Szabadstrand-körkép: A legkellemesebb vízparti helyek, ahol nem kell fizetned a fürdőzésért

strand szabadstrand Mádai Vivien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk nyáron is rengeteg felfedeznivalót rejt, ám bármerre indulsz a városból, még egy rövidebb kiruccanás is jelentősen megterheli a pénztárcádat. Ha a lehető legtöbbet szeretnéd spórolni, országszerte több ingyenes strand közül válogathatsz, és még a borsos parkolási díjat is megúszhatod!

Kapcsolj ki a Platánon!

Balatonboglár és környéke hazánk legszebb tájainak egyike, ahol élvezheted a szabadságod nyújtotta örömöket. A mintegy 9 hektáros Platán strand a Dél-Balaton legnagyobb szabadstrandja, és nevét onnan kapta, hogy gyönyörű platánfákkal szegélyezett sétányon lehet eljutni a bejárathoz. A sekély, könnyen felmelegedő vízben kedvedre fürdőzhetsz, az ingyenes szolgáltatások közé tartoznak az illemhelyek, a kültéri zuhanyzók és az öltözőfülkék - ráadásul a parkolásért sem kell fizetned! Ha a vakáció alatt sem szeretnél lemondani a testmozgásról, itt kedvedre válogathatsz a színvonalas sportpályák közül (használatuk szintén ingyenes), és ha megéheznél, a környéken remek éttermekre és büfékre bukkanhatsz.

Forrás: balatonboglar.hu

A Life.hu tippje

A balatoni ücsörgős estékhez hozzátartoznak a finom lakomák és a zamatos nedűk. A Platán téri Borudvarban megkóstolhatod a kenyérlángost és a helyi pincészetek legkiválóbb borait. Bővebb infót itt találsz.

A Life.hu extra tippje

A Balatonboglár és Balatonlelle határán lévő szálloda a pihenésre és a napfürdőzésre vágyók igényeit is kielégíti - Hotel Família Balatonboglár - 6.635 Ft/fő/éjtől

Élmény a négyzeten a „Napfény tavánál'"

Ha nem fér bele az idődbe egy hosszabb vakáció, tölts néhány aktív napot hazánk egyik legkedveltebb üdülőhelyén, ami autóval és vonattal Budapestről fél óra alatt elérhető. Az évi 2500 óra napsütés miatt a napfény tavának is nevezett Velencei-tónál minden együtt van, ami az élményekben gazdag kikapcsolódáshoz szükséges. A drága belépők miatt sem kell aggódnod, hisz néhány hete nyílt meg a 20 hektáros területen kialakított Velencei-tó Kapuja, ahol igazi mediterrán hangulat fogad. A turisztikai komplexum közel 14 ezer négyzetméternyi füves és homokos strandját, az öltözőkabinokat és a parkolót ingyenesen használhatod, a gyönyörű parti sétány kellemes andalgásra csábít, a kikötőből pedig számos hajókirándulásra indulhatsz.

Forrás: Facebook/Velencei-tó Kapuja

A Life.hu tippje

A korzó szomszédságában lévő Tóbíró strandon sem kell fizetned a fürdőzésért, és azt is megtapasztalhatod, milyen érzés siklani a vízen, mivel itt működik a Velencei-tó egyetlen wakeboardpályája.

A Life.hu extra tippje

A természetes és a gyógyvíz adottságait egyszerre élvezheted a Velencei-tó partján elhelyezkedő üdülőkomplexumban - Velence Resort&Spa - 16.400 Ft/fő/éjtől

Vadromantika a Tisza-tónál

Akkor sem kell lemondanod a nyári élményekről, ha idén szűkös az anyagi kereted - a Tisza-tó természeti környezete, fantasztikus élővilága és festői települései, valamint a kiváló fürdőhelyek is felérnek egy külföldi nyaralással. Ha szeretnéd összekapcsolni a vízparti napozást a mozgással, az ÁNTSZ által ellenőrzött Poroszlói szabadstrandon nem kell fizetned a belépőért, és számtalan lehetőséged nyílik a szabadidő kellemes eltöltésére. Bérelhetsz kajakot, kenut és bringát, kosarazhatsz, röplabdázhatsz a vízben, és ha kimerültél a fürdőzésben, biztosan jólesik egy hideg ital a büfében. A természetközeliséget éjszakai sátorozással is fokozhatjátok, a strand elkülönített területén. Bővebb infót a helyről ide kattintva találsz.

