Kreol dallamok, fűszeres rum: Mauritius édenkertje

Forrás: Thinkstock -
Mauritius utazás tengerpart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Télből a nyárba" típusú álomnyaralásra vágysz? Gondolj a végtelen fehér homokos tengerpartra, a kék száz árnyalatában tündöklő meleg óceánra, add hozzá képzeletben a smaragdzöld cukornád-ültetvényeket, majd álmodd hozzá az élvezetek és a kultúra lenyűgöző keverékét. Ez Mauritius, az Indiai-óceán délnyugati részén fekvő trópusi sziget, ahol életre szóló élményeket szerezhetsz!

Csillogó ékszer az óceánban

Miután 1896-ban ellátogatott a távoli Mauritiusra, Mark Twain azt mondta, hogy Isten a mennyországot a szigetről mintázta, és ha megérkezel, saját szemeddel láthatod, hogy a földi paradicsom kifejezés cseppet sem túlzás. A Madagaszkártól mintegy 1000 km-re keletre fekvő egzotikus szigetállam ideális célpont egy aktív, ugyanakkor pihentető vakációhoz, amelynek sokrétű természeti szépségei közé tartozik a türkizkék tenger, a gyönyörű vízesések, a folyók, az őshonos erdők és a furcsa alakú hegyek. Az Indiai-óceán egyik legszebb szigete a 17. század közepéig szinte lakatlan volt, ekkor jelentek meg holland telepesek, és az ő hercegükről kapta végső nevét. Földrajzi elhelyezkedése és a lakosság összetétele teszi a misztikus Mauritiust kulturálisan sokszínűvé. A francia és angol gyarmati idők hagyományai erős indiai, kreol és kínai hatásokkal keverednek. A sziget színes hagyományai, építészeti csodái és vendégszerető lakói biztosítják a felejthetetlen nyaralás élményét, és mágikus varázsát minden pillanatban újra meg újra felfedezheted. A tengerpartot övező korallzátonyok gyönyörű búvárterepek, ahol megismerheted a víz alatti élővilágot, ám a szigeten olyan izgalmas szabadtéri tevékenységeket is kipróbálhatsz, mint pl. a motorcsónakos ejtőernyőzés, a szörfözés, a tengeri kajakozás vagy a hidroplánrepülés.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Élvezd a lenyűgöző sétát a kristálytiszta tenger fenekén, ahol természetes élőhelyükön csodálhatod meg a gyönyörű korallokat és a színes halakat. Az egyedülálló víz alatti kirándulásról bővebb infó: www.solarunderseawalk.com

Gyarmati emlékek nyomában az örökzöld cukorszigeten

Mauritius egy igazi fantáziavilág, amely számos lebilincselő látnivalót rejteget, ha meguntad a lustálkodást a tengerparton. A fő turisztikai attrakció „Por Loowee", a sziget fővárosa, ahol kiélheted akár a kultúra, akár a vásárlás iránti szenvedélyedet. A történelmi központ szemet gyönyörködtető látnivalója a Place d'Armes, a St. Louis katedrális mögött láthatod az Adelaide királynő után elnevezett erődöt, de érdemes Chinatownba is elmenned, ha eklektikus bazári hangulatra vágysz. A Blue Penny Múzeum egy igazi utazás térben és időben, ahol megtekintheted a világ két legritkább bélyegét, a Természettörténeti Múzeumban pedig láthatod többek között az ősi dodo csontvázát. Ha végigsétálsz Port Louison, feltétlenül látogass el a helyi művészek és fiatalok kedvelt találkozóhelyének számító „Le Caudan Waterfront" nevű komplexumba, ami ideális helyszín a lazításra. A Domaine Les Pailles birtok mindössze néhány perces autóútra található a fővárostól. A mitikus utazás részeként barangolhatsz a csodálatos fűszerkertben, és megtekintheted az 1758 óta működő rumfőzdét. Kíváncsi vagy a sziget legnagyobb cukorbárójának életére? Látogass el az egyedülálló kreol kúriához a Moka folyónál, ahol izgalmas bepillantást nyerhetsz a régi gyarmati világba. Az Eureka Ház körül lévő hatalmas terület furcsa keveréke a mauritiusi növényvilágnak és az angol stílusú kerteknek, az étteremben pedig lehetőséged nyílik arra, hogy megkóstold a hagyományos helyi ételeket.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A sziget fontosabb látnivalóit egész napos kirándulás keretében fedezheted fel, mint pl. a Bois Chéri teagyárat, a Black River Nemzeti Parkot, a Chamarel-vízesést a közelében lévő Hétszínű földdel, a Pamplemousses-i Botanikus Kertet, a festői Île aux Cerfs szigetet, vagy a régi gyarmati fővárost, Mahébourgot.

Találd meg a saját strandodat!

„Itt felfedezheted a szépség valódi értelmét - a felismerés arra fog késztetni, hogy újra és újra visszatérj Mauritius partjaira." Ez áll a Mauritiusi Idegenforgalmi Hivatal honlapján, és ha e fantasztikus szigeten vakációzol, te is megtapasztalhatod a páratlan kifinomultságot és luxust. Az Indiai-óceán gyöngyszeme népszerűségét gyönyörű strandjainak köszönheti, és mivel 160 km hosszú, fehér homokos tengerparttal büszkélkedhet, édes teher hárul rád, hogy megtaláld mindközül a számodra legszebbet. A Blue Bay a sziget egyik leghosszabb strandja, amely kivételes korallkertjei miatt igazi búvárparadicsom, a keleti parton található Roches Noires ideális az úszás szerelmeseinek, míg Trou aux Biches a sziget romantikus lelke. Flic en Flac és Grand Baie Mauritius idegenforgalmi központjai szállodák, éttermek és üzletek nagy választékával, meseszép strandjaikon pedig egész nap lustálkodhatsz a kedveseddel. A nyugaton lévő Tamarin Bay a szörfösök fellegvára, mivel itt nincs zátony, ami megvédené az öbölt, míg a közelben található hegyekben remek lehetőséged nyílik a túrázásra. A nyüzsgő Péreybère minden bizonnyal a legnépszerűbb strand a világon, bárjaiban isteni koktélokat szürcsölhetsz, míg partján kipróbálhatod a szórakoztató homokjátékokat. A smaragdkék Belle Mare Mauritius talán legszebb strandja, és végigsétálni a gyönyörű tengerparton felejthetetlen élvezet. A sziget déli részén lévő strandok nem ajánlottak az úszásra, mert a tengeri áramlatok nagyon veszélyesek lehetnek, ugyanakkor e drámai partvidék látványa felülmúlhatatlan.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Ha érdekel a vallás és a spiritualitás, nem szabad kihagynod a Grand Bassin krátertavat, amely az egyik legfontosabb hindu zarándokhely Indián kívül. A közelben megcsodálhatod Siva isten lenyűgöző, 33 méter magas szobrát és más istenek szentélyeit, ám ne feledd, hogy a templomokba való belépéskor követned kell bizonyos viselkedési szabályokat. 

Fontosabb tudnivalók az országról: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?mauritius

A Life.hu extra tippje:

Pihenés a paradicsomban - Calodyne - Hotel Zilwa Attitude - 33.100 Ft /fő/éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.