Ezek a helyek nem csak az ételről szólnak! Különleges éttermek kísérletező kedvűeknek

étterem utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor belekóstolsz más ország konyhájába, életre szóló gasztronómiai élményekkel gazdagodhatsz. Ha szeretnél letérni a kitaposott ösvényről, és nem mindennapi környezetben fogyasztanád el a vacsorádat, a Life.hu most feltérképezte a nagyvilág legegyedibb éttermeit. Tarts velünk!

Ahol repülnek a csirkék: Ka-tron, Bangkok

Ha szeretnél részesévé válni egy igazán egyedülálló látványnak, és kíváncsi vagy egy szórakoztató gourmet „színházra", egészen Thaiföldig kell repülnöd. A Ka-tron egy bangkoki étterem, ami csirkére, azaz, hogy pontosabbak legyünk repülő csirkére specializálódott, és ez a zseniális ötlet tökéletes bizonyíték arra, hogy az átlagos ételeket is fel lehet dobni némi kreativitással. Itt a finomságok igazán egyedi módon készülnek: miközben a pincér egykerekű biciklin egyensúlyozik, a kezével, a szájával vagy a sisakja segítségével igyekszik elkapni a katapultból kilőtt sült csirkéket. A „mutatványosoknak" minden alkalommal hatalmas sikere van, a Ka-tron több évtizedes fennállása óta több százezer szárnyast lőttek a magasba, és mindössze néhány tucat esett le a földre. Ebben a videóban megnézheted, miért is ennyire különleges a hely.

Forrás: AFP

Borzongás minden pillanatban: Jekyll & Hyde Club, New York

New York összes furcsa étterme közül a Jekyll & Hyde Club messze a legfurcsább, amit Robert Louis Stevenson 'Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete' című regénye ihletett. A négy emelet mindegyikén olyan érzésed támad, mintha egy horrorisztikus thriller szereplője lennél, a vérfagyasztó hangulatról pedig szellemek, kannibálok, vámpírok és őrült tudósok gondoskodnak. A kísérteties fény- és hangeffektek, a beszélő falak tovább fokozzák a dermesztő élményt, és „szörnyburgered" majszolása közben soha nem tudhatod, hogy a hátad mögött milyen rémisztő lények kelnek életre.

Forrás: www.jekyllandhydeclub.com

A Life.hu extra tippje: A Nagy Alma olyan hihetetlen kincseket rejteget, amiket talán még elképzelni sem tudnál, és minden egyes nap megtudhatsz valami újat róluk! New York és a napfényes Florida fly and drive körutazás 10 éj - 303.490 forint/fő/10 éjtől

A jó dolgok fentről érkeznek: 's Baggers®, a jövő étterme

Sokszor bosszankodsz a lassú kiszolgálás miatt, és a mogorva pincérek láttán még az étvágyad is elmegy? A nürnbergi üzletember, Michael Mack megoldást talált erre a problémára, amikor megnyitotta a világ első automatizált éttermét. Ha betévedsz ide, egy futurisztikus gasztroélménnyel gazdagodhatsz, hiszen az ételrendelés érintőképernyős monitoron történik, és a frank finomságok kanyargó hullámvasút-pályán érkeznek eléd, egy kis fazékban. Az alakod miatt sem kell aggódnod, hiszen az itt kapható ételek csökkentett kalóriatartalmúak, nem tartalmaznak adalékanyagokat, ízfokozókat, sőt, gluténmentes ínyencségek közül is válogathatsz. A tulajdonos szabadalmaztatta ezt a különleges szállítórendszert, így ne lepődj meg, ha néhány év múlva egyre több olyan étterembe botlasz, ahol nem lesz szükség felszolgáló személyzetre.

