Ismerd meg Franciaország trópusi arcát: Guadeloupe, a buja szépség

Forrás: Thinkstock -
Guadalupe luxus trópusi Karib-tenger nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Franciaország kapcsán sokaknak a lüktető Párizs, a fényűző Côte d'Azur és a meseszép Loire-völgye jut eszébe, ám azt már kevesebben gondolnák, hogy egy igazi karibi gyöngyszemmel is büszkélkedhet. A Kis-Antillákhoz tartozó Guadeloupe az ország egyik tengerentúli megyéje, amit az indiánok "Karukera"-nak, azaz a „gyönyörű vizek szigetének" neveztek el, és álomcélpont a romantika szerelmeseinek.

Öt sziget, öt hangulat

Az egzotikus Guadeloupe-szigetek mintegy 200 mérföldre fekszenek Martinique-tól, Franciaország másik tengerentúli megyéjétől a Karib-tenger és az Atlanti-óceán ölelésében. A pillangó alakú Guadeloupe-ot Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493-ban, amelynek két „szárnyát" egy keskeny szoros választja el egymástól. A kisebb, keleti szárny (Grande-Terre) gyönyörű fehér homokos strandokat, kellemes üdülőhelyeket és a sziget legnagyobb városát (Pointe-à-Pitre), míg a nyugati szárny (Basse-Terre) drámai esőerdőket, azúrkék lagúnákat, látványos vízeséseket és a fővárost rejti magában. Guadeloupe személyisége és kreol kultúrája az európai, afrikai és a kelet-indiai hatások harmonikus keveréke, a francia 'joie de vivre', vagyis életöröm az egész területet áthatja. A másik három sziget - La Désirade, Les Saintes és Marie-Galante - színes növény- és állatvilága, a vendégszerető helyiek és az izgalmas szabadtéri tevékenységek gondoskodnak arról, hogy a vakáció alatt egy percig se unatkozz!

Forrás: Thinkstock

Jó, ha tudod

Guadeloupe-ban a főszezon novembertől májusig tart, amikor az időjárás szárazabb és a levegő kevésbé párás. A beutazáshoz nem szükséges vízum, csak érvényes útlevél. Bővebb infót itt találsz.

A Life.hu extra tippje

Hajózd be a Karib-térség leggyönyörűbb szigeteit, és kirándulj a varázslaton Guadelupe-n! Kolumbusz nyomában hajóút - Costa Magica - 7 éj - 101.990 forint/fő/7 éjtől

Minden nap egy új felfedezés

A guadeloupe-i nyaralás akkor is felejthetetlen élménnyé válhat, ha egész nap a strandon heverészel, miközben a napsugarak melegítik a bőrödet, ám az aktív pihenéshez is adottak a lehetőségek. A sziget az egyik legnépszerűbb búvárhely a világon, sok szálloda kínál merülő kurzusokat, ahol a medencében gyakorolhatod a különféle búváreljárásokat és -készségeket. Guadeloupe-ban vannak a legjobb kerékpárterepek a Karib-térségben, így bringával is felfedezheted a környező szigeteket. A Basse-Terre partjainál lévő Cousteau Rezervátumban megcsodálhatod a víz alatti élővilágot, a 'Jardin Botanique de Deshaies' nevű botanikus kertben káprázatos trópusi növényeket, liliommal benőtt tavakat és rengeteg színes madarat láthatsz. A hegyi túrázás, a lovaglás, az ejtőernyőzés és a vitorlázás az itt töltött napok egyik csúcspontja lehet, amelyek lehetővé tetszik, hogy más aspektusból gyönyörködhess a táj kivételes szépségében.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A Pointe-Noire-ban található Kakaó házban megtudhatod, hogyan készül a csokoládé, és ha autentikus szuvenírt szeretnél, ajándékozd meg barátaidat „salako"-val (hagyományos kalap), szegfűborsillóolajjal vagy cseresznyedzsemmel.

Érintetlen természet, gazdag történelmi emlékek

A francia-karibi szigetvilág természeti kincsei és régre visszanyúló történelme is bőséges látnivalót kínál. A sziget legkeletibb csücskénél lévő félsziget, a La Pointe des Châteaux biológiai sokfélesége és régészeti gazdagsága miatt egyedülálló terület, a túraútvonal egy sziklára épült keresztig vezet, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Grande-Terre-re és a távoli La Désirade-szigetre. A nyugati oldalon lévő Guadeloupe Nemzeti Park tulajdonképpen egy hatalmas esőerdő, ahol kipróbálhatod a sziklamászást, vagy benevezhetsz egy látványos dzsip-szafari kirándulásra.

A Kis-Antillák legmagasabb hegye, a helyiek által La Grande Dame-nak becézett vulkán (1467 méter) a parkban található, ahogyan a rendkívül látványos Carbet-vízesés is, amely három lépcsőben hullik alá. A Napóleon erőd Les Saintes szigetén található, amely ma történelmi hely és kulturális múzeum, egy gyönyörű botanikus kerttel. A La Désirade- és a Petite-Terre-szigetek kivételes szépségüket a buja tengeri környezetnek, a fehér homokos strandoknak és az óriási korallzátonyoknak köszönhetik. Marie-Galante a „száz szélmalom" szigeteként ismert, ahol a cukornádtermesztés a fő megélhetési forrás, és a szeszfőzdékben te is megkóstolhatod a híres Père Labat rumot. Guadeloupe fővárosa, Basse-Terre tökéletesen ötvözi a francia és a karibi hangulatot, így tökéletes hely mind a napimádóknak, mind az ínyenceknek. A fontosabb látványosságok közé tartozik a katedrális, a 17. században épült erőd, a főtér és a hangulatos piac, a külváros pedig hatalmas gyarmati kúriáknak ad otthont.

Forrás: http://www.guadeloupe-paradise.fr

Life.hu tipp

Sainte Anne pálmafákkal övezett tengerparti sétányán romantikus sétát tehetsz, ám a kis halászfaluba, Port-Louisba is érdemes ellátogatnod, ami Guadeloupe legszebb strandjainak ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.