Érdekel a víz alatti világ? Lenyűgöző akváriumok, amitől eláll a szavad!

Forrás: Thinkstock -
Durban utazás akvárium Genova Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha volt már valaha saját akváriumod, akkor pontosan tudod, hogy nem olyan egyszerű a gazdájának lenni: ügyelni a víz minőségére, megfelelően etetni a halakat, ellenőrizni a növények állapotát... Képzeld csak el, hogy mennyi időt, energiát és odafigyelést igényel ezeket a több millió literes tartályokat karbantartani, hogy minden látogatónak elakadjon a lélegzete a látványtól!
Forrás: Thinkstock

Szemtől szembe a ragadozókkal

Az uShaka Marine World Durbanban, Dél-Afrika legnagyobb kikötővárosában található, és a kontinens legnagyobb akváriumának ad otthont. A 32 tartályban több mint 10 000 tengeri faj él - teknősök, pingvinek, delfinek stb. -, és sehol másutt a déli féltekén nem látható az óceáni ragadozók ennél átfogóbb gyűjteménye. A világszínvonalú komplexumban sok más izgalmas kaland is várja a látogatókat: vízi túrák, búvárkodás, delfinshow, szabadtéri kiállítások, gasztronómiai ínyencségek, és akiknek mindez nem elég, az uShaka Beach kínál kellemes kikapcsolódást.

Forrás: www.ushakamarineworld.co.za

Ahol „úszik" a képzelet

Bár a föld felszínének csaknem kétharmadát óceánok borítják, a víz alatti világ mindannyiunk számára rejtélyes és titokzatos dolog. Nem véletlen tehát, hogy ezeket a gigantikus akváriumokat évente több millió turista keresi fel, mint például a Genovában lévőt, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt többórás kikapcsolódást ígér. Ha te is kíváncsi vagy Olaszország egyik ikonikus látványosságára, fontos, hogy korán érkezz, így megnézheted a delfinek etetését, ami általában naponta 12-14 óra között történik. Az 1992-es genovai expóra épült akváriumban valóban interaktív módon fedezheted fel a színes élővilágot, és szinte testközelből lesheted meg a szebbnél szebb tengeri állatokat.

Forrás: www.acquariodigenova.it

Tenger a szállodában

A berlini Aquadom a világ egyik legkülönlegesebb akváriuma, és egyedülálló élményt nyújt a látogatók számára. A henger alakú tartály a német főváros leglátványosabb szállodájának átriumában található, 25 méter magas, 12 méter széles, és több mint egymillió liter vizet tartalmaz. A hatalmas akváriumban mintegy 97 különböző fajtájú hal él, ám igazi különlegessége, hogy belsejébe egy üvegliftet építettek, így 360 fokos panoráma nyílik a fantasztikus vízi élővilágra.

Forrás: www.radissonblu.com/de/hotel-berlin

A Life.hu extra tippje

A Földközi-tengeren hajókázni különleges élmény, az utazás során a történelem, a kultúra és a művészet igazi fellegvárait csodálhatod meg, mindezt kényelemmel, luxussal és színvonalas ellátással a fedélzeten. A Nyugat-mediterrán kalandozások csoportos hajóút busszal, magyar idegenvezetővel, MSC Fantasia legjobb ára: 189 900 forint/fő/7 éjtől.

Romantikus vacsora a víz alatt

Valenciában található Európa legnagyobb akváriuma, ami különleges utazásra invitál bolygónk legfőbb tengerein és óceánjain. Az 'Oceanogràfic' 500 különböző tengeri faj több mint 45 000 példányának nyújt otthont, és cápák, fehér delfinek, rozmárok, fókák, pingvinek, valamint tengeri sünök és manták a víz alatti tornyok lakói, képviselve a föld jellegzetes tengeri ökoszisztémáit. A tengeri komplexum delfináriuma az egyik legnagyobb a világon, ahol egyszerre több mint 2000 néző csodálhatja meg a palackorrú delfinek műsorát. Az ikonikus víz alatti étterem páratlan látványt nyújt, és lakoma közben színes halak ezrei úszkálnak a vendégek körül.

Forrás: www.cac.es/oceanografic

Hatalmas cetcápák karnyújtásnyira

A Japánba történő utazás során kihagyhatatlan az Ocean Expo Parkban található Okinava Csuraumi Akvárium, a Naha Repülőtértől mindössze 2 órás autóútra. A 19 000 m2 területű, négyemeletnyi komplexum összesen 77 tartálynak ad helyet, ahol több mint 740 állatfaj 26 ezer egyedével találkozhatnak a vízi világ szerelmesei. A látogatás fénypontját a hatalmas Kuroshio tartály jelenti, ami azért is számít különlegesnek, mert lehetőséget nyújt a 6-8 méter hosszú cetcápák megfigyelésére. A látogatók egy 60 cm vastag akrilüvegen keresztül gyönyörködhetnek a titokzatos élőlényekben, az információs táblák segítségével pedig közelebbről is megismerhetik Okinava prefektúra tengeri életét.

Forrás: www.oki-churaumi.jp/en

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.