A vakáció non plus ultrája: minden álmod valóra válik az egzotikus Tahitin!

Vakáció utazás Francia Polinézia nászút Tahiti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buja trópusi növényzettel borított hegyhátak, hófehér partszakaszok, türkizkék lagúnák és mindenütt kristálytiszta víz. Mint egy film katartikus csúcspontja, úgy érinti meg a lelkedet Tahiti, a romantika szigete, amelynek varázsa nemcsak páratlan szépségében, hanem sokoldalúságában és kifinomultságában rejlik.

Tahiti, a Csendes-óceán királynője

Nem fogod egyhamar elfelejteni a szemed elé táruló képet, amikor kilépsz a cölöpökön álló bungalód teraszára, és megpillantod a végtelenbe nyúló azúrkék tengert. A Csendes-óceán déli részén található Francia-Polinézia legnagyobb szigete a tökéletes nyaralás egyik szinonimája, és olyan csodálatos természeti környezetben fekszik, ami a világon szinte egyedülálló. Az évek során Tahiti védjegyévé váltak a víz feletti bungalók, az álomszép strandok, a pálmafákkal övezett lagúnák és a színpompás élővilág, így nem csoda, hogy a leginkább áhított üdülési célpont a Földön. Az egzotikus sziget két részre oszlik: a nagyobb (Tahiti Nui) robusztus és hegyvidéki jellegű, a kisebb része (Tahiti Iti) buja, természetes szépségéről, régészeti lelőhelyeiről és hagyományos polinéz falvairól ismert. A Paul Gauguin festményei által halhatatlanná vált Tahitin egy olyan egzotikus világ tárul eléd, amit talán elképzelni sem tudtál idáig, és kényelmes resortok egész sora, valamint a legendás polinéz vendégszeretet gondoskodik a felejthetetlen vakációról.

Forrás: Thinkstock

Jó, ha tudod

A szigeten a csapadékos szezon novembertől áprilisig, a száraz szezon májustól októberig tart, és az átlaghőmérséklet egész évben 24-30 °C körül alakul. Bővebb információt az országról és a beutazási feltételekről itt találsz.

Life.hu tipp

A fővárostól félórás kompúttal elérhető Moorea hamisítatlan polinéz hangulatáról híres, és ez a varázslatos szépségű sziget a művészek - festők, ékszerészek, tetoválómesterek - búvóhelye is, akik itt telepedtek le, hogy ihletet merítsenek az alkotómunkához.

Szívd magadba az autentikus polinéz kultúrát!

Nincs jobb módja annak, hogy megismerd a polinézek mindennapi életét, mint benevezni az apró falvakon áthaladó szigettúrára. Ha Tahitit más aspektusból szeretnéd látni, befizethetsz egy helikoptertúrára is, ám a motorcsónakkal és a kenuval való felfedezések legalább ennyi izgalmat rejtenek magukban. A sziget világszínvonalú merülőhelyei minden évszakban vonzzák a búvárkodni vágyókat, a délnyugati partjainál lévő Teahupo'o hullámait pedig a legveszélyesebbek között tartják számon, nem véletlenül nevezik a szörfösök Mekkájának. Az ókori polinéz kultúra lenyomatai az ún. marae-k (kőből készült emlékhelyek), ezek közül a legjelentősebb a Taputapuatea marae Raiatea szigetén és a felújított Arahurahu marae Tahitin, ahol a „Heiva I Tahiti" nevű szertartások zajlanak minden év júliusában. Francia-Polinézia fővárosa, egyben Tahiti központja a vibráló és multikulturális Papeete, ahol rengeteg az izgalmas látnivaló. A városi piac egy igazi attrakció a turisták számára, itt a híres tahiti vaníliától a Monoi olajon át egészen a tradicionális színes kendőkig szinte minden kapható. A helyiek népszerű találkozóhelye a Vai'ete tér, ám a vízparti sétányon este indul be igazán az élet, amikor megérkeznek a friss és különleges finomságokat árusító büfékocsik.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A Paul Gauguin Múzeum mellett lévő botanikus kert kihagyhatatlan látványosság, ahol csodálatos gyümölcsritkaságokkal, trópusi növényekkel és galápagosi óriásteknősökkel is találkozhatsz.

Mondd ki az igent a földi paradicsomban!

Nehéz elképzelni romantikusabb hátteret az esküvői fotókhoz, mint Tahiti, így nem meglepő, hogy a világ első számú nászutas helye. Ha bensőséges és exkluzív körülmények között ünnepelnéd meg az esküvői szertartásodat, a trópusi sziget tökéletes választás. Az idilli táj még jobban lángra lobbantja a szívedet, és mindehhez csupa olyan bámulatos programot választhatsz, amik megerősítik az összetartozás érzését. A cölöpökön álló bungalók a kényeztetés legmagasabb fokát nyújtják - ezt nem véletlenül nevezik luxusnyaralásnak. Ezek a különleges víz feletti szálláshelyek egyrészt csodálatos panorámával ajándékoznak meg, másrészt az étkezés fogalmát is teljesen új szintre emelik, hiszen a polinéz kenuk minden nap „házhoz" szállítják neked az ínycsiklandó ételeket. Tahiti a gyöngyhalászat egyik központja, meleg vizű lagúnái tökéletes környezetet biztosítanak a Pinctada margaritifera nevű osztrigának, ami a színes, illetve fekete tahiti gyöngyöt adja. Ha még mélyebbre ásnád magad ennek az értékes drágakőnek a történetében, szánj időt a Papeete-n lévő Gyöngymúzeumra is!

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A trópusi, az ázsiai és az európai ízek harmonikus keveréke eredményezi a polinéz konyha egyediségét. Ha a szigeten nyaralsz, ne hagyd ki a poisson cru-t, ami nyers halból, zöldségekből, lime-ból és kókusztejből áll, édesség utáni vágyadat pedig remekül csillapíthatod egy adag sült gyümölcspudinggal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.