Unod az aranysárga homokot? Ezek a strandok téged is hipnotizálni fognak!

Forrás: www.forosperu.net -
Szardínia strand Kréta Izland Peru
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkinek mást jelent a tökéletes tengerparti nyaralás: egyesek az igazi beach-hangulatot keresik jéghideg koktélokkal és hajnalig tartó bulikkal, míg mások legszívesebben egy lakatlan szigetre menekülnének a nyüzsgő tömeg elől. Ha a vakáció terén is kedveled a formabontó dolgokat, a Life.hu válogatásában szereplő színes strandok garantáltan beindítják a fantáziádat! 

Elafonissi strand, a krétai egzotikum

Kréta számos lélegzetelállító stranddal büszkélkedhet - különösen a nyugati oldalon -, egyet azonban mindenképp látnod kell, ha itt töltöd a vakációdat. A Chania városától 75 km-re fekvő Elafonissi lakatlan szigete híres szélfútta homokdűnéiről, gyönyörű szikláiról, türkizkék vizéről és a sok helyütt rózsaszín homokjáról, ami valóban ritka látványt nyújt. E különleges szín annak a több millió kagylónak és korallnak köszönhető, amiket az évek múlásával finom homokká őröltek a hullámok. Bár a szigorúan védett terület rendkívül népszerű célpont a nyaralók körében, mindig találhatsz egy félreeső zugot, ahová leterítheted a törölköződet, hogy magadba szívd a nem mindennapi látványt.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

Elafonissi gyönyörű lagúnáitól mindössze 6 km-re található a Panagia Chryssoskalitissa kolostor, Kréta egyik legfontosabb vallási műemléke. A sziklára épült kolostor ma híres zarándokhely, ahol egy érdekes néprajzi múzeumot is találhatsz.

A Life.hu extra tippje

Hersonissos Kréta népszerű üdülőhelye, amely a magas színvonalú szállodák és a gazdag éjszakai élet mellett számos történelmi emlékkel és kivételes szépségű tájjal varázsolja el a turistákat. Ez a csodás hely még szeptemberben is remek úti cél! Antinoos Hotel, Kréta - 96.900 forint / fő / 7 éjtől

Ahol a természet az úr: Vík, Izland

Az igazi paradicsomot sokszor a fehér homokos tengerpartokkal azonosítják, ám fekete színbe öltözött társai vizuálisan legalább annyira csábítók. A Reykjavíktól 186 km-re található Vík nevű település nem csupán arról ismert, hogy az egyik legcsapadékosabb hely a világon, hanem meghökkentő kinézetű tengerpartjairól is, amelyek fekete színét a közeli Katla vulkán kitörései okozták. A nem mindennapi látképhez hozzátartoznak a különleges bazaltláva formációk és a sziklaszirtek oldalában fészkelő lundák, akiknek zsivajától hangos a part. A történelmi palagonithegyek és a hatalmas völgygleccserek a környék elbűvölő látnivalói közé tartoznak, és itt megcsodálhatod a Kerlingardalur kanyont is, ahol a Legendák lovagja című filmet forgatták Angelina Jolie és Anthony Hopkins főszereplésével.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

A világ egyik legaktívabb vulkánjáról elnevezett geopark olyan izgalmas tevékenységeket tartogat számodra, mint pl. a jégmászás, a gleccserséta vagy a barlangászat, az érdekes múzeumok révén pedig bepillantást nyerhetsz a helyi kultúrába.

A hófehér Éden: McKenzie-tó, Fraser-sziget

A nyári barangolások során biztosan rábukkansz néhány bűbájos strandra, de mi most mutatunk neked egy olyan szigetet, ami felülmúlja minden elképzelésedet! Az Ausztráliához tartozó Fraser-szigetre sokan kimondottan azért utaznak, hogy megmártózhassanak a káprázatosan kék McKenzie-tóban. Az 1840 km²-es területű sziget ámulatba ejtő természeti környezetével és egyedülálló élővilágával csábítja a világ minden tájáról érkező turistákat, legszebb édesvízi tava pedig egy szokatlan tulajdonságot mondhat magáénak, nevezetesen azt, hogy csak az esővíz táplálja. A 130 hektáros tó már önmagában is kivételes szépségű, ám a legtöbb látogatót a hihetetlen finomságú fehér homok ejti rabul, amelynek ragyogó színét a szilícium-dioxid adja. Az elképesztően tiszta, friss vízben egyedülálló élményt nyújt az úszás, a lágy homok pedig tökéletes terep a napozáshoz és a piknikezéshez – és bónuszként még a bőrödet is szépíti!

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

A Világörökség részét képező homokszigeten tett kirándulást megkoronázhatod egy delfinlessel a Tin Can Bayben, megcsodálhatod a Maheno hajó roncsait, és belekortyolhatsz az Eli Creek nevű patak kristálytiszta vizébe is.

