Napfürdőzz legendás helyeken! Ezeknek a strandoknak a története is izgalmas

Forrás: Thinkstock -
strand Kréta Aruba tengerpart nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem nehéz összeállítani a világ legszebb strandjainak listáját, hisz Földünk telis-tele van varázslatos vidékekkel. Mégis egy idő után valahogy mindegyik ugyanolyan (fehér homok, azúrkék víz, pálmafák), de ha idén a szokásos beachélményt egy mini történelemórával is megspékelnéd, ezeket a helyeket neked találták ki!
Forrás: Thinkstock

Feketeszakáll nyomában

Az észak-karolinai Ocracoke szigete az 1700-as években forgalmas kereskedelmi csomópont volt, ahová árukkal megrakodott hajók érkeztek a világ minden tájáról, így a fosztogatók számára valóságos aranybányát jelentett. A hírhedt és kegyetlen kalóz, Feketeszakáll, avagy Edward Teach ezen a szigeten veszítette életét, hajójának, az Anna királynő bosszújának 1996-ban megtalált roncsa pedig mindmáig izgalmas kihívást jelent a kutatók számára. Ma Ocracoke 16 mérföld hosszú tengerpartjával, vadregényes strandjaival, sós levegőjével és gazdag élővilágával ideális hely napozásra, úszásra és búvárkodásra.

Matala, a hippik paradicsoma

A Kréta déli partjainál található Matala úgy került be a történelemkönyvekbe, mint az a hely, ahol a bika képében megjelenő Zeusz elrabolta és a szigetre vitte a szépséges Európé föníciai hercegnőt. A finom homokkal borított strandon sziklába vájt üregek láthatóak, amelyeket a római megszállás alatt temetkezési helyként használtak, és a mai napig Matala leghíresebb látványosságának számítanak. Az egykori halászfalu a 60-as és 70-es években vált igazán népszerűvé, amikor hippik költöztek be ezekbe a barlanglakásokba. Időnként itt élt a különc popikon, Bob Dylan és a legendás énekesnő, Joni Mitchell is, akit a gyönyörű tengerpart, az olcsó tavernák és a szabad szerelem számos dal írására ihletett.

Matala Forrás: Thinkstock

Egy kísérteties látványosság Aruba szigetén

A karibi strandok kétségkívül a legszebbek a világon, és nem könnyű feladat kiválasztani közülük azt, ahol eltöltenéd a jól megérdemelt pihenést.

Aruba szigete a Karib-tenger déli részén található, árnyékos, fehér homokos strandjai a csendes visszavonulást testesítik meg, ám vízi sportok tekintetében is elsőrangúak. Ha mindez nem lenne elég, egy igazán különleges látnivalóra számíthatsz a Malmok Beach előtt, ahol a térség egyik legnagyobb hajóroncsa található. Az Antilla nevű, 122 méter hosszú német teherszállító hajó 1940 májusában veszett a hullámsírba, és ha lemerülsz a tenger alján csendben megbúvó hajóhoz, fantasztikus élővilágot láthatsz a roncsok között.

A Life.hu extra tippje

A bájos énekesnő, Danics Dóra márciusban mesélt nekünk mexikói kalandjairól, és ha kedvet kaptál az utazáshoz, ne habozz, hiszen ezt a sokszínű országot a saját élményeiden keresztül ismerheted meg igazán. Járd be Mexikót, ismerd meg a történelmét, kóstold meg isteni ételeit, és áldozz a pihenés oltárán a szebbnél szebb tengerpartokon! A Mexikó-Maják nyomában-Karibi pihenéssel legjobb ára 419.500Forint/fő/12éjtől

Lazíts az angol Riviérán!

A bournemouth-i tengerpart a dél-angliai Dorset megye természeti szépsége, és sokan az angol Riviéraként emlegetik. A 1800-as évek elejéig a későbbi Bournemouth helyén csak legelők voltak, majd 1810-ben Lewis Tregonwell nyugalmazott katonatiszt a környékre látogatott, és annyira lenyűgözte a látvány, hogy több hektár földet vásárolt, amin házat épített. Tengerparti villák sora épült itt a rá következő évtizedekben, és a kisváros a 18. század végére népszerű üdülőhellyé nőtte ki magát. Hosszú, homokos strandjai, gyönyörű kertjei és hagyományos, mégis változatos kínálatot nyújtó éttermei miatt a kozmopolita Bournemouth a legjobb hely, hogy magad mögött hagyva megszokott életed, újra felfedezd önmagad. És a világ szépségeit.

Bournemouth Forrás: Thinkstock

Érintsd meg a gyógyító erejű varázskövet!

Ha az a típusú turista vagy, aki többre vágyik a pléden heverészésnél, a híres Waikiki strandhoz tartozó Kuhio Beach Park a számodra tökéletes hely! A homokos parton élvezheted a gyönyörű naplementét, a hawaii hulatánc-bemutatókat ésa finom ételeket, később pedig belevetheted magad Honolulu izgalmas éjszakai életébe.

Akad azonban itt néhány érdekesség, amit talán nem tudtál az óceán melletti parkról. Kuhio egykor a hawaii úszóolimpikon, Duke Kahanamoku kedvenc strandja volt – a modern szörfözés atyjának most egy bronzszobor állít emléket. Waikiki szívében, közvetlenül a tengerparton négy különös kő is látható, amiről úgy tartják, hogy i. sz. 400-ban négy Tahitiról érkezett varázsló hozta ide őket, és a kövek gyógyító erővel rendelkeznek.

Kuhio Beach Park Forrás: tripadvisor.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.