kolbasz-es-a-palinka-nyomaban.htmlBohém kalandozás a trendteremtő Rotterdambanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130328-szorakozas-utazas-program-egy-multikulturalis-hetvege-a-trendteremto-rotterdamban.htmlA 4 legjobb kastély Skóciábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130327-utazas-szorakozas-program-a-4-legjobb-kastely-skociaban.htmlEurópa Kassára figyelhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130322-szorakozas-kultura-utazas-2013ban-marseille-mellett-kassa-viseli-az.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.