Álomnyaralás Miamiban - Dukai Regina tippjei

Forrás: Thinkstock -
Vakáció Amerikai Egyesült Államok Dukai Regina Miami nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miamiról a legtöbbünknek első hallásra a hófehér homokos tengerpartok, a pálmafák és a sztárok ugranak be, nem is alaptalanul. Pedig nemcsak Miami Beachen várnak rád fantasztikus programok. Alkalmi idegenvezetőnknek Dukai Reginát kértük fel, a modell-énekesnő ugyanis nemrég érkezett vissza floridai nyaralásáról.

Színes házak, kubai hangulat

Az Ocean Drive Miami egyik leghíresebb része, elsősorban pezsgő éjszakai életéről, éttermeiről és elit klubjairól ismert. A 6.-tól a 15. utcáig tart a város egyik legérdekesebb látványossága, az Art Deco negyed, amelynek több mint 800 épülete a '30-as, '40-es években épült. A színes házak legszebbjei általában szállodaként üzemelnek, a Colony Hotel, a Waldorf Towers Hotel vagy a Breakwater Hotel ismert és sokat fotózott turistalátványosságok. Az Art Deco District Welcome Centerben audioguide-ot is bérelhetsz, hogy a megfelelő információkkal ellátva sétálgathass a városrész utcáin.

Forrás: Thinkstock

Egy másik városnegyed, ahová feltétlenül érdemes ellátogatni, a Little Havana, a kubai városrész. Olyan, mintha egy pillanat alatt átruccannál Kubába, hiszen az utcákon jóformán alig hallani angol szót. Mi is lenne a városrész legnevesebb látványossága, ha nem egy dohánygyár? Az El Creditóban az Egyesült Államokban is kedvelt kubai szivarok készülnek, de az erre járó turistákat is szívesen fogadják.

Dukai Regina tippje:

Az Ocean Drive legnevesebb éjszakai klubjaiba, a Club Space-be, a Mango's Tropical Caféba vagy a Nikki Beach Clubba előre foglalás, sőt kapcsolatok nélkül nehéz bejutni. Annak azonban semmi akadálya, hogy elfogyassz egy mennyei bacon cheeseburgert a Five Guys hamburgerláncnál – erről a hamburgeresről még maga Obama elnök is elismerően nyilatkozott. A Cinnabon bár forró fahéjas csigáit se hagyja ki, aki szereti a pocakját.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Egzotikus társaságban

Miami állatkertje az egyik legnépszerűbb és legjobbnak tartott amerikai állatkert – szerencsére a floridai éghajlat megengedi, hogy az ázsiai, ausztráliai és afrikai állatoknak - akiket nem ketrecekben, hanem nagy szabad területeken tartanak - kellemes élőhelyet teremtsenek. A fehér tigrisektől a kubai krokodilokig, a zsiráfoktól, akiket a Samburu Giraffe Feeding Station elnevezésű állomásnál meg is etethetsz, az egzotikus madarakig, rengeteg állatfaj képviselőivel találkozhatsz itt.

A Rickenbacker Causewayen található tengeri akvárium delfinjei, fókái minden nap előadásokkal szórakoztatják az idelátogatókat, sőt, még egy ritkaságszámba menő tengeri tehenet is láthatsz az itteni medencékben. A Jungle Islanden viszont papagájok, pingvinek, flamingók, lámák, kenguruk és különféle majomfajok látványában és mutatványaiban gyönyörködhetsz.

Forrás: Thinkstock

Dukai Regina tippje:

A Florida legdélibb csücskében található Everglades nemzeti park az Egyesült Államok egyik legkülönlegesebb természetvédelmi területe. A mocsaras vidék 14 veszélyeztetett állatfajnak, köztük krokodiloknak és a floridai párducnak ad otthont. Ki ne hagyd, ha erre jársz!

Rendhagyó múzeumok

A modern városban érdekes látványt nyújt a Biscayne-öbölnél fekvő Vizcaya Múzeum: a 20. században épült, európai reneszánsz stílust utánzó villa tele van 16-19. századi műtárgyakkal, amelyek fantasztikus ellentétben állnak a környező utcák 21. századiságával. A múzeum nemcsak népszerű látványosság, hanem kedvelt esküvői helyszín is.

A Miami Children's Museum, azaz a Gyermekmúzeum viszont épp futurisztikus interaktív kiállításaival tűnik ki a tömegből. Minden van itt, amire a gyerekek vagy a gyermeklelkű felnőttek vágynak: a játékmackó-kiállítástól a tengeri teremig, a tévéstúdiótól a tűzoltóautóig.

Vizcaya Múzeum Forrás: Thinkstock

Dukai Regina tippje:

A sportrajongók semmiképpen se mulasszák el a Miami Heat valamelyik meccsét az American Airlines Arénában, a hangulat ugyanis felülmúlhatatlan. A Universal Studios filmes attrakcióiért és a Disneyland egész napos kalandjáért kicsit messzebb, Orlandóig kell utazni, de megéri!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.