A gazdagok és híresek Párizsa

Forrás: Thinkstock -
étterem luxus Párizs utazás sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem túlzás azt állítani, hogy a celebvilág rajong Párizsért. Nem is csoda, hiszen a francia főváros hangulata és romantikája mindenkit rabul ejt – de vajon hol van esélyed beleütközni egy filmsztárba vagy egy ismert zenészbe?

A legmenőbb szállodák

Egy valamirevaló celeb nem szállhat meg akárhol, különösen, ha a Fények Városában tölti az idejét. Párizs viszont bővelkedik minden igényt kielégítő luxusszállodákban, vagyis aki megengedheti magának az ötcsillagos ellátást, annak már csak választania kell a hatalmas kínálatból.

Forrás: Thinkstock

Jennifer Lopez, Madonna, Mariah Carey és Arnold Schwarzenegger is szívesen száll meg a Place de la Concorde közelében fekvő Hotel de Crillonban. A 174 szobás luxushotel legdrágább és legelőkelőbb lakosztálya a 245 négyzetméteres Bernstein-lakosztály, amelynek két terasza is az Eiffel-toronyra néz. Az 1758-ban épült szálloda a város egyik legrégibb „luxusintézménye" – történelmi múltját ma is tükrözi a 17-18. századi tárgyakkal telezsúfolt berendezés. A szállodát nemrég bezárták, hogy pincétől a padlásig felújítsák, így várható, hogy újranyitása után fényűzőbb lesz, mint bármikor.

Valamivel újabb építésű, de szintén történelmi levegőjű szálloda az 1920-as években épült Le Bristol. Fennállása során olyan nemzetközi hírességek kedvence volt, mint Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, vagy Josephine Baker. A második világháború során az Amerikai Nagykövetség használta menedékként az épületet. Ma viszont az ötcsillagos szállodai ellátás része a hotel három Michelin-csillagot elnyert étterme, valamint a minden igényt kielégítő spa is.

Beyoncé egyik új keletű kedvence a Le Meurice, amely a Louvre-tól és a Tuileriáktól nem messze, a Rue de Rivolin fekszik. A 18. században épült hotelt 2000-ben teljesen felújították, ám a XVI. Lajos korának stílusában kialakított berendezés változatlan maradt. Itt is kötelező kellék a három Michelin-csillagos étterem, ahol a legválogatósabb ínyencek is megtalálják a kedvenceiket.

Forrás: www.kiwicollection.com

A párizsi luxushotelek sorából természetesen kihagyhatatlan a Ritz, amely valóságos legendává nőtte ki magát. Az 1898-ban alapított hotel olyan klasszikusok kedvence volt, mint például Marcel Proust, aki itt írta Az eltűnt idő nyomában című regényének jó részét. Coco Chanel évekig élt a szállodában, de Ernest Hemingway is szívesen szállt meg itt, mostanában pedig Sir Elton John kedvenc helyének számít.

A Life.hu tippje:

Ha órákat töltöttél a Louvre kiállításain, szellőztesd ki a fejed a Rue de Rivolin sétálva. Könnyen lehet, hogy a Le Meurice hotel környékén valamelyik épp itt nyaraló sztárral is összefutsz.

A legelegánsabb éttermek

A L' Avenue étterem nemrég vált különösen felkapottá a Párizsba látogató amerikai sztárok körében. Nem csoda, hogy a paparazzók éjjel-nappal lesben állnak a környéken, hiszen olyan celebek szeretnek itt ebédelni, mint Kim Kardashian és Kanye West, Rihanna, Lana Del Rey vagy Justin Bieber. Az étterem nem messze van a Plaza Athénée luxushoteltől, de az igazi párizsi ínyencek körében – épp a celeb-invázió miatt – vesztett a fényéből.

A Place Dauphine-en levő Le Caveau du Palais viszont változatlanul népszerű a helyiek körében is, akik azt tanácsolják, hogy csak akkor foglalj itt asztalt, ha a teraszon, vagy legalábbis az ablak mellett kapsz asztalt, mivel a látvány legalább olyan élvezetes, mint az ételek. Az étterem közelében van Johnny Depp párizsi lakhelye, így ne csodálkozz, ha a színész egyszer csak betoppan vacsorázni.

Forrás: Wikimedia

A szintén a Plaza Athénée közelében található olasz étteremről, a La Stresáról azt tartják, hogy itt lehet a legfinomabb olasz fogásokat elfogyasztani egész Párizsban. A családi vállalkozásban működő étterembe Sir Elton John is gyakran betér, ha épp Párizsban jár.

A Lapérouse Párizs egyik legrégibb étterme, ahová régebben a szeretőjükkel jártak a gazdag úriemberek. Ma is lehet itt privát szalont foglalni, ahová a pincér is csak hívásra lép be. Persze nemcsak a titkolózni vágyók szeretnek itt elbújni, hanem az olyan nemzetközi hírességek is, mint Dita von Teese.

A Life.hu tippje:

A Le Cinq Mars egy apró étterem, amely házias ételeiről, finom baguette-jéről és viszonylag elfogadható árairól ismert. No és persze arról, hogy itt szokott találkozni Pippa Middleton a párizsi barátaival.

6 elképesztő hely: gondolnád, hogy létezik?http://www.life.hu/lifeutazas/20140109-csuklyas-vezeklok-tuzszivarvanyok-vilagito-gombak-kulonleges-helyek-a-vilagban.htmlFeltöltődés januárban - kapcsolj ki itthon!http://www.life.hu/lifeutazas/20140115-wellness-szallodak-es-akciok-januarban-hajduszoboszlo-harkany-egerszalok-mezokovesd.htmlCsoki és a filmlegendák – járd be Brüsszelt!http://www.life.hu/lifeutazas/20140109-utazas-es-kultura-jard-be-brusszelt-par-nap-alatt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.