Egzotikus kalandok víz alatt és felett: Fidzsi, az óceán zöld ékszere

Forrás: Thinkstock -
Fidzsi Vakáció Fidzsi-szigetek utazás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fidzsi egy igazi trópusi paradicsom, de a strandokon való lustálkodásnál sokkal többet nyújt, hiszen sokszínűségének köszönhetően a lehetőségek száma végtelen. Búvárkodhatsz a színes korallzátonyok között, kalandozhatsz a trópusi esőerdők rejtélyes világában, hódolhatsz vásárlási szenvedélyednek, és egy hagyományos vallási szertartás kulisszatitkaiba is beleshetsz.
Forrás: Thinkstock

Találj rá a saját szigetedre!

Új-Zélandtól 2000 kilométerre északra, a Csendes-óceán déli részén található a Fidzsi-szigeteki Köztársaság, ami 333 trópusi szigetből áll. „Ahol a boldogság rád talál" – ez a Fidzsi-szigetek hivatalos szlogenje, és már néhány itt töltött óra után érezni fogod, hogy lényedet átjárja a boldogság bizsergető érzése. Mindenütt szívből jövő „Bula!" kiáltással üdvözölnek a helyiek, és a hosszú repülőút után mi másra vágyhatnál jobban, mint egy meleg és szívélyes légkörre.

A szigetcsoport tengeren és szárazföldön ugyanolyan változatos: a trópusi lagúnák, a fehér homokos strandok, a titokzatos esőerdők és a vulkanikus hegycsúcsok láttán eláll a lélegzeted. Itt minden egyes szigetnek megvan a maga varázsa - íme, egy kis útmutató a tökéletes vakációhoz!

Life.hu tipp

Ha szívesen belevetnéd magad a fidzsi-szigeteki konyhaművészet rejtelmeibe, iratkozz be egy főzőkurzusra, így te magad készítheted el az autentikus fogásokat – méghozzá az óceánparton, a pálmafák alatt!

A Life.hu extra tippje

Egzotikus utazás a köbön: hagyd, hogy elvarázsoljon a Maldív-szigetek szépsége! Sokan úgy gondolnak az Indiai-óceán gyöngyszemére, mint a romantikus kiruccanások és a nászutak álomhelyszínére, ám a Maldív-szigetek azok számára is igazi paradicsom, akik gyermekekkel érkeznek.Ha álmaidban ide vágytál, most azonban a valóságban is ellátogatnál a földi édenkertbe, ITT remek ajánlatokat találsz!

Forrás: Thinkstock

Ahol a harmónia és a szépség születik

Viti Levu az ország legnagyobb szigete, itt él a lakosság mintegy 75%-a, és gyönyörű strandjai miatt tökéletes hely a romantikára vágyók pároknak. Délkeleti partjainál található a Fidzsi-szigetek fővárosa, Suva, aminek központja legalább olyan változatos építészetileg, mint a lakosság kulturálisan. Óceánia leginkább kozmopolita települése gyarmati épületekkel, hangulatos éttermekkel, árnyas parkokkal és tengerparti sugárúttal tarkított.

Suva egyik legjelentősebb látnivalója a római katolikus székesegyház, de a színes Shree Laxmi Narayan templom is nyitva áll a látogatók előtt. Érdemes felkutatnod a Fidzsi Múzeumot is, ahol izgalmas utazást tehetsz a szigetvilág történetében, és ha hűsítő élményekre vágysz, a Colo-i-Suva erdőparkban ízelítőt kaphatsz abból, milyen egy igazi érintetlen oázis. Natadole Beach árnyas pálmafái pihenésre csábítanak, és remek kiindulópont a környék természeti szépségeinek felfedezésére. Fidzsi második legnagyobb szigete Vanua Levu, ami kevésbé turistaorientált, mint Viti Levu, ám rengeteg látnivalót kínál a kalandos kedvű utazók számára.

Tájékozódj indulás előtt a Fidzsi-szigetek esetleges egészségügyi veszélyeiről, a közbiztonságról, és ne feledkezz meg a mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosításról! Fontosabb tudnivalókat az országról ITT találsz!

Life.hu tipp

A Fidzsi-szigetekre érkező turisták kedvelt célpontja a multikulturális város, Nadi, ahol kiélheted akár a vásárlási, akár az ételek iránti szenvedélyedet, de Tivua szigetére is elhajózhatsz innen – a korallzátonyok meseszépek!

Az édenkert ezer arca

Kapd fel a kedvenc fürdőruhádat, és legyen nálad a fényképezőgéped, amikor Fidzsi egyik leghíresebb szigetére indulsz.

A Mamanuca-szigetcsoport tökéletes játszótér a tenger szerelmeseinek, víz felett és alatt egyaránt életre szóló élményeket tartogat az ideutazóknak. Az amerikai rendezőt, Robert Zemeckist is megihlették képeslapszerű „díszletei", nem véletlenül választották egyik szigetét a Számkivetett című film helyszínéül.

Forrás: Thinkstock

Az innen északra található Yasawa-szigetcsoport a civilizációtól távoli világot, a magány és a csendes visszavonulást testesíti meg. Amikor kilépsz a bungalód (amit a helyiek „bure-nak" hívnak) teraszára, érezni fogod, ahogyan az óceán moraja nyugtatja az elmédet, és ha egyszer eljutsz ide, mindig visszavágysz majd. A Nadihoz közeli Denarau szigete szabadtéri tevékenységek széles skáláját kínálja, míg a 80 km hosszan húzódó Coral Coast fehér homokos strandjaival és pazar szállodáival a tökéletes kikapcsolódás záloga.

Vegyél részt egy ősi szertartáson!

Meleg, párás, nedves - Fidzsi harmadik legnagyobb tagját nem véletlenül nevezik „Zöld szigetnek". A sűrű esőerdőkkel, trópusi vadvirágokkal, színes madarakkal és magas hegycsúcsokkal fémjelzett Taveuni maga a színtiszta élvezet. A sziget azért is érdekes, mert a folklór máig őrzi hagyományos szerepét, és ha szerencséd van, egy különleges szertartásra is meghívást kaphatsz. A „meke" magában foglalja a dalt, a táncot, a tapsot és a kántálást, amiben minden egyes mozdulat, minden egyes hang különös jelentőséggel bír.

A kultikus nemzeti italt (káva) is megkóstolhatod egy törzsi ceremónia során, amitől valószínűleg bizsergést érzel majd a nyelveden, de ne aggódj, nem lesznek látomásaid, legfeljebb egy kicsit elálmosodsz tőle. Taveuni a világ minden tájáról vonzza a búvárkodni vágyókat, hogy felfedezhessék a káprázatos korallokat és a híres Somosomo-szoros gazdag élővilágát. A Vanua Levu-n található Savusavu szintén rengeteg lehetőséget tartogat a szabadidő aktív eltöltésére, és van egy jó hírünk: az időtlen kisvárosban mindenki mosolyog!

Life.hu tipp

Igazi kihívást jelentő kalandokat keresel? A Taveuni szigetén található Bouma Nemzeti Emlékpark vadregényes túraútvonalakat, mély medencéket és zúgó vízeséseket rejt magában, útközben pedig olyan hangokat hallhatsz, amiket talán sehol másutt az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.