Forrás: http://itthon.hu

A Life.hu tippje

A Világörökség részét képező Tisza-tavi Madárrezervátum egyedülálló élményt nyújt, amit a kikötőkből induló csónakokkal közelíthetsz meg, a kijelölt kerékpárutakon pedig bejárhatod az alföldi tájat.

Strandolj a Szigetköz szívében!

Ha egy izgalmas és programokkal teli hosszú hétvégét terveztek a pároddal, célozzátok meg a Felső-Szigetközt, a sokszínű természeti értékek és a kultúrtörténeti látnivalók garantáltan nem okoznak csalódást. A rekkenő hőségben mi eshetne jobban, mint egy kellemes csobbanás a folyó hűs vízében! Az ingyenesen látogatható dunaszigeti szabadstrand tökéletes hely a kikapcsolódásra: remek móka a vízibicajozás, a napágyon elnyúlva újraolvashatod kedvenc regényed, tesztelheted tudásod a röpipályán, a bárpultnál pedig jéghideg italokkal olthatod a szomjadat. A bájos község tökéletes kiindulópont a környék varázslatos vízi világának felfedezésére, és a 2,7 hektáros Tündérsziget Ökoparkban kihívást jelentő kalandokra számíthatsz.

Forrás: www.dunaszigetstrand.hu

Csillagles a szabad ég alatt

A zöldellő zalai dombok között megbúvó Kistolmács egy kellemes és nyugodt pihenőhely, ahol igazán romantikus napokat tölthetsz a pároddal. A 11 hektáros tó partján kiépített szabadstrand a béke szigete, és olyan élmények várnak, amik felfrissítik a testedet és a lelkedet, legyen szó úszásról, vízibiciklizésről vagy meghitt szabadtéri piknikről. Ha a párod szeret pecázni, itt biztosan a horgára akad egy nagy hal, és a község vendégházaiban vagy a kempingben csendes körülmények között pihenhetitek ki a hétköznapok fáradalmait. A környék nevezetességei közül érdemes felkeresni a Budafai Arborétumot, a letenyei Andrássy-Szapáry kastélyt, míg a "Rockenbauer Pál dél-dunántúli Kék-túra" útvonalán haladva feltárul előttetek a szépséges zalai táj.

Forrás: kistolmacs.hu

„Innen a legszebb a balatoni naplemente" – Mádai Vivien

A várandós Mádai Vivien kirobbanó formában van, és szebb, mint valaha. Gömbölyödő pocakjáról nemrég közösségi oldalán osztott meg egy vitorlázós fotót, ami nem véletlen, hisz balatonfüredi lányként rajong minden olyan dologért, ami vízhez kötődik. Az M1 műsorvezetője a Life.hu-nak elmesélte, nem igazán kedveli a zsúfolt fürdőhelyeket, és fiatal kora óta a Tihanyi-félsziget nyugati csücskében található sajkodi strand a kedvence. A festői környezetben elterülő parányi strand a nyugalom oázisa, és Vivien szerint igazi különlegessége, hogy innen a legszebb a balatoni naplemente. A bájos kismama azt is elárulta a Life.hu-nak, hogy egyenesen szerelmes a Káli-medence hangulatába, ezért is esett választása Köveskál egyedi atmoszférájú szállójára, ahol jövő nyáron szeretné kimondani a boldogító igent.

A Life.hu extra tippje

Európa egyik gyöngyszeme a Tihanyi-félsziget, és páratlan szépsége bármelyik tengerparti várossal vetekedhet. A 13 hektáros ősparkban lévő üdülőközpont igazi paradicsom a felhőtlen kikapcsolódást és felfrissülést keresők számára. Pihenj a Club Tihanyban-14.500Forint/fő/éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.