Falatozz a szabadban! 5 szuper piknikhely itthon

Bakony Nagyhegyes Tisza piknik kirándulás Balaton evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehezen viseled a nyári forróságot? Kiszakadnál egy kicsit a városi létből? Kedvet kaptál a szabadtéri sütögetéshez, de nem tudod, hova mehetnél? Szerencsére hazánk bővelkedik szebbnél szebb helyekben, ahol egy kockás pléden elnyúlva élvezheted a finom falatokat, a hűsítő italokat és a kellemes ejtőzést.
Forrás: Thinkstock

Egy „oázis" Nagyhegyes határában

Pihe-puha takaró, különböző ínyencségekkel megrakott hűtőláda, gyönyörű helyszín: ezek a piknik kötelező kellékei, aminél aligha létezhet romantikusabb nyári időtöltés. Ha a mindennapi hajtás után egy kis nyugalomra vágysz, és szívesen kimozdulnál a négy fal közül, Debrecentől alig 25 km-re egy igazi kis oázisra bukkanhatsz. A nagyhegyesi Kráter-tó néhány évtizeddel ezelőtt egy gázrobbanás következtében jött létre, és a kitörés hordalékaiból egy 17 m-es földsánc keletkezett, amit mára erdő borít. Idilli környezetének köszönhetően a krátertó környéke a horgászok és a kirándulók körében egyaránt közkedvelt, ahol szalonnasütésre, grillezésre, bográcsozásra is lehetőség nyílik.

A nagyhegyesi Kráter-tó Forrás: kapitalis.eu

Nyári élmények a Bakonyban

A Bakony nyáron tiszta romantika: csendes erdői, szelíd lankái és csobogó patakjai marasztaló nyugalmat árasztanak a mai rohanó világban. A hegység egyik legszebb kirándulóhelye a Cuha-völgyi pihenőpark és erdei tanösvény; a hatalmas fák, a szirtszerű sziklák, a kis zúgók valóban különleges látványt ígérnek. Felejthetetlen élmény végigjárni a patakokkal teli szurdokot, a sétaút mentén lévő ismertetőtáblák pedig sokoldalúan mutatják be a terület kulturális és természeti értékeit. Ha a kalandos túra végére megéheztél, az erdei tűzrakóhelyeken remek pikniket rendezhetsz a barátaiddal.

Cuha völgy Forrás: rezkakas.hu

A Life.hu extra tippje

Szuperromantikus környezet, visszafogott elegancia és a „zöld" wellness" páratlan élménye. A Magas-Bakony erdőségeiben, az Esterházy család egykori ménesbirtokán található hotel tökéletes rejtekhely azoknak, akik elvonulnának a városi nyüzsgés elől néhány napra.

Bográcsozz a Tisza partján!

Hűs víz, különleges természeti környezet, csend, nyugalom. Hódmezővásárhelytől 10 km-re, a Tisza folyó partján található Mártély, ami barátságos hangulata és festői elhelyezkedése miatt egy romantikus hétvége kiváló helyszíne lehet. A táj lenyűgöző szépsége a helyi képzőművészeknek is folyamatos inspirációt jelentett, a Festők dombja az ő emléküket őrzi. A tanösvényeken barangolva sok információt tudhatsz meg a Mártélyi-holtág kialakulásáról és a Tisza gazdag élővilágáról. Kenuval akár vízre is szállhatsz, hogy még közelebb kerülhess a természethez, a szabadstrandhoz közeli tűzrakóhelyeken pedig igazán remek lakomát csaphatsz.

Mártélyi holtág Forrás: idokep.hu

Romantikus piknik a Balaton mellett

Nem múlhat el a nyár Balaton nélkül, és szinte felsorolni is nehéz lenne, mennyi varázslatos kirándulóhelyet rejt Európa-szerte ismert természeti kincsünk. Ha a nyüzsgő Balatonfüred csendesebb arcára is kíváncsi vagy, a Jókai-kilátótól jelzett turistaúton juthatsz el a gyönyörű Koloska-völgybe, ahol számos lehetőség kínálkozik a szabadidő aktív eltöltésére. A friss levegő meghozza majd az étvágyadat is, és itt minden feltétel adott a hangulatos szabadtéri sütögetéshez.

Koloska-völgy Forrás: kepeslap.com

A Life.hu extra tippje

Gyógyító források, patinás épületek, életben tartott hagyományok, izgalmas fesztiválok: Balatonfüred a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye, mediterrán hangulatával izgalmas vakációélményt nyújt az idelátogatók számára.

