Amerikai Egyesült Államok szállás India barlang szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szédületes nyaralásra vágysz, és unod már a hagyományos szállodai szobákat? Ha szívesen belevágnál életed legizgalmasabb kalandjába, és ezúttal formabontó körülmények között töltenéd az éjszakákat – egy barlangban, egy fa tetején vagy akár egy kapszulában –, a Life.hu most bemutatja neked a legmeghökkentőbb alternatívákat! 

A földalatti világ szerelmeseinek: Kokopelli barlang, Amerikai Egyesült Államok

Forrás: www.bbonline.com

A világ egyik legkülönlegesebb B&B hotelje Farmingtontól északra, közel a híres Mesa Verde Nemzeti Parkhoz található. A nyaralás új értelmet nyer ebben a 65 millió éves homokkőbe faragott barlanglakásban, ami eredetileg földtani irodaként funkcionált, és csak vakmerő turistáknak ajánlott, hiszen a bejárathoz meredek sziklafalakon kell leereszkedni. A 21 méterrel a felszín alatti lévő, egy hálószobás szállás emlékeztet az anasazi indiánok által épített közeli sziklalakásokra, kivéve a konyhát, a kandallót, a pezsgőfürdőt vagy a kényelmes délnyugati stílusú bútorokat. A finom ételekről hetedik generációs francia séf gondoskodik, a teraszokról pedig lélegzetelállító panoráma nyílik a távoli hegyekre. Bővebb infót ide kattintva találsz.

A Life.hu extra tippje:

Utazd be és ismerd meg a Nap államát - feledhetetlen napok Floridában


Ahol olyan szabadnak érzed magad, mint a madár: Green Magic Resort, Dél-India

Forrás: http://greenmagicresort.com

A Calicut városától 68 km-re, kávé-, kardamom- és borsültetvények szívében található ökoszállások minden vadon-rajongó igényét kielégítik. Az 500 hektáros trópusi paradicsomban megbúvó faházakat a paniya törzs tagjai építették helyi alapanyagokból, és kötélhíd köti össze őket egymással. A 18-35 méter magasan lévő házak két kétágyas hálószobával, teljes körű szolgáltatást nyújtó fürdőszobával és szőnyeggel borított verandával rendelkeznek. A programlehetőségek hihetetlenül izgalmasak a túrázástól kezdve a hegymászásig. A megfigyelőhelyek közelébe dzsipek szállítják a turistákat, akik gyönyörködhetnek a csodálatos őshonos állatvilágban és a buja trópusi növényzetben. Mivel ezek a faházak néha inognak, azok számára, akik inkább szilárd talajon pihennének, az üdülőhely hagyományos villákat is kínál. Bővebb infót itt találsz.

A Life.hu extra tippje:

Itt hihetetlen élmények várnak! Körutazás India, Nepál és Tibet varázslatos vidékein

Nomád kalandok Spanyolországban: Hoopoe Jurta Hotel, Cortes de la Frontera

Forrás: www.yurthotel.com

A jurtákat általában Mongóliával társítják, ám a glamping élményt a vadregényes andalúziai tájakon is átélhetik az idelátogatók. Ez a szokatlan típusú szállás csak egy kőhajításnyira található a gyönyörű Cortes de la Frontera falujától, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az UNESCO által védett Grazelema-hegységre. A hatalmas olajfaligetekkel és paratölgyerdőkkel körülvett, egyedileg díszített jurták tökéletes lehetőséget nyújtanak a természethez való visszatérésre, mindezt luxuskörülményekkel fűszerezve. A napenergiával működő jurták antik bútorokkal díszítettek, és saját fürdőszobával, valamint buja kerttel és medencével rendelkeznek. Az árak tartalmazzák a reggelit, a háromfogásos vacsora pedig tapasszal kezdődik a Herb Garden nevű bárban. Bár a függőágyban való sziesztázás csábító módja az egész nyaralás eltöltésének, a környező látnivalók is megérnek egy kirándulást, beleértve a romantikus hangulatú Rondát és a napsütötte Costa del Sol fővárosát, Malagát. Bővebb infót ide kattintva találsz.

A Life.hu extra tippje:

Pihenés és ellazulás Spanyolország legszebb vidékein - 113.310 forint/fő/7 éjtől

Inspirációt keresőknek: Balancing Barn Hotel, Anglia

/1403/Futur2014319134519

Noha világszerte számos szokatlan, sőt furcsa szálláslehetőség adódik, azok számára, akik kedvelik az innovatív megoldásokat, valóban egyedülálló élményt nyújt a kelet-angliai Suffolk közelében lévő hotel. E különös épület egy csodálatos természetvédelmi terület közepén épült azzal a céllal, hogy megkönnyítse a természettel való közvetlen kapcsolatot, és egy igazi mérnöki bravúr. A 30 méter hosszú szerkezet fele a föld felett lebeg, míg a másik felét egy dombra építették, így az összhatás rendkívül meghökkentő, már-már futurisztikus. A számos formatervezési díjat nyert pihenőhely négy kétágyas, külön fürdőszobával ellátott szobával rendelkezik, amelyeket tiszta vonalak, élénk színek és praktikus bútorok jellemeznek. A hatalmas ablakok és a kandalló még hangulatosabbá varázsolja az itt töltött napokat, nem beszélve az épület alján lógó hintáról, ami magával ragadó élményt nyújt a szabadban. Bővebb infót itt találsz.

