Egy város, ami kihozza belőled a kreativitást! Barcelonai csatangolás Fábián Julival

Forrás: Thinkstock -
FC Barcelona Spanyolország tengerparti nyaralás Camp Nou utazás Barcelona tengerpart nyaralás városlátogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katalán főváros semmihez nem fogható: megható, mint egy gyönyörű dal, monumentális, mint egy műalkotás, és izgalmas, mint egy bimbózó románc. Nem véletlen, hogy Barcelonába a különleges hangú dzsesszénekesnő is egyből beleszeretett, hisz minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami széppé és élhetővé tesz egy várost. Fábián Juli szívesen mesélt a Life.hu olvasóinak arról, miket érdemes megnézni és megkóstolni, hogy tökéletes legyen a kiruccanás!

Kövesd az intuícióidat!

A nyár Barcelonában nem olyan elviselhetetlenül forró, mint más spanyol városokban, és a július-szeptember közötti időszakban sok helyi lakos elutazik, ami egy csendesebb, autómentesebb városnéző élményt jelent. Ha a világ városai között stílus, egyediség és báj tekintetében létezik első helyezett, akkor az csakis Barcelona lehet, ami az ellentétek tökéletes kombinációja: folyamatosan képes megújulni, fejlődni, ám hűen őrzi művészeti és kulturális hagyományait.

Forrás: Thinkstock

Utazás előtt felesleges mindent előre megtervezned, mert Barcelona igazi arcát leginkább úgy ismerheted meg, ha teret engedsz a spontaneitásnak, és hagyod, hogy ő legyen az idegenvezetőd. Barca-szurkolóknak kihagyhatatlan a stadiontúra, ahol átélhetik a világhírű labdarúgócsapat legjobb pillanatait.

A művészet szerelmeseinek a Picasso Múzeum életre szóló élmény lesz, míg a MACBA-ban (Kortárs Művészeti Múzeum) a látogatók interaktív módon ismerhetik meg az izgalmas gyűjteményeket és a kiállításokat.

A Life.hu tippje:

A nap fénypontja lehet Barcelona mágikus szökőkútja, ami a színek, a fények, a zene és a víz játékával felülmúlhatatlan varázslatot jelent.

Barangold be Gaudí játszóterét!

„A hatalmas Güell park a természet és az építészet tökéletes harmóniája, és olyan, mintha egy elvarázsolt kertben járkálnánk" - meséli Juli. A meredek dombra épült látványosság Gaudí több más remekművéhez hasonlóan a világörökség része, és a tőle megszokott merész stílus az egész kertkomplexumban látható. Legkülönlegesebb elemei a mézeskalácsházikók, az ikonikus sárkánygyík és a mozaikokkal díszített kacskaringós padsor, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra és a Földközi-tengerre.

A bájos énekesnő személyes kedvencei a belvárosban megbúvó csodás Gaudí házak, amiket feltétlenül érdemes megnézni. A katalán zseni által tervezett épületek közé tartozik a modernizmus gyönyörű példájának számító Casa Batlló, a Casa Milà hullámzó homlokzatával és szobrokat mintázó kéményeivel, valamint Barcelona szimbóluma, a monumentális Sagrada Família, amelynek építése 1882 óta zajlik, és várhatóan 2026-ra fejeződik be.

A Life.hu tippje:

Vicces szuvenírrel lepnéd meg a barátnődet? A „Happy Pills" cukorkákkal garantáltan jókedvre deríted, és te is megtöltheted ezekkel a finom nyalánkságokkal a gyógyszeres fioládat.

A nyári Barcelona örömei

Ha kifáradtál az egész napos városnézés során, szóba jöhet egy kis lazítás vagy lubickolás. A Ciutadella park idilli szépségű, és talán a legzöldebb oázis a városban, ami hosszú sétákra, romantikus csónakázásra és kellemes piknikre csábít. A mintegy 18 hektárnyi terület számos páratlan látnivalót tartogat, mint például az állatkert, a zoológiai múzeum, a katalán parlament, a Vízesés-szökőkút és az Esernyős Hölgy szobra, ami Barcelona egyik jelképévé vált.

A Ciutadella park Forrás: Thinkstock

A pezsgő katalán fővárosban a legváltozatosabb szabadidős programok közül válogathatsz - hegyek az egyik oldalon, tenger a másikon, és minden más izgalmas lehetőség a kettő között. Fábián Juli egész évben sokat dolgozik, és amikor Barcelonában piheni ki a fáradalmakat, mindig lemegy a tengerpartra sütkérezni, a „chiringuito"-nak nevezett tengerparti bárokban pedig szívesen elfogyaszt egy jéghideg sangriát. Ha a városközponthoz közeli strandot keresel, a Sant Sebastià és a Barceloneta tökéletes hely a fürdőzésre, a Nova Icària, a Bogatell és a Nova Mar Bella nyugodtabb hangulata pedig jobban megfelel a csendes kikapcsolódásnak.

