Romantikázz Horvátországban: Top 4 helyszín szerelmeseknek

Forrás: Thinkstock -
utazás romantika Horvátország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is annál romantikusabb program, mint kéz a kézben andalogni párunkkal az idilli tengerparton, és a homokban ücsörögve gyönyörködni a naplementében. A türkizkék Adria, a kellemes strandok és a labirintusszerű utcákkal átszőtt városok csábító hátteret nyújtanak egy édeskettesben töltött vakációhoz!

Vrboska, a békés szépség

A forró nyári napokon jól esik hatalmasat csobbanni a hűs habokba, és egy gyertyafényes vacsorát elkölteni egy tengerparti étterem teraszán. Vrboska, Hvar szigetének legkisebb városa egy védett öbölben, buja fenyőerdők közepén fekszik, és mediterrán kőházai, aprócska hídjai, szűk sikátorai, valamint festői kikötője miatt gyakran nevezik „kis Velencének. A Szent Mária templom (erőd), a Szent Lőrinc-templom és a Halászmúzeum a település hihetetlenül szép látnivalói, ám a sziget többi városának felfedezése (Stari Grad, Jelsa, Hvar) is felejthetetlen élményt nyújt. A kikötőből induló hajókirándulások kellemes kikapcsolódást ígérnek, a híres Aranyszarv (Zlatni Rat) strandot Brač szigetén semmiképpen ne hagyjátok ki.

Vrboska Forrás: Thinkstock

Galešnjak, az igazi nyári csemege

Szívesen piknikeznél, lubickolnál és napoznál egy félreeső helyen a kedveseddel, ahol csak egymásra figyelhettek? A Zadartól délre fekvő Galešnjak egy igazi nyári csemege a romantikára vágyóknak, ami bűvös vonzerejét szív alakjának és idilli, vadregényes környezetének köszönheti. A szerelmesek szigete jelenleg lakatlan, és nincsenek rajta turisztikai létesítmények, így tökéletes lehetőséget biztosít az idelátogató pároknak, hogy zavartalanul élvezhessék az együtt töltött időt és az idill tájat. Végtére is, mi tartja életben a szerelem lángját, mint azok az intim pillanatok, amiket csak egymással szeretünk megosztani?

Galešnjak Forrás: Google Maps

A Life.hu extra tippje

A Dalmácia északi részén elterülő Zadari Riviéra gyönyörűen megőrzött középkori városaival, festőien tagolt partszakaszaival, és az öblök, szigetek sokaságával csábító úti cél. A Zadar központjától néhány km-re lévő Diklo pazar villáinak és hangulatos apartmanjainak köszönhetően ideális hely egy felhőtlen nyaralás eltöltésére. Zadar:Apartman Lea legjobb ára-77.000Forint/apartman/7éjtől

Frissítő élmények a természetben

A romantika szó hallatán valószínűleg nem a nemzeti parkok jutnak eszedbe először, pedig Horvátország védett területei tökéletes célpontot jelentenek mindazoknak, akik rajonganak a különleges természeti kincsekért, és egy kis időre visszavonulnának a nyüzsgéstől. A több mint 100 km2 területű Krka Nemzeti Park 17 km-re található Šibeniktől és páratlanul izgalmas szépségét a Krka folyó, valamint a csodálatos vízesések adják. Védettségét gazdag növény- és állatvilága, illetve a környékén lévő műemlékek indokolják. Itt túrázni már önmagában is különleges élmény, amit még inkább fokoznak az olyan látványosságok, mint Skradinski buk vízesésrendszere, Visovac szigete a ferences rendi kolostorral és a gyönyörű Roški-zuhatag.

Ahol bódító szín- és illatáradat fogad

Ha a mindig nyüzsgő Dubrovnikban töltöd a nyári szabadságodat, és kicsit kimozdulnál a városból, szállj hajóra, és fedezd fel a közelében lévő Elafiti-szigetvilágot, amelynek 13 szigete közül csupán 3 lakott. Csendes, nyugodt öblök, kellemes strandok, templomok, citrom- és narancsfák. Ez Šipan, a szigetcsoport legnagyobb tagja, amit termékeny földje miatt „Arany sziget"-ként" emlegetnek. Lopud mediterrán és szubtrópusi növényzettel borított szigete a 17. században a dubrovniki arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt, ma a régi rezidenciák egy része szállodaként üzemel. Finom, fehér homokos strandja a Šunj-öbölben kiváló hely a lazításra, és a helyi legenda szerint az a szerelmespár, aki itt megmártózik, mindörökre együtt marad. Koločep eldugott kis öbleinek, sűrű fenyőerdőinek és intenzív illatainak köszönhetően az Adria egyik legszebb szigetének számít - a látványtól garantáltan elakad a lélegzeted.

Kilátás Lopud szigetéről Forrás: Wikipedia

A Life.hu extra tippje

Ámulatba ejtő tájakon utazni, különleges építészeti stílusokban gyönyörködni, égszínkék tengerben úszkálni, hangulatos „konobában" vacsorázni. Ugye, milyen izgalmasan hangzik? Dalmácia természeti és kulturális sokszínűsége garantáltan elvarázsol téged is - ez a nyaralás életed egyik legjobbja lehet! Horvátország-Varázslatos Dalmácia legjobb ára-69.900Forint/fő/5éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.