Stresszmentes vakáció ég és föld között: különleges lombhotelek kalandvágyóknak

pihenés Olaszország Wales Costa Rica Portugália utazás kikapcsolódás Róma nyaralás Svédország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél pár napra visszarepülni a gyermekkorodba, és olyan titkos búvóhelyet keresel, ahol senki és semmi nem zavarja meg a nyugalmadat? A természetközeliség valódi élménnyé varázsolja a pihenést. A Life.hu most olyan lombhoteleket mutat meg neked, amik nem csupán az élhető jövő jegyében épültek, hanem gyönyörűek és hihetetlenül kényelmesek is.

Láthatatlan „lakosztály" a svéd erdőben

A természeti környezetbe való harmonikus illeszkedés volt a célja annak az építészcsoportnak, akik egyedi megjelenésű „fa hoteleket" terveztek 100 km-re Luleå városától, a Harads környéki erdőben. A „Madárfészek", az „UFO", a „Kabin" és a „Kék-toboz" fantázianeveket viselő, 4-6 méter magasan lebegő házikók közül kétségtelenül a „Tükörkocka" a legmeghökkentőbb.

A Madárfészek, az UFO, a Kabin és a Kék-toboz Forrás: http://treehotel.se

A fára szerelt 4x4x4 méteres, alumínium szerkezetű kockához egy hosszú kötélhíd vezet, és olyannyira beleolvad a tájba, hogy bizonyos szögből szinte észrevehetetlen. A nem mindennapi szálló már kívülről is egy csoda, ám az enteriőr legalább annyira ámulatba ejtő: a kényelemről dupla ágy, fürdőszoba, nappali és tetőterasz gondoskodik, ahonnan fantasztikus a kilátás. A föld feletti élményt nem adják olcsón, egy éjszakáért 4600 svéd koronát kell fizetni.

A Tükörkocka Forrás: http://treehotel.se

A Life.hu tippje:

A nyár a legkellemesebb időszak e vadregényes táj felfedezésére, amikor bringázhatsz, lovagolhatsz, túrázhatsz, és kenut is bérelhetsz, hogy gyönyörködhess a Lule folyó szépségében.

Ahol te lehetsz a dzsungel királynője

Ha kislánykorodban te is arról fantáziáltál, hogy milyen jó lenne elbújni a világ szeme elől, most valóra válthatod régi álmaidat. A 10 hektáros tengerparti rezidencia a Gandoca-Manzanillo Rezervátumban, a Costa Rica-i Punta Uvában található. A fenntarthatóság jegyében tervezett látványos lakóházakat napenergiával működtetik, és az összes bútort kidőlt fákból készítették. A négy különálló bungaló mindegyike két hálószobával, konyhával és fürdőszobával rendelkezik, ám a legdrámaibb közülük a névadó „Tree House" – egy kétszintes apartman, amely egy 100 éves sangrillo fa köré épült. A romantikus lodge-szálló közel fekszik Playa Chiquita és Punta Uva gyönyörű strandjaihoz, ahol felfedezheted a csodálatos víz alatti világot, és kajakozhatsz is a mangrove-erdőkön kanyargó békés folyókon.

Forrás: www.costaricatreehouse.com

Levendulák között Olaszországban

A faházat és a luxust nehezen tudod egyszerre elképzelni? A toszkán dombok között van egy hely, ami tökéletes hétvégi menekülés lehet a sokszor elviselhetetlen városi létből. A „La Piantata" biofarm kétféle típusú házikót kínál a romantikus kikapcsolódáshoz. A 44 négyzetméteres „Suite Bleue" a végtelen nyugalom szinonimája olyan exkluzív szolgáltatásokkal, mint például a baldachinos ágy és a jégbe hűtött italok.

Suite Bleue Forrás: www.lapiantata.it

A 200 éves tengerparti fenyő árnyékában lévő, 87 nm-es „Black Cabin" a legnagyobb öko-loft Európában, különlegességét az izgalmas környezet mellett a belső tér természetes és modern anyagainak szokatlan kombinációja adja. A hét méterrel a föld felett lévő környezetbarát lombhotelekből fenséges kilátás nyílik az olajfaligetekre és az illatos levenduladombokra, a teraszokon pedig elfogyaszthatod azokat az organikus ételeket, amiket helyben készítenek.

Black Cabin Forrás: www.lapiantata.it

A Life.hu tippje:

A nyüzsgő főváros, Róma csak egyórányira, a tengerpart 30 km-re van innen, és a közeli toszkán falvakat, városokat is bebarangolhatod.

A Life.hu extra tippje:

Lenyűgöző történelmi városok, ritka műkincsek, zamatos toszkán borok – Ismerd meg a csodás kulturális örökség országát egy körutazás keretében már 66.900 Ft/ fő / 4 éjtől.

Egy hangulatos fészek a walesi hegyek szívében

A Walesben lévő Dyfi-völgy és környéke UNESCO bioszféra-rezervátum, amely különleges tájak és természeti területek legszebb példáit sorakoztatja fel. A tölgy- és vörösfenyőerdők mélyén megbúvó ökokabinokhoz egy meredek csigalépcső vezet, és készülj fel arra, hogy belépve egy új világban találod magad. A hatalmas ablakokkal, skandináv ihletésű bútorokkal és kandallóval felszerelt „hobbit-házban" nincs más dolgod, mint élvezni az élet apró örömeit, és mivel itt egyáltalán nincs térerő, csak a természet hangjára kell figyelned. A különleges szálló egész évben nyitva van, bővebb infó: www.living-room.co

Forrás: www.living-room.co

A Life.hu tippje:

A Dyfi-völgyben fekvő Machynlleth és környéke számos turisztikai látványosságot kínál, ám különösen izgalmas a mezőváros heti piaca: a lenyűgöző standokon minőségi és egyedi portékák között keresgélhetsz.

Kütyük nélkül - Digitális méregtelenítés portugál módra

Portugáliába tervezed az idei vakációt, ám a nyüzsgő tengerparti városok helyett inkább nyugalmat és csendet keresel? Algarve nyugati részén a természet máig őrzi eredeti szépségét, és igazi oázis az aktív turizmus szerelmeseinek. Egy idilli völgyben, mindössze 15 percnyi autóútra Arrifana és Carrapateira strandjaitól található az a környezetbarát biofarm, ahol belekóstolhatsz a „Vissza a természethez!" életérzésbe anélkül, hogy lemondanál a kényelemről. A gazdaság gyönyörűen felújított parasztházzal, természetes fürdőtóval és jurtával is büszkélkedhet, ám a 100 éves diófára épült házikó a hab a tortán, ami kiváló chill-outra és arra, hogy a világot kicsit más perspektívából szemlélhesd.

Forrás: walnut-tree-farm.com

A Life.hu extra tippje:

Az apró portugál halászfalu, Quarteira mára élénk üdülőhellyé nőtte ki magát. Kellemes klímájával, hosszú, homokos strandjával és pálmafákkal övezett sétányával ideális hely a pihenésre, már 172.900 Ft/ fő / 7 éjtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.