Forrás: www.roughguide.com

Egy forró hely nagy étvágyúaknak: Te Mataré Ramírez, Buenos Aires

Ha külföldre utazol a pároddal, sok bámulatos élményben lesz részed, ráadásul az új környezet a szerelem tüzét is felpezsdíti. Hogy mivel tudnátok fokozni a szenvedélyt, mielőtt visszatértek egy kis hancúrra a szállodába? Buenos Aires egyetlen „afrodiziákum éttermében" a bársonyfüggönyök, az erotikus festmények, a sejtelmes félhomály és a lágy jazz már eleve megteremti az alaphangulatot. A menüsorban szereplő ételeknek olyan neveket adtak, amik serkentőleg hatnak a libidóra, és a leírás végigolvasása minden bizonnyal beindítja az ízlelőbimbókat is. A kellemes vacsorát megkoronázhatjátok egy erotikus show-műsorral, ami mindkettőtök fantáziáját felkorbácsolja!

Forrás: www.buenosairesargentina365.com

Étterem az üvegházban: De Kas, Amszterdam

Hollandiában az üvegházi termesztésnek komoly hagyományai vannak - gondoljunk csak a gyönyörű tulipánokra vagy a zamatos paradicsomokra. Amszterdam egyik legszokatlanabb étterme is egy gyönyörű, 1926-ban épült üvegházban található, a Frankendael parkban. A fogások elkészítéséhez szükséges zöldségeket, fűszernövényeket és ehető virágokat a ház saját kertjében termesztik, így minden frissen kerül a tányérra. Gert Jan Hageman, a korábbi Michelin-csillagos séf által megálmodott ételek mindegyike valóságos műalkotás, és a legteljesebb harmóniában keverednek bennük a holland, a mediterrán és a keleti ízek. Az ötfogásos menüsor olyan kuriózumokat vonultat fel, mint a sárgadinnyekrémleves rákkal, a bivalyricottával töltött cannelloni és Hollandia egyik legízletesebb sajtja, a Beemster.

Forrás: www.eateatlove.com
Costa Rica: a színek, az ízek és a boldogság országahttp://www.life.hu/lifeutazas/20141011-costa-rica-utazas-manuel-antonio-nemzeti-park-arenal-vulkan-csendes-ocean-es-karib-tenger.htmlHa az ember Costa Ricán jár, szinte megáll az idő. Ebben az országban nincs nagy jelentősége sem a napoknak, sem az óráknak, a sietség és a stressz fogalmát pedig nem ismerik az itteniek. Costa Ricát gyakran nevezik a világ legboldogabb országának, nem véletlenül: az itt eltöltött két hetem alatt tényleg mindenki olyan kedves, barátságos és boldog volt, amihez foghatót még soha, sehol nem tapasztaltam.Utazás--Kaland, egzotikum, romantika: 4 bámulatos szigetország felfedező kedvű utazóknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140927-bamulatos-szigetorszagok-felfedezo-kedvu-utazoknak-sri-lanka-vanuatu-grenada-madagaszkar.htmlÉrintetlen természeti kincsek karnyújtásnyira. Meseszép tájak, amik láttán elakad a lélegzeted. Egyedülálló élővilág, amit sehol másutt nem találhatsz. A felsorolás csupán néhány azon ismérvek közül, amelyekkel Földünk csodálatos szigetországai büszkélkedhetnek. A Life.hu most olyan különleges helyeket gyűjtött össze, ahová egyszer mindenképpen el kell menned!Utazás--4 különleges élmény, amit feltétlenül át kell élned idén ősszel!http://www.life.hu/lifeutazas/20140917-oszi-programok-toklampas-sarkanyeregetes-kulcsos-hazak.htmlRopogós falevelek, illatos gyümölcsök, napsütéses délutánok, romantikus esti összebújások. Szeretjük az őszt! Nincs túl meleg, nincs túl hideg, és az ezerszínű pompájával gyönyörködtető természet csak arra vár, hogy felfedezd varázslatos szépségeit. Itt az ideje kihasználni a kellemes szeptemberi napokat, a Life.hu most bemutat néhány ötletet a feledhetetlen őszköszöntéshez!UtazásThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.