Hűsölj a Lajos-forrásnál!

Ha a nyüzsgő fővároshoz közeli kirándulóhelyet keresel, egy félnapos kiruccanás Szentendrére ideális program lehet. A Dunakanyar egyik legszebb városa már önmagában felejthetetlen élmény, és ha a macskaköves utcákon való barangolás után a szabadban ebédelnél, a Szentendréhez közeli Lajos-forrás varázslatos környezetében élvezheted a nyári piknik örömeit. A Bölcső-hegy oldalában fakadó forrás névadója Nagy Lajos király, aki a mondák szerint gyakran vadászott erre, és némi sziesztázás után te is bebarangolhatod a környező hegyeket.

Lajos-forrás Forrás: Wikipedia
Citromillatú dolce vita - A Sorrentói-félsziget téged is megbabonáz!http://www.life.hu/lifeutazas/20150819-utazas-es-kirandulas-a-sorrentoi-felsziget-legjobb-helyei.htmlA Sorrentói-félsziget az egyik olyan hely Olaszországban, ahová elképesztő mennyiségű turista érkezik évente, és az okok egyszerűek: pezsgő éjszakai élet, finom ételek, leírhatatlan természeti tájak, balzsamos időjárás. De nyáron van egy másik aspektus is, ami felülmúlja az összes többit: a csillogó kék tenger, minden szépségével, szerethetőségével. UtazásThinkstockVakációzz Kárpathoszon, nem fogod megbánni!http://www.life.hu/lifeutazas/20150818-utazas-es-kirandulas-karpathos-nagyon-jo-uticel.htmlKarpathoszt csak a közelmúltban fedezték fel, mint turisztikai célpontot, és ha ellátogatsz ide, olyan érzésed lesz, mintha egy időgépbe kerültél volna. A Kréta és Rodosz között félúton fekvő sziget sokszínű, erős hagyományokkal rendelkezik, így valószínűleg egyike azon kevés helyeknek, ahol megtapasztalhatod az igazi görög vendéglátást és életmódot.UtazásThinkstockRómán és Velencén túl is van élet: rejtett kincsek az ezerarcú Szicíliábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150805-roman-es-velencen-tul-is-van-elet-rejtett-kincsek-az-ezerarcu-sziciliaban.htmlSzicília az a hely, ahova mindenki szeretne eljutni életében legalább egyszer. És hogy miért? Ez a gyönyörű mediterrán sziget hatalmas élményt nyújt a világ minden tájáról érkező utazó számára: különleges bortúrák, fantasztikus ételek, pihentető strandolás, történelmi kalandozások, izgalmas kulturális programok - és a listát még hosszasan folytathatnánk.UtazásThinkstockNe unatkozz a hotelszobában! Rossz időben is élvezetes a Balaton!http://www.life.hu/lifeutazas/20150723-balaton-rossz-idoben-programok-amik-nagyon-jok.htmlA Balatonnál nyaralsz, de beütött a rossz idő? Ne szomorkodj, és főleg ne unatkozz a hotelszobában, hiszen a tó környékén ilyenkor is rengeteg program vár!Utazás--5 szuper étterem a Balaton északi partján, amit egyszer próbálj ki!http://www.life.hu/lifeutazas/20150504-gasztronomia-5-szuper-etterem-a-balaton-eszaki-partjan-amit-egyszer-probalj-ki.htmlUnod a strandkajákat, és szívesen kipróbálnál egy jó helyet a nyaralás alatt? A Balaton északi partján gombamód szaporodnak a jobbnál jobb éttermek – mutatjuk is öt kedvencünket!UtazásOrigoNyári élménykavalkád Görögországban – 4 bűbájos sziget családi vakációhozhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150629-nyari-elmenykavalkad-gorogorszagban-4-bubajos-sziget-csaladi-vakaciohoz.htmlNapsütötte homokos strandok, vízi élményparkok, ínycsiklandó mediterrán ételek, ám mindenekelőtt kényelem és meleg vendégszeretet – ezekért fogja imádni az egész család Görögországot! A festői szépségű szigetek közül próbáltunk meg kiválasztani négy olyat, ami valamennyi korosztály igényeit kielégíti, így egyetlen apró részlet sem hiányozhat a tökéletes nyaraláshoz.UtazásThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.