A barcelonai nyár nem lenne teljes zene nélkül, ami a legmelegebb hónapokban az egész várost elárasztja. Az évente megrendezésre kerülő MASiMAS fesztivál több helyszínen zajlik, a látványos koncertsorozaton több mint 300 előadás látható egészen augusztus végéig.

A Life.hu tippje:

A szabadtéri mozi egy különleges élmény, ahová érdemes jegyet váltanod, ha Barcelonában vakációzol. Augusztus 8-ig óriáskivetítőn nézheted minden idők legjobb filmjeit, amihez csodálatos díszletet nyújt a Montjuïc kastély.

A Life.hu extra tippje:

Élvezd a sokszínű kultúrát, a lenyűgöző várost és a természet szépségét a világ egyik legérdekesebb országában, Spanyolországban! Barcelonai városlátogatás már 89.900 Ft/ fő / 3 éjtől.

Chill out a La Ramblán

Európa egyik leghíresebb sétálóutcája tele van alkalmi árusokkal, bódékkal, éttermekkel és kávézókkal, ám legnagyobb attrakciói kétségtelenül a mutatványosok és az utcazenészek, akik látványos előadással szórakoztatják az arra járókat. A városközponttól a tengerparthoz vezető mediterrán hangulatú sugárúton gyönyörű épületeket csodálhatsz meg, mint pl. az Operaház, az Església de Betlem-templom és a Virreina-palota. A Las Ramblashoz közeli gótikus negyed Barcelona legrégebbi része, és szűk, macskaköves sikátorai valóságos labirintust képeznek. Az itt lévő Plaça Reial a város ikonikus tere pálmafákkal, Gaudí tervezte lámpaoszlopokkal és középen a szökőkúttal, az árkádok alatti bárokban pedig elkortyolhatsz egy jéghideg cervezát.

Forrás: Thinkstock

Fábián Juli tippje:

"A Rambla közelében lévő nyüzsgő piac sem kihagyható, ha helyi és különleges étkekre vágyunk. A frissen facsart gyümölcslevektől a halakig mindent lehet kapni, és ha megéheztünk - márpedig itt meg fogunk éhezni –, elkölthetünk egy kellemes ebédet a spanyol kifőzdék valamelyikében. Barcelonában minden egyes fogás különlegesség, és akár még a legegyszerűbb kocsmában is érdemes rendelnünk pár eurós menüt, jóféle tüzes spanyol vörösborral."
Hűsítő élmények kánikula idején: Itt együtt pancsolhat papa, mama, gyerekek!http://www.life.hu/lifeutazas/20140721-nyaralas-utazas-tatabanya-balaton-balatonlelle-obuda-romai-strandfurdo-baja.htmlMegtalálni a tökéletes strandot az egész család számára igazi kihívás, különösen akkor, ha különböző életkorú gyermekekkel indulunk útnak. Annak érdekében, hogy a rövidebb-hosszabb nyári kiruccanás valódi élmény legyen mindenki számára, a Life.hu most összegyűjtötte azokat a hazai fürdőhelyeket, amit a perzselő hőségben a kicsik, a nagyobbak és a felnőttek is garantáltan élvezni fognak!Utazás--Stresszmentes vakáció ég és föld között: különleges lombhotelek kalandvágyóknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140721-nyaralas-utazas-lombhotelek-lulea-lule-folyo-gandoca-manzanillo-rezervatum-costa-rica-punta-uva.htmlSzeretnél pár napra visszarepülni a gyermekkorodba, és olyan titkos búvóhelyet keresel, ahol senki és semmi nem zavarja meg a nyugalmadat? A természetközeliség valódi élménnyé varázsolja a pihenést. A Life.hu most olyan lombhoteleket mutat meg neked, amik nem csupán az élhető jövő jegyében épültek, hanem gyönyörűek és hihetetlenül kényelmesek is.UtazásOrigoKalandozások a Balkán szívében: Macedónia egy kincsesláda, tele meglepetésselhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140717-macedonia-szkopje-balkan-ohrid-krusevo-mavrovo-nemzeti-park-gali-nik.htmlEleged van a zsúfolt strandokból, a túlértékelt városokból, és semmi kedved kerülgetni a tömeget? A Balkán-félszigeten fekvő ország szürreális, izgalmas és végtelenül meglepő, ráadásul turisztikai szempontból még viszonylag felfedezetlennek számít, így olyan utazási élményben lesz részed, ami semmihez nem fogható!Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.