Luxusnyaralás egy átalakított bikaviadal-arénában: Quinta Real Zacatecas, Mexikó

Forrás: www.quintarealhotels.com

A festői szépségű Zacatecasban található gyönyörű luxusoázisban a történelem iránt rajongók és a kalandvágyó turisták egyaránt megtalálják számításaikat. A Szent Péterről elnevezett bikaviadal-aréna helyén működő, teljesen felújított szálloda elegánsan ötvözi a 19. század varázsát az összes mai modern komforttal: 49 tágas lakosztálya klasszikus gyarmati stílusban berendezett, éttermében pedig ínyenc mexikói és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A tehetősebbek kibérelhetik a kétszintes elnöki lakosztályt is, amelynek privát teraszáról fantasztikus panoráma nyílik a macskaköves burkolatú arénára. A szállodától néhány perces sétára található a világörökség részét képező hangulatos belváros, ahol a látogatók felfedezhetik a lélegzetelállító történelmi nevezetességeket, és megtekinthetik a gyönyörű egyházi épületeket. Bővebb infót itt találsz.

Túlélőtúra erős idegzetűeknek: Kapszulahotel, Hollandia

Forrás: Facebook/Fast Surfdorp

Az első látásra meglehetősen bizarrnak tűnő hotelek Hollandia legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyén, Scheveningenben találhatók, és egyedülálló szálláslehetőséget nyújtanak azok számára, akik nem szenvednek klausztrofóbiában, és vonzódnak a vizes élményekhez. A 4,25 méter átmérőjű narancssárga kapszulákat eleinte norvég fúrótorony-munkások használták vészhelyzet esetére, majd tulajdonosuk úgy döntött, hogy ezeket a régi, hasznavehetetlen tárgyakat átalakítja úszó „hotelekké". A két fő befogadására alkalmas kapszulák egy szörfös faluban várják a vállalkozó kedvű turistákat, és minibárral, valamint diszkógömbbel felszereltek, így a privát parti minden este garantált! Akik ennél fényűzőbb körülményekre vágynak, kibérelhetik a „deluxe" változatot is (maximum 3 fő részére), ahol a kényelemről puha párna és takaró gondoskodik, illetve DVD lejátszó, vízforraló és pezsgő is az árban foglaltatik. Bővebb infót itt találsz.

A Life.hu extra tippje:

Látogass el Észak Velencéjébe, a csatornák városába - Irány Amszterdam - 82.464 forint/fő/3 éjtől

Fallal körülvett városok, amik ősidőkről mesélnekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140312-fallal-korulvett-varosok-carcassonne-franciaorszag-york-anglia-taroudant-marokko.htmlA múltban hatalmas és erős városfalak védték a településeket a hódító idegenektől, amelyek mára elveszítették eredeti funkciójukat, és inkább egyfajta turistaattrakcióként szolgálnak. A fallal körülvett városok páratlan időutazásra csábítanak, és remek lehetőséget kínálnak arra, hogy kicsit jobban megismerd történelmüket, a fantasztikus kilátásról már nem is beszélve. Vess egy pillantást a Life.hu toplistájára!Utazás--Japán fantasztikus kertjei pihenésre és meditációrahttp://www.life.hu/lifeutazas/20140311-talald-meg-belso-beked-japan-fantasztikus-kertjei-pihenesre-es-meditaciora.htmlJapán álomszép kertjeiben nem csupán testközelből csodálhatod meg az évszakok változását, hanem megismerkedhetsz azzal a művészeti formával, amely több mint 1000 éve finomodott egyfajta lélekgyógyító hellyé. Az ősi főváros, Kiotó több, a Világörökségi Listán szereplő kertnek ad otthont, ám az országban másutt is élvezheted a természet háborítatlan nyugalmát és földöntúli szépségét. A Life.humost egy magával ragadó utazásra invitálja a japán kultúra szerelmeseit!Utazás--A természet szédítő hullámvasútjai - Gyönyörű vízesések a világ minden tájárólhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140304-a-termeszet-szedito-hullamvasutjai-gyonyoru-vizesesek-a-vilag-minden-tajarol.htmlAz embereket időtlen idők óta lenyűgözik a természet gigantikus erői, és a bennszülöttek nem véletlenül nevezik a mélybe zúduló hatalmas víztömegeket „dübörgő víznek" vagy „ördög torkának". Napjainkban e mágikus természeti képződmények közül egyesek a Világörökség részét képezik, mások pedig legendás filmek díszletéül szolgáltak. A Life.hu toplistáján szereplő zuhatagok szépsége és karizmája téged is elkápráztat! Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.