Eldugott helyek Walesben, ha elkerülnéd a turistacélpontokat

Forrás: www.westwalesholidaycottages.com -
Wales utazás nyaralás kirándulás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lélegzetelállító strandok. Impozáns hegyek, kanyargó folyók. Vakítóan zöld gyep. Legelésző juhok mindenütt. Várak és kastélyok egymás hegyén-hátán. Igen, ez Wales, Londontól csak kétórás vonatútra, és annyi felfedeznivalót tartogat, hogy felsorolni is nehéz lenne! 

Walesbe leginkább úgy jó utazni, ha nincs előre gyártott forgatókönyved, és nincs rajtad az állandó nyomás, hogy gyorsan ki kell pipálni a kötelező látnivalókat, hanem egyszerűen csak sodródsz az árral, és megéled a pillanatot. A leghíresebb látnivalók helyett épp ezért most olyan helyeket mutatunk be, amelyek az útikönyvekben is csak ritkán szerepelnek.

Walesi látkép Forrás: Thinkstock

Tökéletes hely tökéletes piknikhez

A drámai tengerparti tájáról ismert Pembrokeshire ideális őszi kirándulóhely, a lélegzetelállító kilátás, a kristálytiszta víz, a friss levegő, a gyönyörű sziklaszirtek és öblök még teljesebbé teszik az élményt. A Délnyugat-Walesben található megye díjnyertes strandjai lenyűgöző szépségűek, és a hűvösebb hónapokban is végtelen szabadidős lehetőséget rejtenek magukban, ám az Abereiddy beach sziklákkal körülvett „kék lagúnája" valóban egyedülálló látványnak ígérkezik.

Forrás: www.westwalesholidaycottages.com

Egy titokzatos kolostor a 12. századból

Az útikönyvek gyakran figyelmen kívül hagyják, pedig misztikus hangulata miatt Llanthony Priory megér egy látogatást. Az egykori kolostor romjai a „Könyvek városaként" is emlegetett Hay-on-Wye-tól kilenc mérföldre, egy csendes völgyben találhatók, és a 12. század elején Ágoston-rendi kanonokok alapították. Később a kolostort a helyiek teljesen lerombolták, majd a 13. században a szerzetesek csodálatosan újjáépítették – fennmaradt ablaknyílásai, boltívei, falai ebből az időből származnak. A középkori Wales egyik leglátványosabb épülete a 15. század elejére teljesen elpusztult, ám romjai ma is megtekinthetők.

Forrás: Thinkstock

Igyál egy sört a 'Plough and Harrow'-ban!

A Glamorgan-völgyben található Monknash nevű települést nem csupán a gyönyörű természeti környezet, az idilli strandok és a remek túraútvonalak miatt érdemes felkeresned. Itt található ugyanis a történelmi 'The Plough and Harrow' , ami több mint 500 éve fogadja vendégeit. A több szavazáson is Wales egyik legjobb kocsmájának választott hely az évszázadok alatt alig változott, és barátságos légkörével, finom söreivel és kiváló minőségű ételeivel tökéletes választás egy vidéki ebédre. A Glamorgan kolbász egyszerűen kihagyhatatlan!

Monknashi strand Forrás: www.ploughandharrow.com

A Life.hu extra tippje

Londonba utazni bármikor izgalmas kaland, de számos érvet tudunk felsorakoztatni a kora őszi kiruccanás mellett. London parkjai csodaszép színekben pompáznak, a piacokon megjelennek a meleg finomságok, jobbnál jobb kiállítások nyílnak, és a kellemes időben felejthetetlen élmény bóklászni a nyüzsgő utcákon. A londoni városlátogatás legjobb ára: 59.900 forint/fő/3 éjtől

Csendes visszavonulás Anglesey szigetén

Sokáig nagyon elhanyagolt állapotban volt, és teljesen benőtte a gaz, egészen addig, amíg egy farmbirtokos kezelésbe nem vette a 200 hektáros területet. Észak-Wales legjobban őrzött titkának nevezik a Menai Bridge és Beaumaris között található birtokot, ami 1996 óta látványos átalakuláson ment keresztül. A stílusos víkendházak, az impozáns park és a vízesésekkel, medencével, sziklákkal tarkított kertek pihenésre csábítanak, és feltöltik az ember testét-lelkét.

Egy a számos, gyönyörű víkendház közül Forrás: www.plascadnant.com

Llansteffan, a nyugalom oázisa

Llansteffan egyike azon ritka, de gyorsan eltűnő walesi falvaknak, amelyek örökre rabul ejtik a turista szívét. A naplemente varázslatos szépsége a Tywi folyó felett, a dombtetőre épült vár romjai, a hosszú homokos strandok, a gazdag élővilág és a part menti túraútvonalak mind maradásra csábítanak, csakúgy, mint a helyiek barátságos viselkedése. A faluban kiváló minőségű fish and chipset ehetsz, míg a Yr Hen Dafarn nevű étteremben a frissen fogott pisztráng és lepényhal mellett steakkülönlegességeket is kóstolhatsz.

Llansteffan Forrás: www.llansteffan.com

Wales hét csodájának egyike

Wales egyik legmagasabb vízesése (80 m) Oswestrytől 12 mérföldre nyugatra található, és az emberek generációról generációra visszatérnek erre a drámai helyre, mert valami megmagyarázhatatlan békét áraszt. A varázslatos Pistyll Rhaeadr – amit előszeretettel neveznek Wales egyik csodájának – három lépcsőben hullik alá, és különösen a téli hónapokban nyújt csodás látványt, amikor a megfagyott víz gyönyörű jégszoborrá változik. A vízesés remek kiindulópont a Berwyn-hegység felfedezésére, ahol a vadon élő állatokat szinte testközelből csodálhatják meg az idelátogatók.

A Pistyll Rhaeadr vízesés Forrás: www.visitwales.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.