Playa Roja, a vörös szépség: Paracas, Peru

A perui Paracas vadregényes környezete, érintetlen strandjai és flamingókolóniái olyan látványt nyújtanak, amit egyetlen turista sem fog könnyen elfelejteni. A Limától 260 km-re található 335.000 hektárnyi nemzeti park természeti csodáit szervezett túra keretében, vagy kerékpárral és gyalogosan is felfedezheted. A főbb látnivalók meglehetősen távol vannak egymástól, ám egyet feltétlenül érdemes megnézned. A Playa Lagunillas és a Punta Santa Maria között található Playa Roja a térség egyik legcsodálatosabb strandja, és drámaisága megrendíti az emberi képzeletet. A homok vöröses színét a közelben lévő rózsaszín granodioritból álló hegység szikladarabjai okozzák, amiket a hullámok sodornak partra.

Forrás: www.forosperu.net

A Life.hu tippje

Lagunillas egy kis halászfalu a nemzeti park területén, ahol ebédre a legfrissebb halak közül válogathatsz, majd elsétálhatsz a közeli sziklás kilátóhoz, ahonnan szédítő kilátás nyílik a Csendes-óceánra.

Ha a narancssárga a te színed: Porto Ferro, Szardínia

Sokak szerint Szardínián vannak a Földközi-tenger legszebb strandjai, és annyira különböznek egymástól, hogy szinte lehetetlennek tűnik a választás. A páratlan szépségű sziget északi részén található Porto Ferro strandja 2 km hosszan nyúlik el, és a partszakaszt ősi spanyol tornyok, sziklás öblök és az azúrkék tenger uralja. Az álomszép strandot nem csupán magas homokdűnéi miatt érdemes felkeresned, hanem narancssárga homokja miatt is, amelynek különleges színárnyalata vulkáni kőzetekből és apróra zúzott kagylótörmelékből képződött. Az idilli öböl méretes hullámai és kellemes hőmérsékletű vize egész nyáron vonzza a vízi sportok szerelmeseit, és nem szabad elfeledkezni a közeli Baratz tóról sem, ami Szardínia egyetlen természetes tava.

Forrás: httpwww.sergiopesca.com

A Life.hu tippje

A strandtól 20 km-re lévő Alghero a sziget legkedveltebb üdülőhelye, ami máig őrzi katalán karakterét. A környék remek lehetőséget kínál a kirándulásokra, ám legismertebb látnivalója kétségtelenül a Grotta di Nettuno tengeri cseppkőbarlang, amit hajóval közelíthetsz meg.

A Life.hu extra tippje

Indulj kalandos felfedezőtúrára a mediterrán vidékeken, és a tengeren ringatózva átadhatod magad a tökéletes és teljes kikapcsolódásnak! Csoportos hajóút, magyar nyelvű idegenvezetéssel, budapesti transzferrel - 189.00 forint / fő / 7 éjtől

Szabadstrand-körkép: A legkellemesebb vízparti helyek, ahol nem kell fizetned a fürdőzésérthttp://www.life.hu/lifeutazas/20140627-szabadstrand-korkep-a-legkellemesebb-vizparti-helyek-ahol-nem-kell-fizetni-a-furdozesert.htmlHazánk nyáron is rengeteg felfedeznivalót rejt, ám bármerre indulsz a városból, még egy rövidebb kiruccanás is jelentősen megterheli a pénztárcádat. Ha a lehető legtöbbet szeretnéd spórolni, országszerte több ingyenes strand közül válogathatsz, és még a borsos parkolási díjat is megúszhatod!UtazásOrigoÉrezd magad királynőnek! 4 szuper program a Fertő-tó környékénhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140814-ferto-to-fertod-ausztria-eisenstadt-kismarton-forchenstein-frakno-vara-utazas.htmlA Fertő-tó legalább olyan kiváló nyaralóhely ilyenkor, mint a Balaton vagy a Velencei-tó. Fürdésre is alkalmas, ráadásul olyankor is remek programok sorát kínálja, amikor nincs igazán strandidő. Mutatunk négy remek helyet a környéken.Utazás--Csússz egy nagyot! Ezek az ország legjobb csúszdaparkjaihttp://www.life.hu/lifeutazas/20140813-mogyorod-aquarena-balatonfured-annagora-aquapark-az-orszag-legjobb-csuszdaparkjai.htmlÚszni, hűsölni egy kicsit a vízben, majd kiülni a medence szélére napozni – mindez nagyon kellemes dolog, de lássuk be, egy idő után kicsit unalmassá válik. Mennyivel izgalmasabb a fürdőzés, ha közben csúszdákon emelhetjük az adrenalinszintünket! Az országban se szeri, se száma az új és még újabb csúszdaparkoknak, bemutatjuk a négy kedvencünket.Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.