Csússz egy nagyot! Ezek az ország legjobb csúszdaparkjai

pihenés Balatonfüred Mogyoród utazás kikapcsolódás élvezet csúszda nyaralás csúszdapark Aquapark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úszni, hűsölni egy kicsit a vízben, majd kiülni a medence szélére napozni – mindez nagyon kellemes dolog, de lássuk be, egy idő után kicsit unalmassá válik. Mennyivel izgalmasabb a fürdőzés, ha közben csúszdákon emelhetjük az adrenalinszintünket! Az országban se szeri, se száma az új és még újabb csúszdaparkoknak, bemutatjuk a négy kedvencünket.

Balatonfüred, Annagora Aquapark

Ha már unalmassá vált a Balaton-parti ejtőzés, itt, az északi part egyik kedvenc helyén számtalan medencében és csúszdán szerezhetsz újabb élményeket. Ez az aquapark az egész családnak jó szórakozást nyújt, hiszen a kicsiknek is van itt gyerekpancsoló és gyermek élmény-, valamint hullámmedence. A csúszdázásból sem maradnak ki, mert három külön gyermekcsúszdát építettek ki a számukra.

Forrás: http://annagora.com

A fiatalok és a felnőttek pedig vérmérsékletük szerint a hullám-, a külső és belső wellness-, valamint a pihenőmedencékben, illetve a 12 különleges csúszdán élvezhetik a vizet és a napsütést. A Hagyma, a Forgószél, valamint a két Kamikaze csúszda neve magáért beszél, de a három Anakondát, a kétféle Őrült Folyót és a családi versenycsúszdát is érdemes kipróbálni. A csúszdarendszer teljes hossza csaknem 800 méter.

A Life.hu tippje:

A nyári szezonban péntekenként és szombatonként vár a romantikus éjszakai hullámfürdőzés a csillagos ég alatt.

A Life.hu extra tippje:

Tölts el néhány különleges éjszakát Balatonfüreden, már 13 500 Ft/ fő / éjtől.

Mogyoród, Aquaréna

A Budapesthez közeli csúszdapark alighanem a legíresebb ilyen létesítmény az országban. Rá is szolgált a hírnevére, hiszen kora reggeltől késő estig egyetlen percig sem unatkozhat senki, aki a park területére lép. Akkor sem kell aggódnod, ha te magad nem vagy az adrenalin-túltengés rabja, csak a családtagok vagy barátok kedvéért látogatsz el ide: amíg a többiek az izgalmakat keresik, pihenhetsz az élménymedencében, vagy ringatózhatsz a Lassú Folyón, ahol a romantikus Kék Barlangba is besodorhat a víz. Ha egy kicsit mégis kipróbálnád a gyorsulást, irány a Vadvízi Folyó. A merészebbek pedig többek közt a Szabadesésen, a kalandcsúszdákon, a Repülőszőnyegen, vagy a Fekete Lyukban tehetik próbára a bátorságukat. A Vakondcsúszda még a föld alatti világba is levisz, hogy azután ismét a napfényre repítsen.

Forrás: www.aquarena.hu

A Life.hu tippje:

A kicsiket Pöttöm Játszó és családi napozó várja, ráadásul egész nap animációs programok gondoskodnak a szórakoztatásukról.

Vásárosnamény-Gergelyiugornya, Atlantika Vízi Vidámpark

A 4,5 hektáros területen Kamikáze-, Anakonda-, valamint családi, úszógumis és bobcsúszdákon élheted át a sebesség élményét. Szombatonként akár éjszaka is fürdőzhetsz a parkban. A vízi vidámpark különlegessége a fókashow, amelyet minden nap 12 és 16 órakor nézhetsz meg, sőt, külön jegy ellenében a show után együtt is úszhatsz a főszereplővel, Sonnyval.

Gergelyiugornya, Atlantika Vízi Vidámpark Forrás: www.atlantika.hu

A Life.hu tippje:

Csütörtökönként különösen kedvezményes a jegyár, mindössze 1500 forintért veheted igénybe a park szolgáltatásait.

Zalaegerszeg, Aquacity

Jobb, mint a tengerpart! – ezzel a szlogennel hirdeti magát a 7,5 hektáros aquapark, amely összesen 6000 négyzetméternyi vízfelülettel várja a vendégeit. A hullámmedence valóban a tenger hullámait hozza elérhető közelségbe, de hagyományos strandmedencében, jacuzzikban is megmártózhatsz, sőt, a lassú folyón ringatózva is élvezheted a napsugarakat.

Forrás: www.aquacity.hu

A bébi- és gyermekmedence a kicsik kedvence, míg az ugrómedencében a bátrabbak mutathatják be ugrótudományukat. Utóbbiak felségterülete a Kamikáze, illetve a Twister is, ez a csúszda kívülről úgy fest, mint két egymásba tekeredő kígyó. Az Anakonda, a Kalandcsúszdák és a Fekete Lyuk is nagy élmény az óriáscsúszdák szerelmeseinek, az Őrült Folyó pedig a vadvízi evezés világát idézi fel.

A Life.hu tippje:

Az óriáscsúszdákat elsősorban a 12 év feletti korosztálynak ajánlják, ezen a korhatáron alul csak szülői felelősségvállalás mellett lehet csúszni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.