Érezd magad a tengerparton Magyarországon is!

Siófok Tisza-tó utazás Velencei-tó Gárdony Abádszalók nyaralás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tenger az valami más – mondják, akik úgy érzik, hogy ezt az egyedülálló hangulatot itthon nem lehet átélni. A legújabb luxushotelek a legnagyobb hazai tavak partján viszont arra törekszenek, hogy ez ne így legyen. Mutatunk három helyet, ahol anélkül érezheted magad a tenger mellett, hogy sok száz kilométert kellene autóznod.

A Balaton partján: Hotel Azúr****, Siófok

A régió legnagyobb wellness- és konferencia-hotelje 10 éve, 2004-ben nyitotta meg kapuit. Az exkluzív hotel három épületben várja vendégeit, 222 légkondicionált, erkélyes, extrákkal felszerelt szobában, amelyek közül 18 luxuslakosztály. A háromhektáros, ősfás kertben a természet szépségeit élvezheted, a saját, homokos part pedig a balatoni romantika és a tengerparti feeling keverékéről gondoskodik.

Forrás: hotelazur.hu

A hatalmas wellness-komplexum segít, hogy letehesd a mindennapok feszültségét, és azt is biztosítja, hogy az esetleges hűvösebb napokon se unatkozz. Közel 3700 négyzetméteres területen élvezheted az élménymedencék, a pezsgőfürdő, a szaunák, gőzfürdők, illat- és sókamrák, a Kneipp-fürdő és a gyermekmedencék szolgáltatásait. A testi-lelki felüdülést a kulináris élvezetekkel is kiegészítheted: a hagyományos magyar konyha és a nemzetközi specialitások mellett fitnesz- és wellness-ételeket is rendelhetsz, ha a pihenést az egészséged óvásával és az alakod felturbózásával is szeretnéd összekötni.

A Life.hu tippje:

Ha még különlegesebb élményre vágysz, foglalj szobát a Hotel Azúr**** Prémium szárnyban akár már 20 213 Ft/ fő/ éjtől, amely személyre szabott wellness-szolgáltatásokkal áll a rendelkezésedre. 49 szobája között 3 olyan, exkluzív lakosztályt is találsz, amelyet jakuzzival, szaunával is felszereltek.

A Tisza-tó mellett: Butik Design Rooms, Abádszalók

Forrás: butikrooms.com

A Tisza-tótól néhány perc sétára található a környék legkülönlegesebb, vadonatúj szállodája. Hat különböző, egyedi stílusban kialakított szoba idézi meg a belső terekben is a Tisza-tó világát. A Tűz szoba vörösbe hajló színvilágával és kandallójával forrósítja fel a hangulatot, a Víz szobában a kék szín és a buborékra emlékeztető lámpák idézik a vizet, a Jég szoba hűvös, mégis barátságos, éjjeliszekrényül pedig egyenesen egy szánkó szolgál benne. A Tölgy szoba fából készült bútorai és barnás színvilága nyugtatólag hat, a Madár szobát a Tisza-tavi madárrezervátum ihlette, a Csónak szoba jakuzzis kádját pedig egy Tisza-tavi csónakba építették.

Forrás: butikrooms.com

Persze nemcsak a szobák szolgálják a zavartalan pihenést, hanem a finn szauna, a 14 méteres, fényterápiával, masszázsfúvókákkal és nyakzuhannyal felszerelt, fűthető medence is. A tavon lebegő, 180 négyzetméteres magánstég, a Csapcse Beach jakuzzival, Beach Bárral, DJ-vel és street workout edzésekkel gondoskodik az aktív pihenésről – és persze lehet itt wakeboardozni, wakesurfözni, vízisízni, kerékpárt és segway-t bérelni, hogy ne csak a napozásról szóljon a nyaralás.

A Life.hu tippje:

A hotel további különlegessége, hogy a felnőttek kényeztetésére és zavartalan pihenésére koncentrál, ezért gyermekeket csak 12 év fölött várnak.

A Velencei-tónál: Vital Hotel Nautis****Superior, Gárdony

A 2010-ben megnyílt luxusszállodának még a medencében véget érő csúszdája is a tengert idézi világítótorony-formájával. A kikötő és a szabad strand tőszomszédságában fekvő hotelépületet is egy hatalmas luxushajó ihlette, és szolgáltatásai is ennek megfelelőek. 81 nemdohányzó szobája mellett 4 luxuslakosztály is várja a pihenni vágyókat, ez utóbbiakat saját szaunával és masszázskáddal, vagy -zuhannyal is felszerelték. A wellness-részlegben a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt belső és külső medencék és jakuzzi várja, a külső medencéből pedig egyedülálló a Velencei-tavi naplemente látványa. A kicsiket a gyerekmedencék mellett játszótérrel, és egyes időszakokban animációs programokkal szórakoztatják. A szaunavilág, a masszázsok és a thermo-rituálék a tökéletes kikapcsolódáshoz segítenek hozzá.

Forrás: hotelnautis.hu

A Life.hu extra tippje:

Az aktív kikapcsolódást szolgáló sportlehetőségek (pl. kardióterem, squash- és bowlingpálya, kerékpárbérlés, vízi sportok) mellett a nyári szezonban sétahajóval is vízre szállhatsz a naplementében már akár 19 550 Ft/ fő/ éjtől is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.