Nayarit Riviéra, a hírességek új „hotspot"-ja

Forrás: Thinkstock -
üdülés világsztár utazás Mexikó Naya Rivera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mexikó még viszonylag felfedezetlen ékszerdoboza a megannyi látnivaló mellett kifogástalan kiszolgálást, pihentető kényelmet és tökéletes elvonulást nyújt. Ezek pontosan azok a tulajdonságok, ami miatt a Nayarit Riviéra az utóbbi néhány évben az A-listás hírességek kedvenc búvóhelyévé vált, és ha egyszer ellátogatsz ide, érteni fogod, miért rajonganak érte ennyire. 

Minden helynek megvan a maga varázsa

Mexikó minden évben bekerül a világ legnépszerűbb úti céljai közé, ám legújabb turisztikai „hotspotja" a tengerparti városokkal, pálmafás strandokkal és luxus üdülőhelyekkel tűzdelt 200 mérföld hosszú partvonal, közel a Puerto Vallarta-i reptérhez. A nyüzsgő Cancúnnal vagy Cabo San Lucasszal szemben a Nayarit Riviéra valódi kikapcsolódást ígér, ahol még a legigényesebb, legkíváncsibb utazók számára is bőven akad tenni- és látnivaló.

A fenséges Sierra Madre hegyei remek túralehetőségeket kínálnak, a világszínvonalú üdülőhelyek, az első osztályú golfpályák, a modern kikötők és a gourmet-éttermek együttesen testesítik meg az „Alegría de la vida"-t, azaz életöröm érzését. Itt szinte egész évben süt a nap, a kellemes átlaghőmérséklet (25 °C), a kristálytiszta tengervíz és a gyönyörű strandok fürdésre, pihenésre csábítanak, a gyönyörű természeti látvány pedig kitörölhetetlen emléket hagy mindenkiben.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Karibi hangulat, lélegzetelállító türkiz környezet - Dominika csodálatos úti cél tavaszra. Dominika - Punta Cana - Hotel Occidental Grand Punta Cana (repülővel) - 199.900 forint/fő/7 éjtől

Kifinomultabb, mint Cancún, nyugodtabb, mint Acapulco

A régió kapuja, Puerto Vallarta egy kellemes hely gazdag történelemmel, híres konyhakultúrával, gyönyörű strandokkal, valamint izgalmas éjszakai élettel, és az aktív kikapcsolódás tökéletes kiindulópontja lehet. Az elegáns üdülőhely wellness-szolgáltatások terén is verhetetlen: a kezelések harmonikusan egyesítik az európai és keleti gyógymódokat, és az egyedülálló környezet gondoskodik a tökéletes kikapcsolódásról. A közeli Marietta-szigetek fantasztikus természeti látványossága kihagyhatatlan: a Playa del Amor strandja nem más, mint egy tátongó lyuk a buja zöld sziget felszínén, ami bombarobbantáskor keletkezett valamikor a múlt század elején.

Forrás: Thinkstock

Kóstolj frissen fogott halakat!

Ha ellátogatsz La Cruzba, szemtanúja lehetsz annak a képeslapszerű jelenetnek, amikor megérkeznek a halászok a kikötőbe a friss fogással. Itt kedvedre bóklászhatsz a furcsa macskaköves utcákon, és ha megéheznél, a parton ízletes tenger gyümölcseiből készült fogásokat kóstolhatsz, közben pedig megihatsz egy frissítő Margaritát. A rusztikus falu izgalmas látnivalói közé tartozik a mexikói templom, a huichol (vicsol) indiánok kultúráját bemutató művészeti galéria és a Marina Riviera Nayarit, Mexikó egyik legegyedibb kikötője, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Banderas-öbölre.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

San Blas egy olyan hely, ahol mintha megállt volna az idő, és itt még az egyszerű napi tevékenységek is új dimenzióba helyezik az élet élvezetét.

Punta Mita, a sztárok játszótere

A Puerto Vallartától kb. 30 mérföldre lévő Punta Mita a luxus szinonimája, ahol a hollywoodi hírességek közül megfordult már többek között Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian és Eva Longoria is. Nem véletlen, hiszen az exkluzív üdülőhely közel 6 mérföldnyi fehér homokos tengerparttal rendelkezik, és a környező hegyek, a különleges sziklaformációk csak fokozzák a látvány szépségét. Az egykori halászfalu ma már világszínvonalú golfpályákkal, fényűző szállodákkal, előkelő üzletekkel, éttermekkel és remek éjszakai bárokkal büszkélkedhet – nem rossz érzés egy olyan helyen nyaralni, ahol bármikor összefuthatsz egy világsztárral.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Ha unod a strandolást, túrázz egyet a szubtrópusi erdőben és a környék legmagasabb pontjáról (Cerro de Mono) gyönyörködj a Banderas-öböl látványában.

Ahol a természet és a luxus találkozik

Felejthetetlen napokat tölthetsz a Nayarit Riviéra gyöngyszemeként számon tartott Nuevo Vallartán, ami a turisták kedvelt üdülőhelyének számít. A gyönyörű homokos partvonal mentén első osztályú szállodák sorakoznak, amelyek exkluzív éttermei még a legigényesebb vendégek ízlését is kielégítik. A luxus és a kényelem mellett a nyaralást olyan izgalmas szabadidős tevékenységek teszik még teljesebbé, mint pl. a bálnales, a dzsiptúrák vagy a tengeri kajakozás, és búvárkodás során az érdeklődők a régió gazdag élővilágát is megismerhetik.

Forrás: Thinkstock

Sayulita, a szörfösök Mekkája

A bohém Sayulita a szörfösök Mekkája, ahol a kezdők és a haladók ideális körülmények között hódolhatnak sportszenvedélyüknek. A település hangulatára leginkább a fesztelen jelző illik: egész nap heverhetsz a napon, kiülhetsz egy teraszra koktélozni, rendelhetsz egy pescado sarandeadót (grillezett vörös sügér pikáns mártással) és megcsodálhatod a helyi művészek színes falfestményeit. Sayulita másik fő vonzerejét a bennszülött indiánok jelentik, akiktől színes gyöngyökből készült tárgyakat vásárolhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.